Neler Yeni

Bilgisayarcıda çalışmak

mertlua

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Mert Güneş
Beyler ben 17 yaşımdayım haziranda 18 yaşıma gireceğim. 7 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarcıda çalışmak istiyorum. Bilgisayarcıda iş şartları nasıl? mesela en çok ne yapılıyor ve ne kadar para kazanırım ?
Deneyim olarak sistem toplamayı,donanım birimlerini falan biliyorum. Format atmayı, biliyorum windows kurmayı biliyorum. Bios güncellemesi yapmayı biliyorum. Bilmediğim tek şey tamiri bilmiyorum. Örneğin ekran kartı kısa devre falan yapar, karttaki kısa devreyi bulmayı falan bilmiyorum. Onuda cihazla falan yapıyorlar sanırsam.

1- Mahalle bilgisayarcısına gitsem (üstte bilgisayar hakkında bildiğim şeyleri yazdım). Bilgisayarcı beni çırak olarak mı yoksa normal çalışan olarak mı çalıştırır ?
2-Ne kadar alırım?
3- Bilgisayarcıda en çok ne tamiri yapılıyor (ona göre işe girmeden önce kendimi birazdaha geliştirmek istiyorum.)

Ek olarak bilgisayarcı yerine şu işe gir diyenler olacaktır. Cevabımıda söylemek istiyorum. Geçmiştede kafeye falan girmiştim. Çaycıda, çalıştım ama kesinlikle bana göre değilmiş.
Okul işide açıktan okuyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,144
İsim
Murat Orhan
Beyler ben 17 yaşımdayım haziranda 18 yaşıma gireceğim. 7 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarcıda çalışmak istiyorum. Bilgisayarcıda iş şartları nasıl? mesela en çok ne yapılıyor ve ne kadar para kazanırım ?
Deneyim olarak sistem toplamayı,donanım birimlerini falan biliyorum. Format atmayı, biliyorum windows kurmayı biliyorum. Bios güncellemesi yapmayı biliyorum. Bilmediğim tek şey tamiri bilmiyorum. Örneğin ekran kartı kısa devre falan yapar, karttaki kısa devreyi bulmayı falan bilmiyorum. Onuda cihazla falan yapıyorlar sanırsam.

1- Mahalle bilgisayarcısına gitsem (üstte bilgisayar hakkında bildiğim şeyleri yazdım). Bilgisayarcı beni çırak olarak mı yoksa normal çalışan olarak mı çalıştırır ?
2-Ne kadar alırım?
3- Bilgisayarcıda en çok ne tamiri yapılıyor (ona göre işe girmeden önce kendimi birazdaha geliştirmek istiyorum.)

Ek olarak bilgisayarcı yerine şu işe gir diyenler olacaktır. Cevabımıda söylemek istiyorum. Geçmiştede kafeye falan girmiştim. Çaycıda, çalıştım ama kesinlikle bana göre değilmiş.
Şimdi şöyle bir şey var toplama bile kendi içinde çok zor olabiliyor o yüzden adam seni ilk başta tanımak için muhtemelen çırak olarak alır o zaman da para bile alamama şansın var. Bilgisayarcıda çalışmak meşakatli ve zor bir iş iş bulmakta cabası. Ben mesela bulamıyorum evden çalışıyorum mecbur. Bilgisayarcıda ne tamiri yapılıyor sorusu da zor bir soru çünkü dükkana gelecek bilgisayar veya parçalara göre senin sorunu bulup çözmen gerekecek bu da eğer bilgin yoksa imkansız gibi bir şey. Tüyo vesaire verebilirim özelden yazmak istersen.

mertlua

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Mert Güneş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi şöyle bir şey var toplama bile kendi içinde çok zor olabiliyor o yüzden adam seni ilk başta tanımak için muhtemelen çırak olarak alır o zaman da para bile alamama şansın var. Bilgisayarcıda çalışmak meşakatli ve zor bir iş iş bulmakta cabası. Ben mesela bulamıyorum evden çalışıyorum mecbur. Bilgisayarcıda ne tamiri yapılıyor sorusu da zor bir soru çünkü dükkana gelecek bilgisayar veya parçalara göre senin sorunu bulup çözmen gerekecek bu da eğer bilgin yoksa imkansız gibi bir şey. Tüyo vesaire verebilirim özelden yazmak istersen.
haklısın bilgisayarcı güvenip işe almaz herkesi önce işi öğrenip patrona güven sağlamak. Bilgisayar parçaları çok pahalı. Kaybolsa ilk yeni giren adamdan şüphelenecekler hiç böyle düşünmemiştim. teşekkür ederim cevap için hocam demekki önce sabr etmek lazımmış🙏

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,144
İsim
Murat Orhan
haklısın bilgisayarcı güvenip işe almaz herkesi önce işi öğrenip patrona güven sağlamak. Bilgisayar parçaları çok pahalı. Kaybolsa ilk yeni giren adamdan şüphelenecekler hiç böyle düşünmemiştim. teşekkür ederim cevap için hocam 🙏
Rica ederim özelden yazarsanız yardımcı olmak isterim.

Faruk1986

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,960
İsim
Faruk Sancar
Bilgisayarcılar eskisi gibi işlek değil zaman kaybedersin oto sanayi daha iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne kadar alırım dersen o adamın keyfine kalmış isterse hiç vermez

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

2-Ne kadar alırım?

Mahalle bilgisayarcısının seni işe alacağı kesin mi peki? Şu devirde yanında eleman çalıştıracak esnaf sayısı bir elin parmağını geçmez. Onlar da çırak statüsünde alır, sigorta yapmaz, günlük çalışma 10-12 saatten az olmaz. Ayrıca alacağın maaş asgari ücretin altında kalır. Senin çalışman gereken yerler çaycı, kafe gibi yerler değil artık. Kurumsal olmasa bile herhangi bir firmada sigortalı olarak işe başlaman gerekiyor. Herkes kendine göre, istediği, sevdiği bir işte çalışamıyor ne yazık ki.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,762
İsim
Selim

2-Ne kadar alırım?

Bi yerlere gelebilmek için İngilizce ve yazılım öğrenin. Çoğu kişinin aksine yazılım üniversite de değil evde öğreniliyor ve çoğu kişi bunu bilmiyor. En büyük yazılımcı korsan diye tabir ettiğimiz kişiler okula gitmemiştir yani bilgisayarcıda çalışırken evde de yazılım kitapları ve internet üzerinden ücretsiz kurslarla temeli hazırlayın ve bir yandan da İngilizce öğrenin. Unutmayın yabancı firmalar size hangi üniversite mezunu olduğunu değil kaç tane yazılım dili bilgini sorar ve çevremde lise mezunu 4 5 bin Euro'ya İngiliz firmalarında çalışan arkadaşlarım var.

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
Bilgisayarcıda çalışmaktan ziyade bence, bilgisayar işlerini de gerçekten seviyorsanız kendinizi İngilizce ve yazılıma verin. Yaşınız da çok çok genç. Birkaç yıl içinde hem yazılımda ilerlemiş olursun hem de İngilizceyi de baya kavramış olursun. Özellikle yazılım işinde GitHub tarzı yerlerde takılırsan çok daha kolay öğrenirsin çoğu şeyi. Kendine güzelde bir Linkedin hesabı açar oradan iş kovalarsın, belki de yurt dışına gitme imkanın bile olur.

Bilgisayarcılar eskisi gibi artık işlek değil. Bu sebeple çoğu bilgisayarcı yanına eleman almak istemiyor, tek başına hallediyor işlerini. Özellikle şimdiki neslin gençleri internetten bir iki video izleyip neyin nasıl yapılacağını kolayca öğrenip hallediyor. Teknik tamir işi olmadığı müddetçe de kimse eskisi gibi bilgisayarcıya ihtiyaç duymuyor. Kaldı ki yeni nesil bilgisayarlar ve parçalar, fabrikasyon çıkışlı sorunlu değilse ve kullanıcıdan kaynaklanan bir sorun olmazsa, düzgün kullanılırsa uzun süreler boyunca sorunsuz götürüyor. Oturup eski püskü sorunlu bilgisayarların tamiriyle falan kafa patlatıp uğraşmaktansa aynı çabayı yazılıma ve İngilizceye verirsen kendini bambaşka yerlerde bulabilirsin. Artık devir değişti. :)

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Murat Cemal
2 yıllık üniversite okursan sevdiğin işi yapabilecek birçok yer bulursun. Rehberlik hocanla konuş, ona göre bir bölüm oku tam hatırlamıyorum ama 2 yıllık okuyup teknisyen olursan o dediklerin sorumluluğun olur.
Öbür türlü ne para verirler ne sigortan olur 3-5 sene sonra pişman olursun. Bilgisayarcılar insanların güvenini kullanıp biraz kazık ticaret yapıyorlar çoğu kendini zor döndürüyor sana yemek ısmarlarsa şükret

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Çalışkan
Kendim icin soyliyim ben ilk girdigimde formattir windows kurulumlaridir zaten bilmek farz gibi biseydi onun disinda bilgisayar toplama ariza tespit falanda yapabiliyodum ona ragmen adam beni yanina cirak olarak aldi ve aylarca para falan vermedi ki zaten para icin girmemistim calismaya basladiktan sonra birkac ay getir gotur isleri baska bilgisayarcilara malzeme goturup getirme isi falan yaptim ondan sonra yavas yavas beni islere goturmeye basladi gittigim yerlerde yasadigim sehre gore buyuk sayilabilecek islerdi ornegin yeni belediye binasinin tum elektronik ve bilisim isleri tersane binalari arasi server kurma tarzi isler
Bencede fevkalade keyifli isler fakat daha bu seviyeden hemen normal calisan olarak girmeyi planlama bence biraz ilerlemen ve musteri iliskilerini ogrenmek gerekli

snnogz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Sinan
Bir bilgisayar teknik servisi olarak sana yol göstereyim.Bize gösteren olmadı bir çok kişide burada doğru yönlendirmemiş gelelim önerilerime.Şuanki ekonomik sebepler den ötürü çoğu yer ya kapanıyor yada ufalmaya gidiyor.Teknik işler de tecrübe gerekir sen henüz az tecrübeli olduğun için işin zor.Yani bir yere girmen zor girsen doğru düzgün para vermezler.Benim söylediklerimi yaparsan her türlü kazanırsın.
1-ilk işin iyibir elektronik işler yapan biryer bul en iyisi olsun o bölgede ki gerekirse bedava çalış ama işi öğren unutmaki bilgisayarda elektronik.
2-entegre programlama öğren
3-bir programlama dili öğren C veya benzeri
4-endüstriyel plc ve otomasyon işleri yapan yerler iyi kazanır(fabrika vs olduğu için kısa zamanda kazanmak istersen tercih edebilirsin.
Bu söylediklerimi öğrenir ve yaparsan çok çok iyi kazanırsın

Mutlaka elektronik öğren unutma günümüzde hersey elektronik gelecekte de öyle diğerlerini yapmasanda mutlaka elektronik öğren hemen hemen herseyi tamir edebilirsin.
(Endüstriyel,tıbbı,elektrikli araçların elektronik aksamları,ev elektroniği vs.

Kal sağlıcakla.😉

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,950
Üyeler
163,414
Son üye
Rewop
Top Bottom