Bilgisayar Mühendisliği için hangi lise ve üniversiteye gidilmeli?

ZqEmir

80+
Reaksiyon skoru
1
Selam, ben 8. sınıf öğrencisiyim ve ileride bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Bunun için hangi liseye gitmem gerektiğini ve hangi üniversiteleri hedeflemem gerektiğini bilmiyorum.

Bu bölümü kazanmak için minimum hangi lise ve üniversite yeterli olur? Siz hangi lise ve üniversiteleri önerirsiniz?

Ayrıca üniversiteyi yurtdışında, mümkünse İsviçre’de okumak istiyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Selam, ben 8. sınıf öğrencisiyim ve ileride bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Bunun için hangi liseye gitmem gerektiğini ve hangi üniversiteleri hedeflemem gerektiğini bilmiyorum.

Bu bölümü kazanmak için minimum hangi lise ve üniversite yeterli olur? Siz hangi lise ve üniversiteleri önerirsiniz?

Ayrıca üniversiteyi yurtdışında, mümkünse İsveç’te okumak istiyorum.

Teşekkürler.
Yüksek puanlı fen liselerinde imkanlar daha iyi oluyor böyle durumlarda. Veya böyle ismi olan liseler örnek gebzede tübitak fen lisesi var oraya gitsen yurtdışı imkanlarında daha iyi olur

Fen lisesine gideceksin. Yaşın geldiğinde de yurt dışı için araştırma yapman gerekiyor.

Anadolu veya fen lisesine gitmen gerekiyor zaten ancak çokta fark etmez diye düşünüyorum. Önemli olan lise okurken kendine ne kattığın yanı sonuçta önemli olan yks sonucun. Tabii ki çevreninde büyük etkisi var dikkat etmek lazım. Onun dışında üniversite tercihi olarak teknik üniversitelere bakarsın zaten. itü olur ytü olur odtü olur vs vs onun daha zamanı var

Yurt disinda okuyacaksan lisede istedigin universitenin ne istedigine bak. Amerikada onemli olan TOEFL, SAT ve AP sinavlari (genelde) Ingiltere'de GSCE, IELTS olabilir. Almanya'da bazi universitelerde YKS siralaman onemli (lise denkligi icin liseyi bitirip TR'de universiteye yerlesmen lazim.) Isvec icin de boyle arastirman lazim. Ona gore hareket edersin. YKS'ye hazirlanirsin veya diger sinavlara. Bunlara iyi karar vermek lazim. YKS en garantisi sayilabilir ama daha cok zamanin var SAT AP gibi sinavlara girersin hepsi icin ugrasirsin gene yurt disinda TOP 100 TOP 50 universiteye girebilirsin. Onemli olan iyi arastirabilmek, bu yaslarda ben dahil bircok kisi bilgisizlikten bazi seyleri kacirdi (Alman lisesine girebilecegimi cok sonra ogrendim) O yuzden iyi karar ver.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekstra olarak yasin kucuk universiteye gecmen icin kafadan 5 sene var. O zamana kadar bilgisayar muh. ne olur bilinmez. Bunlari da planlarsin onemli olan farkindalik sahibi olmak.

bence tr'de bazı liseler dışında geri kalan orta düzeyde liseler çok fark etmiyor çünkü herkes yt'den çalışıyor bir fark bırakmıyor bence senin için mantıklı olan erkenden yks çalışmaya başlamak ve çok iyi bir sıralama yapmak
Tabi iyi liselere gidip oradaki kulüplerden proje geliştirmekte olabilir ama buda işte o birkaç lisede olan bir şey

bence tr'de bazı liseler dışında geri kalan orta düzeyde liseler çok fark etmiyor çünkü herkes yt'den çalışıyor bir fark bırakmıyor bence senin için mantıklı olan erkenden yks çalışmaya başlamak ve çok iyi bir sıralama yapmak
Tabi iyi liselere gidip oradaki kulüplerden proje geliştirmekte olabilir ama buda işte o birkaç lisede olan bir şey
Mesela hangi liselerde oluyo o hocam?

Mesela hangi liselerde oluyo o hocam?
hocam bende bilmiyordumda mesela galatasarayda varmış , bir haberde görmüştüm oradaki kulüple bilimsel araştırma yapıp onay mı ne almışlardı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,186
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri