Neler Yeni

Bilgisayar oynarken hafif patlama sesi geldi sigorta attı?

bedo28533

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
bedirhan
şunu dene baktın bir şey yok sisteme tak dene. yanık kokusu yoksa duman yoksa bilgisayarda bir şey olacağını zannetmiyorum. voltaj dengesizliğinden ya da aşırı yüklenmeden dolayı evdeki şalter de yanmış ya da yükü kaldıramamış olabilir. ha dersen ki ben yapmak istemiyorum anlarım insanı tedirgin hale sokuyor.
abi valla yemiyo ya yarın bilgisayarcıya göstericem yanık kokusu yok prizlerde bir şey yok sıkırnı ne anlamadım

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Kürşat

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Kenan Çelik
Kondansatör patlamıştır büyük olasılık. Ciddi bişey olduğunu sanmıyorum. Sadece psu zarar görmüştür.

ConquerorXIV

80+ Gold
abi valla yemiyo ya yarın bilgisayarcıya göstericem yanık kokusu yok prizlerde bir şey yok sıkırnı ne anlamadım
bilgisayarcıların hepsi aynı, üç kuruş daha fazla kazanıcam diye sana sıfır bilgisayar aldırır yani hiç birine güven olmaz

bedo28533

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
bedirhan

lusyt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Efe
arkadaşlar selam god of war oynarken bilgisayarımdan patlama sesi geldi çok şiddetli değildi ve gözle görülür bir şey olmadı sigorta attı pcyi bir daha açmadım bi sıkıntı olmasın diye tüm kabloları çıkartıp koydum yatağın üstüne sigortayı açtım bidaha sıkıntı prizde veya psuda diye düşünüyorum yardımcı olun fikir verin lütfen PSU Markası fsp hydro 600w sistem ryzen 7 5700x rx 6650 xt
Bu bilgisayarlar oyuncak değil lütfen akım korumali priz kullan 🙏🏻 tuncmatik önerimdir

Mano

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
.
Kaliteli diye patlamayacak diye bir şey yok dostum. Her markaya her modele ait patlama videosu bulabilirsin.
öyle zaten. Eğer fsp değil dandik bi marka olsaydı muhtemelen o yanık kokusu arkadaşın kalbinden geliyor olacaktı.
fap iyidir, her psu ya olabilecek şey olmuştur burda mesele psu kendini güvenceye aldı mı diğer bileşenlere zarar vermeden kurtardın mı ona bakarsın
İyi güzel diyorsunuz da bir kaç tane daha var örnekleri forumlarda bu PSU'nun patladığı bende de aynı marka PSU var tırstım yani sisteme zarar gelmemişse yine kaliteli yapar psuyu ama gelmişse diğer x marka psudan pek bir farkı yok en azından bu model için model sorunlu ise düzeltilmesi gerekir

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
ya bence bir şey yok patlasa belli ederdi. en azından bir yanık ya da duman atardı diye düşünüyorum. ufacık kondansatör patlasa leş gibi kokuyor cünkü

Mano

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
.
bilgisayarcıya gerek yok zaten garantisi var ver garantiye değişsinler psuyu hatta sistemi gönderebiliyorsan direkt sistemi gönder baksın garanti

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
yine de benim laflarımla bir işe kalkışmanı istemem bilmiyorsan bilen birisine göstermen daha sağlıklı olur ama kurcalamadan da öğrenemezsin
ya bence bir şey yok patlasa belli ederdi. en azından bir yanık ya da duman atardı diye düşünüyorum. ufacık kondansatör patlasa leş gibi kokuyor cünkü

ConquerorXIV

80+ Gold
İyi güzel diyorsunuz da bir kaç tane daha var örnekleri forumlarda bu PSU'nun patladığı bende de aynı marka PSU var tırstım yani sisteme zarar gelmemişse yine kaliteli yapar psuyu ama gelmişse diğer x marka psudan pek bir farkı yok en azından bu model için model sorunlu ise düzeltilmesi gerekir
şimdi senin oturtuğun semt de elektrik dalgalanmaları varsa yapacak çok bir şey yok alacaksın iyisinden akım korumalı priz

bedo28533

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
bedirhan
abi duman yoktu da ufaktan bi koku vardı tabi ama ben ekran kartı işlemcinin sıcaklıgının kokusu sanıyorum cünkü işlemci 75 ekran kartı 80 civarı çalışıyodu

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,865
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ana kapasitör ya da sigortası patlamıştır muhtemelen. Sigortası patladıysa iyi eli kolu tutan bir elektrikçi halleder :D

Top Bottom