Yardım bilgisayar terimleri

Mecitt

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar ben bilgisayar terimlerini fazla bilmiyorum internetten öğrenmeye çalişsamda hep terimsel açiklamalar yapilmiş bana atx kasa nedir 6g-8g ekran karti nedir çip setler nedir açiklayabilir misiniz?

ATX kasa boyutu aslında bunları tarayıcıdan arayıp hepsine ulaşabilirsin

Arkadaşlar ben bilgisayar terimlerini fazla bilmiyorum internetten öğrenmeye çalişsamda hep terimsel açiklamalar yapilmiş bana atx kasa nedir 6g-8g ekran karti nedir çip setler nedir açiklayabilir misiniz?
Sorunun cevabı emin ol kısa değil. Ama şunu söyleyebilirim güncel vaziyetin durumlarına göre; ATX kasa boyutu kullanman gereken standart boyut, 6gb ekran kartı full hd oyunlar için tavsiye edilen (görüntü kalitesi anlamında) ekran kartı, çipset ise intel için zırt pırt değiştirdiğinden dolayı ileriye dönüklülük güncellenebilme anlamındaki bir konu, müşteri açısından pek hoş bir olay değil, amd markasında pek değişmez ikide bir öle. En kısa böyle açıklanır galiba.......

8g 6g bunlar ekran kartının gigabyte ını gösterir atx ise kasanın desteklediği anakartın boyutudur

ATX, MicroATX, FlexATX BTX gibi terimler anakart boyutlarındaki belli standartlardır.

G, GB(gigabyte) hdd, ram, ekran kartlarında bulunan bellek birimlerinin boyutlandırılmasında kullanılan terimdir.

Ekran kartı, bilgisayarın görüntü vermesini sağlayan birimidir. Ekran kartları harici ISA, VLB, PCI, AGP veya PCI-Express veriyollarını kullanan PC kartları olarak veya anakart üzerinde chipset içerisinde yerleşik olarak bulunmaktadır. (alıntıdır bu satır)

Yonga seti diğer adıyla Chipset, anakart üzerinde yer alan ve anakartın beynini oluşturan entegre devrelere denir. Bir dizi işlemi gerçekleştiren denetçilerdir. İşlemci, önbellek, sistem veri yolları, çevre birimleri; kısaca donanımlar arasındaki veri akışını denetler ( bu da alıntıdır)

Geri