Bilgisayar OCCT ve 3D testinde kapaniyor

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,864
Merhaba, bilgisayarıma OCCT'de ki bütün testleri yaptım sadece Power ve 3D Standart testlerinde kapanıyor. Diğer testlerde bir sorun olmuyor. Sorun ekran kartında olsa VRAM testinde de kapanmaz miydi? Oyunlarda da aynı şekilde siyah ekran verip kapanıyor. Eğer sorun PSU ise hemen almaya gideceğim.
RX5700XT
R5 5500

Şuanda furmakt testide yaptım 2. Dakikada kapandı PC.

Merhaba, bilgisayarıma OCCT'de ki bütün testleri yaptım sadece Power ve 3D Standart testlerinde kapanıyor. Diğer testlerde bir sorun olmuyor. Sorun ekran kartında olsa VRAM testinde de kapanmaz miydi? Oyunlarda da aynı şekilde siyah ekran verip kapanıyor. Eğer sorun PSU ise hemen almaya gideceğim.
RX5700XT
R5 5500

Şuanda furmakt testide yaptım 2. Dakikada kapandı PC.
Nvidia ile benzer sorunu yaşadım ama çözdüm, tabi ki bu çözüm RX için geçerli bir yöntem olmayacaktır. Watman dedikleri bir olay sanırım AMD ekran kartlarına özgü bir problem. Bu yönde araştırma yapıp çözüm yolları deneyebilirsiniz.

Nvidia ile benzer sorunu yaşadım ama çözdüm, tabi ki bu çözüm RX için geçerli bir yöntem olmayacaktır. Watman dedikleri bir olay sanırım AMD ekran kartlarına özgü bir problem. Bu yönde araştırma yapıp çözüm yolları deneyebilirsiniz.
Her türlü yazılımsal çözüm denedim. Siz ne yaptınız. Ben PSU'dan şüpheleniyorum.

Her türlü yazılımsal çözüm denedim. Siz ne yaptınız. Ben PSU'dan şüpheleniyorum.
Windows-Ayarlar-Oyun sekmesinde GAMEBAR açık ise bunu kapatmanı öneririm. Performans kaybına sebep olduğu söylendi.
Donanım Hızlandırmalı GPU zamanlamasını devre dışı bırakın
- Windows başlat düğmesine tıklayın > Ayarlar > Sistem > Ekran
- "Birden Çok Ekran" bölümünün altında "Grafik ayarları"nı seçin.
- “Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması” seçeneğini kapatın
Önerilerden birisi de bu oldu
Ayrıca güç ayarları kısmında tasarruf modu tarzı bir şey var ise onu maksimum ayara getirin.

Windows-Ayarlar-Oyun sekmesinde GAMEBAR açık ise bunu kapatmanı öneririm. Performans kaybına sebep olduğu söylendi.
Donanım Hızlandırmalı GPU zamanlamasını devre dışı bırakın
- Windows başlat düğmesine tıklayın > Ayarlar > Sistem > Ekran
- "Birden Çok Ekran" bölümünün altında "Grafik ayarları"nı seçin.
- “Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması” seçeneğini kapatın
Önerilerden birisi de bu oldu
Ayrıca güç ayarları kısmında tasarruf modu tarzı bir şey var ise onu maksimum ayara getirin.
NVIDIA tarafının bana windows ile alakalı önerileri bunlar oldu, geri kalan Nvidia denetim masasıyla alakalı değişikliklerdi.

Geri