Çözüldü✓ Bilgisayar Kurulum Sonrası Ekranda görüntü Yok

mehmeths

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
144
💻 Güncel Bilgisayar Sistem Bileşenleri (2025)

Bileşen Model / Tercih Notlar

Kasa Dragos North LCD Ekranlı Kasa Şık LCD ekranlı, güçlü hava akışı için ideal

İşlemci (CPU) AMD Ryzen 7 7800X3D Oyun ve performans odaklı, 3D V-Cache teknolojisi

Anakart MSI B650 Gaming Plus Wifi (6000MHz OC destekli) AM5 soket, yüksek frekanslı RAM desteği, Wi-Fi dâhil

Ekran Kartı (GPU) Palit RTX 5070 Ti GameRock 16GB 256-bit Yepyeni nesil, güçlü 2K/4K performans, GameRock serisiyle RGB şıklığı

RAM (Başlangıç) XPG Lancer Black RGB 32GB (2x16) 6400MHz DDR5 ❌ Arızalı çıktı

RAM (Yeni) G.Skill Trident Z6 RGB 32GB (2x16) 6000MHz DDR5 ✅ Mevcut, uyumlu ve stabil çalışıyor

Depolama (SSD) Kingston KC3000 1TB NVMe Gen4 – 7000/6000 MB/s Yüksek hız, ideal sistem & oyun diski

Soğutma DeepCool AK620 Digital Çift Fanlı Kule Tipi Soğutucu Dijital ekranlı, sessiz ve güçlü hava soğutma

Güç Kaynağı (PSU) NZXT C1200W 80+ GOLD Gen5 ATX 3.0 RTX 5000 serisiyle tam uyum, PCIe 5.0 desteği

Fanlar 9x Corsair RS120 ARGB Fan Estetik görünüm + güçlü hava dolaşımı

Sistem bileşenleri bu şekilde bir tane bilişimciye toplattim ama toplarken adam sanırım hata yaptı yada kurulumda sıkıntı oldu, kasada sikinti yok çalışıyor her şey sıkıntısız, ezbug ışıkları sırası ile yanıp sönüyor sonrasında klavye mouse vs güç geliyor ama monitöre görüntü gelmiyor siyah ekran, Yeni kablo aldım denedim evdeki PC ile monitör de çalışıyor kablo çalışır durumda.

Kasa toplanırken yani montaj sonrasında biosa ve masaüstüne girildi bizzat şahit oldum fakat Anakartin MSI Center uygulaması üzerinden adam sürücü güncellemesi yaparken ekran bir kaç kez gitti geldi, ilk açılışta olur dedi. Artı montaj sonrası sanırsam ilk denemede açılmadı PC, arıza ışıkları yanıyordu ramlerin yerleri vs değiştirdi olmadı silgi ile sildi olmadı sonra elindeki farklı gskill ramleri taktı çalıştı. Ya ben ayakta.....dim. Yada kurulum yaparken montaj sonrasında bu adam ekran kartı sürücüsünü yüklemedi kaldı ki yüklemese bile def. Ayarda masaüstüne dönmesi gerekmez mi yada biosa girmesi.

Şimdi aklımdaki çıkarım şub

Ya ekran kartı driver ve sürücüsü güncel degil, yada bu adam montaj yaparken yanlış bir şey yaptı aklıma bu 2 seçenek geliyor. Başka bir seçenek gelmiyor açıkcası. Bilgili anlayan kişiler yorum yaparsa sevinirim sistem sıfır yeni sistem.

Windows 10 kurmuştu adam bu arada

Görüntü genelde ya ramlerden gelmez ya da işlemciden ekran kablosunu anakarta takıp denedin mi

Ekran kartını çıkarıp anakart dan gorunti almayı dene olmazsa rayların yerini değiştir tekini rak öyle dene

Görüntü genelde ya ramlerden gelmez ya da işlemciden ekran kablosunu anakarta takıp denedin mi
Yok denemedim valla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aman adam en son baktığında da görüntü geliyor dedi yolladı beni

Şimdi daha tecrübeli düzgün bir yere götürüyorum mecbur kendim riske atmamak için büyük ihtimalle sürücü kaynaklı gibi geldi en fazla arıza tespit ücreti veririm

Yok denemedim valla

Aman adam en son baktığında da görüntü geliyor dedi yolladı beni

Şimdi daha tecrübeli düzgün bir yere götürüyorum mecbur kendim riske atmamak için büyük ihtimalle sürücü kaynaklı gibi geldi en fazla arıza tespit ücreti veririm
sürücüden dolayı görüntü hiç gelmemesi yaşamadım şahsen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,516
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri