Neler Yeni

Bilgisayar yükseltmesi için danışma

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Malik Menteş
Merhaba. Şuan hali hazırda A320m s2H + R5 2600 + RX 580 O4g + 2x8 3000mhz 'li bir sistemim var. Ve hepinizin bildiği üzere; bu bileşenler gün geçtikçe eski kalıyor. Ve ben de hazır Kara Cuma geliyorken bir yükseltme yapmak istiyorum. Sistemin ana bileşen parçalarını yani anakart, işlemci ve ekran kartını; B450m, R5 5600 ve RTX 3060 ile değiştirmek istiyorum. (İşlemci ve ekran kartı modellerinde yeterince araştırma yaptım ve net kararım budur. Radeon ekran kartları daha ucuz ve performanslı farkındayım ama kararım kesindir. Danışacağım kısım bu değil)

Benim asıl kafamı kurcalayan şey şu: Bu üç parçayı şuan ayrı ayrı almaya kalktığımda 13-14k civarında bir fiyat çıkıyor. Ve site ismi vermek doğru mu değil mi bilmiyorum ama İncehesap ve İtopya'da tam olarak istediğim sistem yok, benzerleri de 16k civarı.

Sizce Kara Cuma indirimlerinde belirttiğim bileşenlere ne kadar indirim olur? Ve daha da önemlisi indirim günlerinde bileşenleri ayrı ayrı almak mı daha mantıklı olur yoksa eğer tam olarak istediğim şekilde bir sistem çıkarsa onu mu almak daha mantıklı olur? Hangi markaları önerirsiniz? veya 'Hayır şunu yap kesinlikle daha iyi olur' dediğiniz şeyler var mı? Genel olarak bu konuları tartışmak istedim.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
hocam komple 3060 kasa zaten 13k gereksiz pahalı amd istemiyorum demişşin ama 6600 r5 5500 10k ya çıktı daha bugün
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Malik Menteş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam komple 3060 kasa zaten 13k gereksiz pahalı amd istemiyorum demişşin ama 6600 r5 5500 10k ya çıktı daha bugün

Reis doğru söylüyosun ama eski de olsa yıllardır Radeon ekran kartı kullanıyorum ve artık RTX kartların, Nvidia'nın sunduklarının tadına bakmak istiyorum. Yazılım konusunda rx580'de çok sıkıntılar çektim :D Yenilerinde düzeltildi mi orasını bilmiyorum tabii. Ve linkini attığın sistem çok iyi fiyata çıkmış fakat bilgisayarı yenilemek için ayırdığım bütçem ay sonunda tamamlanacak maalesef :(

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Gamergaraj, teknobiyotik veya sinerji.gen siteleri güvenilir mi? Gerçekten bilmediğim için soruyorum.
Çok alışveriş yapıyorlar bu firmalarda ve gamegarajda bildiğim kadarıyla eski bir yer ve shiftdelete vb youtuberler ile videolarda var.

Gamergaraj, teknobiyotik veya sinerji.gen siteleri güvenilir mi? Gerçekten bilmediğim için soruyorum.
Şunları bırakim bahsettiğin yerlerle hiç bir alışverişim olmadı ondan yardımcı olabilicek şekilde atim dedim.

Top Bottom