Merhaba, arkadaşım. Ben de bu yıl bilgisayar programcılığından mezun oldum. Sizi yanıltmak istemem, ancak yazılım sektörü kişinin performansını etkileyen bir faktör ve şans unsuru içeriyor. Serbest çalışarak freelancer olarak çalışabilir ve aynı zamanda okurken bu şekilde gelişebilir, sektörde adınızı duyurabilirsiniz. Tavsiyem, okulun başlamasını beklemeden en azından algoritma ve farklı alanlar hakkında temel bilgiler edinmeye başlamak. Okul artık senin bir yazılımcı olduğunu ilan etmez; her şey sende bitiyor. Kısacası, harfleri öğretebilirim, ardından isterseniz güzel kelimeler yazabilir, şiirler oluşturabilir veya isterseniz farklı ifadeler ( kötü, küfür ) kullanabilirsiniz. Seçim tamamen size bağlı . İyi bölüm kötü bölüm ben piyasada artık göremiyorum.
Çevremde uçak motor mühendisi de var (işsiz), Mekatronik mühendisi de var ( işsiz ). Ama ortaokul mezunu var ( 5 yıllık yazılımcı ). Bazı şeyler bizde bitiyor , bazı şeyler piyasa da . Ama önemli olan yazılım sektörü girmek istiyorum diyor isen ( seviyorsan yap) iş sende ve uykusuz gecelerinde bitiyor.
Umarım yazım sana aklında bazı şeyleri oturtmanda yardımcı olmuştur.
Saygılarımla...