Pilot olabilmek için ne yapmam gerekiyor

Hocam özel okul fiyatları malum çok pahalı ve dediğim gibi olabildiğince yurtdışında okumak istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim ?
TAFA İlanlarına bakınız, Maasınızdan kesinti seklinde ödeniyor.
PACE Sınavına giriyorsunuz, PACE Envanter gibi.

Değerli Adaylarımız,

Take-Off Cadet programı kapsamında uygulanan değerlendirme süreçleri PACE (Psychometric Assesment Center Exercises) başlığı altında isimlendirilmiştir.

Bu kapsamda süreçler aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır:

PACE – A (APTITUDE): Psikometrik Test Değerlendirmesi

PACE – B (BEHAVIOUR): Yetkinlik Değerlendirmesi

PACE – C (COMMITTEE): İnsan Kaynakları ve İş Birimi Teknik Değerlendirmesi

Değerlendirme süreçlerinin içeriğinde ve ölçütlerinde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

Bu çalışma yalnızca sürecin daha anlaşılır ve kurumsal bir çerçevede sunulmasına yönelik atılmış bir adımdır.

Take-Off Cadet sürecinizin tüm aşamalarında sizlere gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostlar başlıkta da olduğu gibi dümenden derslere başladım sayılır, aşağıda yıl sonu notlarımı bırakacağım 9 ve 10 da bir lavuk sayesinde hele 10 da kesin kalacaktım yani kesin kalacağım diye diye saldım yanlışlıkla geçtim ve iyi ki geçmişim diyorum bu sene tahmini 80 ortalama yaparsam eğer obp 343 olacak diploma notumda 68 olacak hedefim pilot olmak ama yurtdışında istiyorum daha ağırlıklı olarak özellikle kanada da Türkiye'de kendimi aşırı rahatsız hissetmeye başladım son bir kaç yıldır başından beri hayalimde zaten pilot olmak ve yurtdışında yaşamak pilotluk için 3 seçeneğim var 1. seçenek MSÜ askeri pilot olup oradan düz pilotluğa geçmek 2. seçenek ege üniversitesi meslek yüksekokulunda 2 senelik havacılık 3. seçenek ise maddi kaynaklar el vermiyor özel pilot okulunda okumak bunlar harici yurtdışında 2 sene bilgisayar okuyacağım o süre zarfında İngilizcem daha çok gelişecek ortama daha çok uyum sağlayacağım ve o süre zarfında orada çalışıp parada biriktirebilirim ardından havacılık üniversitesine gitmeyi planlıyorum şimdi asıl sorularıma gelecek olursak

1. Yurtdışında üniversite okuma işleri nasıl ilerliyor ne yapmam lazım.

2. Okuyabileceğim en iyi ülkeler ve o ülkelerin en iyi 5 üniversiteleri nelerdir.

3. Hem okul okuyup bir yandan boş vakitlerimi çalışarak geçirmek istiyorum tahminimce kuryelik yaparım okul + iş yapabilmek için hangi vizeyi almam lazım.

4. Türkiye'de TYT AYT veya herhangi bir sınava girmek zorunda mıyım, zorunda isem hangi sınavlara girmek zorundayım.

5. En hızlı değil de en garanti yoldan yurtdışında (şahsi isteğim kanada) nasıl pilot olabilirim.

ve evet gerçekten hiçbir şey bilmiyorum ve şurada 1 senem kaldı...

Teşekkürler. 2.5m lira çok pahalı ya yurtdışında kendim kazanıp bir şekilde halledeceğim o zaman.

Yazılımcıyım hocam iş konusunda amele bile olurum yeter ki her gün bir cinayet haberi her gün ayrı bir zam haberi ile uyanmayayım.

Fazla uzun yarın düzgün kafayla okuyayım en iyisi. Teşekkürler.

Hocam ben daha legal yolları istiyorum ya, ben kendimden çok diğerlerini uçurmak istiyorum :D.
Satıcı ol uçur milleti🙂.

Çok sıkı çalışıp çok iyi bir sıralama yaparsan rahatça okuyabilirsin. Ama önce sağlık şeylerine bakman lazım. Benim bir tanıdığım vardı pilotluk okurla göz numarası büyümüş mecbur bıraktı falan vs. Onlara iyi bir bak.

Satıcı ol uçur milleti🙂.

Çok sıkı çalışıp çok iyi bir sıralama yaparsan rahatça okuyabilirsin. Ama önce sağlık şeylerine bakman lazım. Benim bir tanıdığım vardı pilotluk okurla göz numarası büyümüş mecbur bıraktı falan vs. Onlara iyi bir bak.
Reis gözlük kullanıyorum 3.5 a 3.25 sınır kaç onun için

çok para lazım

TAFA İlanlarına bakınız, Maasınızdan kesinti seklinde ödeniyor.
PACE Sınavına giriyorsunuz, PACE Envanter gibi.

Teşekkürler. Pace olayını daha önce duymuştum fakat detaylı araştırmamıştım.

Satıcı ol uçur milleti🙂.

Hocam :D. Gözlük kullanmıyorum zaten bir tek monitörde ki yazıları bazen bulanık görüyorum harici her şey net.

çok para lazım
Arkayı sıktım hocam o iş halledilecek.

Hocam :D. Gözlük kullanmıyorum zaten bir tek monitörde ki yazıları bazen bulanık görüyorum harici her şey net.

Sıkıntı yok hocam o zaman.

PACE Çok yeni zaten, DLR-1 Sınavı ile alınıyordu o iptal edildi. THY'nin Kapsamlı Plotluk Sınavı, Başka uyguluyan kurumlar'da olabilir.

PACE Çok yeni zaten, DLR-1 Sınavı ile alınıyordu o iptal edildi. THY'nin Kapsamlı Plotluk Sınavı, Başka uyguluyan kurumlar'da olabilir.
Hocam arastirirken dlr 1 sinavini gordum iptal oldugunuda gordum peace olayini kullandiklarini gordum fakat nasil bir sey net arastirmadim.

Hocam arastirirken dlr 1 sinavini gordum iptal oldugunuda gordum peace olayini kullandiklarini gordum fakat nasil bir sey net arastirmadim.
Alıntımda ve videoda anlatıyor. Kabiliyet sınavı.

CADET Pace sınavını araştır gir

Geri