Neler Yeni

Bilgisayar Önerisi

Hangisi daha uyumlu

• 1.Sistem

Oylar: 1 33.3%
  • 2.Sistem

Oylar: 2 66.7%

• Oy kullanan toplam üye
    3

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhabalar
Bilgisayar toplamayı öğrenmeye çalışıyorum. Size birkaç tane topladığım bilgisayarı gösterceğim. Sıkıntıları varmı yokmu gereksiz parçası varmı yokmu yada daha uygun toplanabilir mi diye.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
1.Sistem Yazılım ve Hackerlık için
2.Sistem 4500TL bütçeli Oyun Bilgisayarı

xAhmetBilgin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ahmet Bilgin
sistemler gereksiz pahalı

Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Ataberk Yayla
Öncelikle merhaba,
•Hackintosh,daha çok yazılım ağırlıklı sistem kurarken intel serisi önerilir bu yüzden ilk sistemi intel yapmanız daha iyi olacaktır.
•2. sistemin oyun ağırlıklı olduğunu düşünürsek ve sende bu yolda bişeyler öğrenmek istiyorsan farklı farklı sitelerden toplaman hem fiyat açısından hemde ürünlerin özelliklerini görme açısından daha iyi olacaktır mesela 4500 tl bütçe ile 1660 s bir sistem toplamalıydın sen 1650s toplamışsın ayrıca o psuya 450 tl vermen saçma olmuş ve ramlerde aşırı pahalı kasada benzer biçimde 800 TL'ye çok kalitesiz kasanın için 550 w psu koymuşsun.

1.psulu bir kasa kullan; Corsair spec 05 gibi yada Zalman gibi ucuz ama kaliteli bir kasa kullanıp Xigmatek en25256 vs. gibi f/p psu kullanabilirsin .

2.Ramlar güzel ancak 800 TL'ye 16 gb ram gereksiz pahalı 550 TL'ye 16gb bulunabiliyor.

3.Eğer bu fiyatta bir sistem topluyosan ya 480 gb ram yada 120 gb ssd+1tb harddisk kullanmak daha mantıklı tabi senin tercihin .

Kolay gelsin.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle merhaba,
•Hackintosh,daha çok yazılım ağırlıklı sistem kurarken intel serisi önerilir bu yüzden ilk sistemi intel yapmanız daha iyi olacaktır.
•2. sistemin oyun ağırlıklı olduğunu düşünürsek ve sende bu yolda bişeyler öğrenmek istiyorsan farklı farklı sitelerden toplaman hem fiyat açısından hemde ürünlerin özelliklerini görme açısından daha iyi olacaktır mesela 4500 tl bütçe ile 1660 s bir sistem toplamalıydın sen 1650s toplamışsın ayrıca o psuya 450 tl vermen saçma olmuş ve ramlerde aşırı pahalı kasada benzer biçimde 800 TL'ye çok kalitesiz kasanın için 550 w psu koymuşsun.

1.psulu bir kasa kullan; Corsair spec 05 gibi yada Zalman gibi ucuz ama kaliteli bir kasa kullanıp Xigmatek en25256 vs. gibi f/p psu kullanabilirsin .

2.Ramlar güzel ancak 800 TL'ye 16 gb ram gereksiz pahalı 550 TL'ye 16gb bulunabiliyor.

3.Eğer bu fiyatta bir sistem topluyosan ya 480 gb ram yada 120 gb ssd+1tb harddisk kullanmak daha mantıklı tabi senin tercihin .

Kolay gelsin.
Cevabın için teşekkür ederim.
Ram konusunda haklısın hangisi seçsem karar veremedim hangisi daha sağlam diye. Seçtiğim Ram i 1-1.5 ay önce kendi bilgisayarım için almıştım o zaman 550TL vermiştim şimdi uçmuş fiyat.
PSU'lu kasaların genellikle PSU'ları keonik sorunlu çıkıyor o yüzden ayrı ayrı koydum.
Bütçeyi çok aşmamak için o kasayı seçmiştim.
Tek sitede topladım çünkü burada paylaşmak daha kolaydı. Tabi fiyatı hangi sitede daha uygun olursa oradan alınır ayrıca güvenilir sitede olmalı.

Peki İşlemcinin iyi veya kötü olduğunu nasıl anlayabilirim.
İnternet'den baktığımda yüzeysel anlatmıştı ayrıca işlemcinin ekran kartını yeterli besleyip beslemediği nasıl anlarım ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,589
Üyeler
166,959
Son üye
wiitod
Top Bottom