Bios ayarlarına girin UFEI başlatıcıyı İşletim sisteminin olduğu SSD'yi en başa gelecek şekilde tekrar ayarlayın. Kaydedin ve çıkın. Eğer düzelmediyse sorun yazılımda değildir. Donanımsal olarak bilgisayarınızda Harici olarak taktığınız ürünlerde sıkıntı olabilir. Wifi Antenini çıkartın tekrar resetleyin, mouse çıkarın tekrar resetleyin, klavyeyi çıkarın tekrar resetleyin, harici HDD varsa çıkarın tekrar resetleyin. Bütün olasıkları deneyerek sorunu bulmaya çalışın. Eğer sorun çözülmediyse işlemci ve ekran kartı fanları hariç bilgisayar fanlarını sökerek tekrar resetleyin. Yine bir sonuç alamazsanız farklı bir PSU ile tekrar çalıştırın. Yine düzelmediyse sorun anakarttadır. Anakartı garantiye gönderin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yakın zamanda format attıysanız ve UFEI sistemi açılışta USB'den boot etmeye programlayıp kaydettiyseniz ve sonradan düzeltmediyseniz bilgisayarınız usb'den boot etmek için geç kalıyor olabilir. Ben bu olasılık üzerinde duruyorum.
Bios ayarlarına girin UFEI başlatıcıyı İşletim sisteminin olduğu SSD'yi en başa gelecek şekilde tekrar ayarlayın. Kaydedin ve çıkın. Eğer düzelmediyse sorun yazılımda değildir. Donanımsal olarak bilgisayarınızda Harici olarak taktığınız ürünlerde sıkıntı olabilir. Wifi Antenini çıkartın tekrar resetleyin, mouse çıkarın tekrar resetleyin, klavyeyi çıkarın tekrar resetleyin, harici HDD varsa çıkarın tekrar resetleyin. Bütün olasıkları deneyerek sorunu bulmaya çalışın. Eğer sorun çözülmediyse işlemci ve ekran kartı fanları hariç bilgisayar fanlarını sökerek tekrar resetleyin. Yine bir sonuç alamazsanız farklı bir PSU ile tekrar çalıştırın. Yine düzelmediyse sorun anakarttadır. Anakartı garantiye gönderin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yakın zamanda format attıysanız ve UFEI sistemi açılışta USB'den boot etmeye programlayıp kaydettiyseniz ve sonradan düzeltmediyseniz bilgisayarınız usb'den boot etmek için geç kalıyor olabilir. Ben bu olasılık üzerinde duruyorum.
cmdyi yönetici olarak çalıştırıp komut olarak chkntfs /x C: yazıp dener misin? komut önyükleme sırasında disk denetimini devredışı bırakıyor. benim sistemin 970 evo ile 24-25snde açılıyordu. bunu denedim 15snye düştü.
Sistemimde Kingston A2000 500 GB M.2 SSD var. Windows bu SSD'ye kurulu olmasına rağmen bilgisayar yaklaşık 50 saniyede açılıyor. Bilgisayarı formatlayıp temiz bir kurulum yaptım ve Fast Boot modunu açtım. Buna rağmen bilgisayarın güç düğmesine bastıktan yaklaşık 50 saniye sonra bilgisayar açılıyor. Formattan önce bu süre (Fast Boot kapalı) 1 dakika 15 saniye civarındaydı.
Yardım edebilecek yok mu?
Sistemimde Kingston A2000 500 GB M.2 SSD var. Windows bu SSD'ye kurulu olmasına rağmen bilgisayar yaklaşık 20-30 saniyede açılıyor. Normal mi? Sistem Özellikleri İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 Ekran Kartı: Inno3D GTX 1660 SUPER Anakart: Biostar B450MH SSD: Kingston A2000 500GB HDD: WD 320GB 7200RPM...