MalikMentes
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 8
- İsim
- Malik Menteş
- https://www.instagram.com/malikmentess
Merhaba. Şuan hali hazırda A320m s2H + R5 2600 + RX 580 O4g + 2x8 3000mhz 'li bir sistemim var. Ve hepinizin bildiği üzere; bu bileşenler gün geçtikçe eski kalıyor. Ve ben de hazır Kara Cuma geliyorken bir yükseltme yapmak istiyorum. Sistemin ana bileşen parçalarını yani anakart, işlemci ve ekran kartını; B450m, R5 5600 ve RTX 3060 ile değiştirmek istiyorum. (İşlemci ve ekran kartı modellerinde yeterince araştırma yaptım ve net kararım budur. Radeon ekran kartları daha ucuz ve performanslı farkındayım ama kararım kesindir. Danışacağım kısım bu değil)
Benim asıl kafamı kurcalayan şey şu: Bu üç parçayı şuan ayrı ayrı almaya kalktığımda 13-14k civarında bir fiyat çıkıyor. Ve site ismi vermek doğru mu değil mi bilmiyorum ama İncehesap ve İtopya'da tam olarak istediğim sistem yok, benzerleri de 16k civarı.
Sizce Kara Cuma indirimlerinde belirttiğim bileşenlere ne kadar indirim olur? Ve daha da önemlisi indirim günlerinde bileşenleri ayrı ayrı almak mı daha mantıklı olur yoksa eğer tam olarak istediğim şekilde bir sistem çıkarsa onu mu almak daha mantıklı olur? Hangi markaları önerirsiniz? veya 'Hayır şunu yap kesinlikle daha iyi olur' dediğiniz şeyler var mı? Genel olarak bu konuları tartışmak istedim.
Benim asıl kafamı kurcalayan şey şu: Bu üç parçayı şuan ayrı ayrı almaya kalktığımda 13-14k civarında bir fiyat çıkıyor. Ve site ismi vermek doğru mu değil mi bilmiyorum ama İncehesap ve İtopya'da tam olarak istediğim sistem yok, benzerleri de 16k civarı.
Sizce Kara Cuma indirimlerinde belirttiğim bileşenlere ne kadar indirim olur? Ve daha da önemlisi indirim günlerinde bileşenleri ayrı ayrı almak mı daha mantıklı olur yoksa eğer tam olarak istediğim şekilde bir sistem çıkarsa onu mu almak daha mantıklı olur? Hangi markaları önerirsiniz? veya 'Hayır şunu yap kesinlikle daha iyi olur' dediğiniz şeyler var mı? Genel olarak bu konuları tartışmak istedim.