Neler Yeni

Yardım Bilgisayar Çok Geç Açılıyor

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,145
İsim
Ensar
XMP kapatınca Fast Boot kapalı olmasına rağmen yaklaşık 20 saniyede açıldı.
Bugün tekrar denedim garip bir şekilde XMP kapalı olunca 40-50 saniyede açılıyor, XMP açık olunca 1 dakikayı geçiyor.. ☹️
cmdyi yönetici olarak çalıştırıp komut olarak chkntfs /x C: yazıp dener misin? komut önyükleme sırasında disk denetimini devredışı bırakıyor. benim sistemin 970 evo ile 24-25snde açılıyordu. bunu denedim 15snye düştü.
Deneyeceğim.

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,145
İsim
Ensar
XMP ve CSM'yi kapatıp denedim, sistem 17 saniyede açıldı. Özellikle XMP açınca sistemin açılması çok uzun sürüyor..
Bu arada garip bir şekilde bende Fast Boot açınca sistem daha yavaş açılıyor.

@Hkncn001

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Hakan Can Yıldırım
XMP ve CSM'yi kapatıp denedim, sistem 17 saniyede açıldı. Özellikle XMP açınca sistemin açılması çok uzun sürüyor..
Bu arada garip bir şekilde bende Fast Boot açınca sistem daha yavaş açılıyor.

@Hkncn001
Ben bugün bios güncelleyerek çözdüm. Normalde güç tuşuna basınca anakartin ethernet portundaki ışık , klavye ışığı vs 15 saniye sonra yanmaya başlıyor ve ekrana biostar logosu geliyordu. Bios güncellemesinden sonra tuşa bastiktan 2 saniye sonra yanmaya basliyor pc toplamda 10 saniyenin altinda açılıyor. Bios güncellemeyi dene

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,145
İsim
Ensar
Ben bugün bios güncelleyerek çözdüm. Normalde güç tuşuna basınca anakartin ethernet portundaki ışık , klavye ışığı vs 15 saniye sonra yanmaya başlıyor ve ekrana biostar logosu geliyordu. Bios güncellemesinden sonra tuşa bastiktan 2 saniye sonra yanmaya basliyor pc toplamda 10 saniyenin altinda açılıyor. Bios güncellemeyi dene
Bios güncel. Bios şu an varsayılan ayarlarda (XMP vs. açmadım) yaklaşık 20 saniyede açılıyor.
Sen en son sürüm "B45CS115.BSS" olan biosu mu indirdin?
Bir de sende XMP açık mı?

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Hakan Can Yıldırım
Bios güncel. Bios şu an varsayılan ayarlarda (XMP vs. açmadım) yaklaşık 20 saniyede açılıyor.
Sen en son sürüm "B45CS115.BSS" olan biosu mu indirdin?
Bir de sende XMP açık mı?
xmp açınca o ilk ekran geç geliyor kapalı şuan benim anakart b550 onun son sürümünü indirdim. Fast boot da kapalı max 15 saniyede açılıyor. Gayet iyi bir süre bence.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Sanırım SSD değiştirip denemelisiniz. Birisinden bulup deneyebilirseniz ve daha hızlı açılırsa SSD'yi servise gönderin garantisi devam ediyorsa.

Top Bottom