Bilgisayarımda şuanda 8 gb tek ram var bir tane daha 8gb ram takmanın bana faydası olur mu edit işlerinde çok zorlamasada bi tık daha hızlı olabilmek adına alabilirim belki ama oyun performansı konusunda fazladan bir artı sağlar mı ?
Dual Channel yapmak elbette artı sağlar. Minecraft, GTA 5 gibi Rami sömüren oyunlarda iş görür.Bilgisayarımda şuanda 8 gb tek ram var bir tane daha 8gb ram takmanın bana faydası olur mu edit işlerinde çok zorlamasada bi tık daha hızlı olabilmek adına alabilirim belki ama oyun performansı konusunda fazladan bir artı sağlar mı ?
Aslında o tür oyunlarda herhangi bir ram problemiyle karşı karşıya kalmadımğım için biraz kararsız oldum ama mesela spiderman remastered oynarken ram de yetersiz kalıyo tamam ama esas zorlanan ekran kartı mesela oynarken %100 de gidiyo ya da resident evil 4 remakete aynı şekilde ram de biraz yetersiz kalabiliyo ama en çok ekran kartı zorlanıyo mesela o yüzden ram i gereksiz arttırmak yerine şuan zaten mümkün olmasada bi kaç yıl sonra para biriktirip sistem yükseltmesi mi yapmalıyım sizceDual Channel yapmak elbette artı sağlar. Minecraft, GTA 5 gibi Rami sömüren oyunlarda iş görür.
tek modül ddr4 kalmadı kanka hem renderda hem oyunda dual channel candır performansını ciddi ciddi görürsün.Bilgisayarımda şuanda 8 gb tek ram var bir tane daha 8gb ram takmanın bana faydası olur mu edit işlerinde çok zorlamasada bi tık daha hızlı olabilmek adına alabilirim belki ama oyun performansı konusunda fazladan bir artı sağlar mı ?
Durumun varsa yap her konuda işine yarar ama bunu yapmak seni ekonomik konuda sıkıntıya sokacaksa veya o parayı harcayabileceğin daha önemli bir şey varsa oraya harca.Bilgisayarımda şuanda 8 gb tek ram var bir tane daha 8gb ram takmanın bana faydası olur mu edit işlerinde çok zorlamasada bi tık daha hızlı olabilmek adına alabilirim belki ama oyun performansı konusunda fazladan bir artı sağlar mı ?
Ekran kartı kullanımın yüksek olması iyidir. Bu zorlanma degil tersine ekran kartinin performanslı çalıştığını gösterir.ekran kartı mesela oynarken %100 de gidiyo ya da resident evil 4 remakete aynı şekilde
Aklımda bulundururum o zaman teşekkürlertek modül ddr4 kalmadı kanka hem renderda hem oyunda dual channel candır performansını ciddi ciddi görürsün.
Aslında sıkıntıya sokmaz ama şuanda çokta gerek var mı yok mu diye bi ikilemde kaldım piyasa bi daha uçmadan alsam mı almasam mı diye düşünüyorum işteDurumun varsa yap her konuda işine yarar ama bunu yapmak seni ekonomik konuda sıkıntıya sokacaksa veya o parayı harcayabileceğin daha önemli bir şey varsa oraya harca.
Hocam bir tane daha 8 GB ram tak 16GB olsun toplam daha performanslı olur.Bilgisayarımda şuanda 8 gb tek ram var bir tane daha 8gb ram takmanın bana faydası olur mu edit işlerinde çok zorlamasada bi tık daha hızlı olabilmek adına alabilirim belki ama oyun performansı konusunda fazladan bir artı sağlar mı ?
Ben tanlış biliyomuşum o zaman bilgilendirme için çok teşekkürlerEkran kartı kullanımın yüksek olması iyidir. Bu zorlanma degil tersine ekran kartinin performanslı çalıştığını gösterir.
Tamamdır hocam bilgilendirme için çok teşekkürlerHocam bir tane daha 8 GB ram tak 16GB olsun toplam daha performanslı olur.
Rica ederim hocam iyi akşamlarBen tanlış biliyomuşum o zaman bilgilendirme için çok teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamamdır hocam bilgilendirme için çok teşekkürler
İyi akşamlar hocamRica ederim hocam iyi akşamlar
En yakın zamanda yapmam dileğiyle diyelim o zaman bilgilendirme için çok teşekkürler.Oyun performansın artar 16 gb yap ram daha iyi olur
aynı marka aynı model aynı cl aynı mhz ram kullanmaya özen göster aksi takdirde iyilik değil kötülükte yapmış olabilirsin ama 8gb kalmadı artık vereceğin 400 lira çok şey değiştirirBilgisayarımda şuanda 8 gb tek ram var bir tane daha 8gb ram takmanın bana faydası olur mu edit işlerinde çok zorlamasada bi tık daha hızlı olabilmek adına alabilirim belki ama oyun performansı konusunda fazladan bir artı sağlar mı ?