Bilgisayar çok geç açılıyor

Reaksiyon skoru
10
Merhaba dostlar,

Anakartım garantiye gitti geldi. Sistemi tekrar topladım. Bilgisayarı açtığım zaman önce siyah ekranda bekliyor, daha sonra bios’a girme ekranında (Fotoğrafını koyuyorum) uzun süre bekliyor (bios’a girersem biosta çok kasıyor pc) ondan sonra windows açılıyor, windowsta hiç bir sorun yok, kasma donma vs. yok. Sadece açılırken çok uzun süre bekliyor. Sebebi ne olabilir. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Anakart: Asus Tuf B450 Pro Gaming
CPU: Amd Ryzen 5 3600
GPU: Asus Dual RX 580 8 GB OC
Ram: Corsair Vengeance rgb pro 2x8 gb 3600 mhz
Kasa: Corsair spec delta rgb (550W 80+ psu)

Ekler

• 699ED306-D18F-4D0D-BEF3-42AC335942D8.jpeg
    699ED306-D18F-4D0D-BEF3-42AC335942D8.jpeg
    2.5 MB · Hit: 76
sorun ssdnizde olabilir. aynı şekil bende bu sorunu yaşıyorum tuf serisi anakart var ve bios sıkıntımızda aynı.

sorun ssdnizde olabilir. aynı şekil bende bu sorunu yaşıyorum tuf serisi anakart var ve bios sıkıntımızda aynı.
Garantiye gidip gelmeden önce böyle bir sorun yoktu, aynı ssd takılıydı (Samsung evo 860 500 gb) bu arada sorunu çözerseniz beni de bilgilendirir misiniz?

Başlangıç da açılan programları kapatmayı denediniz mi? Sürekli bunu söyleyip duruyorum 2 gündür kusura bakmayın ama görev yöneticisinden başlangıç da açılan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz açılış hızınız artacaktır ek olarak arama kutucuğuna ''msconfig'' yazın önyükleme bölümünden gelişmiş bölümüne gelin ardından işlemci sayısı yazan yerin tiki aktif hale getirin sonrasında orada büyük ihtimalle 1 yazıyor onu işlemcinizin çekirdeği en fazla kaçsa onu işaretleyin bu sayede çoklu çekirdek kullanımı aktif hale gelmiş olacak ve BIOS'a daha hızlı gireceksiniz eminim lakin sorununuz başka bir şeyde olabilir.

Başlangıç da açılan programları kapatmayı denediniz mi? Sürekli bunu söyleyip duruyorum 2 gündür kusura bakmayın ama görev yöneticisinden başlangıç da açılan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz açılış hızınız artacaktır ek olarak arama kutucuğuna ''msconfig'' yazın önyükleme bölümünden gelişmiş bölümüne gelin ardından işlemci sayısı yazan yerin tiki aktif hale getirin sonrasında orada büyük ihtimalle 1 yazıyor onu işlemcinizin çekirdeği en fazla kaçsa onu işaretleyin bu sayede çoklu çekirdek kullanımı aktif hale gelmiş olacak ve BIOS'a daha hızlı gireceksiniz eminim lakin sorununuz başka bir şeyde olabilir.

Dediklerinizi uyguladım fakat sorun devam ediyor. Önce siyah ekranda bekliyor (ekranın sol üst köşesinde küçük bir çizgi var, fotoğrafını koyuyorum) sonra biosa giriş ekranında bekliyor.

Ekler

• 5ED98D9A-9898-49DB-9A98-41641DE65340.jpeg
    5ED98D9A-9898-49DB-9A98-41641DE65340.jpeg
    2.7 MB · Hit: 75
Sorun anakart kaynaklı. ASUS forumuna sormanı tavsiye ederim.

Geri