Bilgisayardaki problemi nasıl anlarım?

ardae0

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar arkadaşlar, yeni bir sistem aldım fakat bir problem var. Arada takılmalar olduğu oldu, Valorant açılma ekranında birden ekran siyah-kırmızı olup kapandığı oldu, oyun esnasında ekran kartıyla alakalı olduğunu düşündüğüm bir hata oldu. Sürekli olan şeyler değil fakat donanımsal bir problem olduğu anlamına geldiğini düşünüyorum. Bilgisayarımdaki mevcut donanımların durumunu nasıl öğrenebilirim ya da hangi parçayla alakalı problem var nasıl anlarım?

Bilgisayar parçaları:
• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

• Anakart: Gigabyte B550M DS3H

• Ekran kartı: Gigabyte RTX 3070 Eagle OC

• RAM: t-force vulcan tuf gaming alliance 3200mhz 2x8gb

• Depolama: Apacer AS2280 512GB NVMe M.2 SSD + SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB

• Kasa: FSP Vento VG07F

• Güç kaynağı: FSP 700W 80+ Bronze

Şimdi 1 ihtimal işlemcinin ısınması, diğer ihtimal ekran kartının ısınması ve ya driver hataları, Ram'de de sorun olabilir. Nasıl anlayabilirsin, tek tek deneyip test ederek. İşlemci ve Ram için Aida64 kullanabilirsin. Aida64 tavsiye ederim, ekran kartı içinde furmark. Ayrı ayrı test etki anlaşılsın hanginde sorun var neyde yok. En son ikisini bir arada çalıştır aida64 ile. D

Şimdi 1 ihtimal işlemcinin ısınması, diğer ihtimal ekran kartının ısınması ve ya driver hataları, Ram'de de sorun olabilir. Nasıl anlayabilirsin, tek tek deneyip test ederek. İşlemci ve Ram için Aida64 kullanabilirsin. Aida64 tavsiye ederim, ekran kartı içinde furmark. Ayrı ayrı test etki anlaşılsın hanginde sorun var neyde yok. En son ikisini bir arada çalıştır aida64 ile. D
Teşekkürler hocam uygulamaları bilmiyorum ama bir bakınacağım

Merhabalar arkadaşlar, yeni bir sistem aldım fakat bir problem var. Arada takılmalar olduğu oldu, Valorant açılma ekranında birden ekran siyah-kırmızı olup kapandığı oldu, oyun esnasında ekran kartıyla alakalı olduğunu düşündüğüm bir hata oldu. Sürekli olan şeyler değil fakat donanımsal bir problem olduğu anlamına geldiğini düşünüyorum. Bilgisayarımdaki mevcut donanımların durumunu nasıl öğrenebilirim ya da hangi parçayla alakalı problem var nasıl anlarım?

Bilgisayar parçaları:
• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

• Anakart: Gigabyte B550M DS3H

• Ekran kartı: Gigabyte RTX 3070 Eagle OC

• RAM: t-force vulcan tuf gaming alliance 3200mhz 2x8gb

• Depolama: Apacer AS2280 512GB NVMe M.2 SSD + SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB

• Kasa: FSP Vento VG07F

• Güç kaynağı: FSP 700W 80+ Bronze
OCCT ile donanım stress testi yapabilirsin.
memtest86 kurarak ramleri test edebilirsin.
ekran kartı için ise furmark'ı kullanabilirsin.
hepsinden öte OCCT bu yukardaki programların komplikesidir. tek OCCT kurarak ram test harici yapacağın testlerde donanım arızasını tespit etmen muhtemeldir.

ek olarak chipset driver'ın ve bios'unun güncel olduğundan emin olmalısın.

hocam pek anlamam iki uygulamada da test yaptım değerler normal mi acaba?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-09-17 111252.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-17 111252.png
    130.7 KB · Hit: 89
  • Ekran görüntüsü 2023-09-17 111256.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-17 111256.png
    34.6 KB · Hit: 89
  • Ekran görüntüsü 2023-09-17 112041.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-17 112041.png
    7.7 KB · Hit: 98
Geri