Yardım bilgisayarda değişik bir kasma/drop var

CptSpork

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
721
Arkadaşlar en son bilgisayara se-224-xts montaj ettim bununla beraber süpürgeyle vb. temizlikte yaptım. Çok haşır neşir değilim bu işlerle, yaparken çok uğraştım.
Bu işlemi yaptıktan sonra sıcaklıklar vb gözle görülür düştü ama şu anda bilgisayarda garip bi takılma söz konusu. Rocket League girdim mesela hiç kasmayan yağ gibi akan oyunda artık ara sıra takılmalar var.
Aynı şekil windows kullanırkende görev yöneticisini açmak için sağ tıklıyorum görev çubuğuna, bi geç geliyor felan. Sizce neyden dolayı oluyor olabilir?

Montaj esnasında ramlerin birini çıkarttım ve tekrar yerine oturtmak saatlerimi aldı. Hiçbir şekilde yerine oturmuyordu, zar zor oturttum. Hasar vermiş olabilir miyim sizce?
Birde HDD'den ses geliyordu, yerinden çıkarıp tozları vb. temizledim sonra tekrar taktım ancak tekrar takarken HDD öyle bi sıkıştı ki hiçbi şekilde çıkmıyordu bende öyle bıraktım vidalamadan kapattım kasayı.

Rami tam takmamışsınızdır belki. Kaç gb görünüyor ram

Rami tam takmamışsınızdır belki. Kaç gb görünüyor ram
16 gözüküyor ama gerçekten takarken 3 saat uğraştım. Oturmuyordu yerine yani doğru şekilde taktığıma eminim. Bastırıyordum iki yöndende yok yani oturmuyordu zorlasam az daha kırılacaktı. Ne yaptım ne ettim zar zor takabildim anlamadım sorun anakartta mı ramdamı ama çok uğraştırdı gerçekten. Şu anda 16 gözüküyor xmp de açık 3200 mhz. Acaba PBO ayarını açtım diye mi takılıyor diyicemde sanmıyorum.

16 gözüküyor ama gerçekten takarken 3 saat uğraştım. Oturmuyordu yerine yani doğru şekilde taktığıma eminim. Bastırıyordum iki yöndende yok yani oturmuyordu zorlasam az daha kırılacaktı. Ne yaptım ne ettim zar zor takabildim anlamadım sorun anakartta mı ramdamı ama çok uğraştırdı gerçekten. Şu anda 16 gözüküyor xmp de açık 3200 mhz. Acaba PBO ayarını açtım diye mi takılıyor diyicemde sanmıyorum.
4 ram slotun mu var? Öyle ise 2-4 şeklinde mi takılı

Geri