Neler Yeni

Bilgisayarcıda çalışmak

ofleep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yağız Çetin
Çok yardımcı olmayabilir ama şehrindeki vatancomputer'ın websitesinden basvurabilirsin satış personeli olarak parça bilgin ve PC toplamayai biliyorsan o iş senindir bir akrabam çalışıyor gelen kişilere sadece bilgisayar topluyor bozulan parçalar fln garantiye gelirse ztn bazı vatanlar onları başka vatan şubelerine gönderiyor veya ayrı bir birimleri var

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Razo
Yedek parça kuryeliği yapabilirsiniz bu işi öğrenmekten ziyade daha kazançlı olacaktır.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Beyler ben 17 yaşımdayım haziranda 18 yaşıma gireceğim. 7 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarcıda çalışmak istiyorum. Bilgisayarcıda iş şartları nasıl? mesela en çok ne yapılıyor ve ne kadar para kazanırım ?
Deneyim olarak sistem toplamayı,donanım birimlerini falan biliyorum. Format atmayı, biliyorum windows kurmayı biliyorum. Bios güncellemesi yapmayı biliyorum. Bilmediğim tek şey tamiri bilmiyorum. Örneğin ekran kartı kısa devre falan yapar, karttaki kısa devreyi bulmayı falan bilmiyorum. Onuda cihazla falan yapıyorlar sanırsam.

1- Mahalle bilgisayarcısına gitsem (üstte bilgisayar hakkında bildiğim şeyleri yazdım). Bilgisayarcı beni çırak olarak mı yoksa normal çalışan olarak mı çalıştırır ?
2-Ne kadar alırım?
3- Bilgisayarcıda en çok ne tamiri yapılıyor (ona göre işe girmeden önce kendimi birazdaha geliştirmek istiyorum.)

Ek olarak bilgisayarcı yerine şu işe gir diyenler olacaktır. Cevabımıda söylemek istiyorum. Geçmiştede kafeye falan girmiştim. Çaycıda, çalıştım ama kesinlikle bana göre değilmiş.
Okul işide açıktan okuyorum.
seni kırmak istemem ama bilgisayarcı her gelene güvenemez, sonuçta emanet edilen bilgisayarlarda parçayı yanlış taksan bilgisayara yazık olur o yüzden tahminimce seni çırak olarak alıp windows, bios, anti virüs programı falan yükletir ve dükkanı silip süpürmeni ister ama uzun süre çalışırım dersen ilerde bişeyler söküp takmana izin verebilir ve para konusunda çok bi beklentin olmasın derim çünkü çoğu bilgisayarcı zaten iyi kazanmıyor birde yanındakine asgari ücret yada 20 bin lira vermesi zor bence ama gidip konuşursan sana harçlık gibisinden ufak ödemeler yapar (benim yazın gittiğim bilgisayarcı haftalık 1500 lira + yemek veriyorum demişti ama zor şeyler yaptırmıyormuş çıraklara)

umutgenc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umutgenc
Git bir ustanın çıraklığını yap. Ama tesisatçı ama duvar ustası vb. 2-3sene içinde öğrenirsin işi. Bugün İstanbul'da merkez ilçelerde bu adamları bulmak imkansıza yakın. 10 sene sonra bu işleri yaptırmak çok daha pahalı olacak. Bilgisayar da hobim olsun.

Top Bottom