Öncelikle selamun aleyküm. Ben çok eski olan toplama bilgisayarımı bütçem kısıtlı olduğundan dolayı 2.ellerden alarak yükseltmeye çalışıyorum. Amd'nin 2.el piyasası da düşük olduğu için amd daha iyi olur gibi düşünüyorum. Sizden çok çok uygun bir şey önermiyorsanız ekran kartı önermek yerine almayı düşündüğüm ekran kartı hakkında sorularımı cevaplarsanız çok müteşekkir olurum. Şu an ki ekran kartım eski emektar gtx 1050ti gp-107 model 4gb markasıda gigabyte işlemcimi yakın zamanda dediğim gibi 2.elden aldım ryzen 5 3600 ve anakartımda a320m-s2h. Soracağım 1.soru ise ben normalde eski işlemcim ryzen 3 1300 ile 60 derece üstüne çıkmıyordum ancak yeni işlemcimi alınca bu sıcaklık değerleri normal kullanımda 65-70 bilgisayarı zorlayan büyük kapasiteli oyunlarda ise 80 e kadar çıkmakta rx5700xt yi aldığımda benim sıcaklığım nerelere kadar gider onu merak ediyorum. Kasam eski bir kasa modelini hatırlayamadım ama 10 yıllık zalman bir kasa 2 tane fanı var ne kadar soğutuyo derseniz ortalama derim. Bir de işlemcinin stok fanı var aldığım işlemciyi stok fanıyla aldım. Şimdi benim bir soğutucu almam gerekir bu ekran kartı çok ısınır diye çünkü benim kasam odam küçük olduğundan ve masam da dar olduğundan aşağımda dikdörtgen bir raf gibi bi yerde önü kapaklı sadece arkası açık ama oradan da çok hava almıyo hemen duvar var çünkü kapaklarını da kapalı kullanıyorum zaten kapakları açamıyorum kullanımda o dikdörtgen rafda olduğundan dediğim gibi çok gereksiz bilgi vermiş olabilirim kusura bakmayın ama her ayrıntıyı söylemek istedim bu kasaya soğutucu almak gerekir mi? 2. sorumda yeni bir güç kaynağına ihtiyacım olacağını düşünüyorum güç kaynağı bulmam konusunda yardımcı olabilir misiniz? Şu an ki kaynağım 100-230 volt arası veriyor. O da 10 yıllık diyebilirim ayrıca soğutucu ve güç kaynağı yanında başka almam gereken bir şey var mı diye soracaktım bütçem kısıtlı olduğundan dolayı eğer soğutucu ve güç kaynağı almam lazımsa biraz ekran kartı almayı ertelemeyi düşünüyorum. Bu konuda bana yardım ederseniz çok mutlu olurum. Yaz başından beri bu konuyla uğraşıyorum.