Neler Yeni

Bilgisayardan Çat Diye Ses Geldi ve Bilgisayar Kapandı

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
SMD (Surface Mount Devices) yüzeye monte devre elemanları anlamına gelmektedir. Bu elemanlar yapısal olarak devre elemanlarına göre oldukça küçüktür, dolayısıyla devre üzerinde kapladığı alan da az olmaktadır. ( nedir.com dan alıntıdır )
smd direnç , smd bobin , smd led , smd kondansatör gibi birçok parça vardır

Umarım iyi bir sonuç alırsınız hocam
Alamadım hocam. Alet servisten çıkmış onarım tamamlandı diyerek, onarım notuna şunlaroı yazmışlar:

"Ölü piksel garantisi 1 ay sürmektedir. Ölü piksel arıza değildir. Bilgisayarın aniden kapanmasının fanlarda biriken aşırı tozdan olduğu tespit edilmiştir. Ana kartın hasarlı bölgesi onarılmıştır."

Ekranımda 15-20 tane ölü piksel var ve ayıplı mal olarak kabul etmemişler. Bilgisayarın aniden kapanma sebebini toz demişler ama ben daha maks 1-2 ay önce fanların içinin dahil tozlarını almıştım. Ana kartın da sadece yanan elemanlarını değiştirmişler açıklamaya göre.

Büyük sıkıntı hocam. Gerekirse tüketici haklarına vereceğim. Canımı sıktılar. Bu kadar kasıp memnuniyetini düşüreceğine ver işte yenisini ben de memnun oliyim sen de kötülenme. Çok gerdi bu durum beni

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Alamadım hocam. Alet servisten çıkmış onarım tamamlandı diyerek, onarım notuna şunlaroı yazmışlar:

"Ölü piksel garantisi 1 ay sürmektedir. Ölü piksel arıza değildir. Bilgisayarın aniden kapanmasının fanlarda biriken aşırı tozdan olduğu tespit edilmiştir. Ana kartın hasarlı bölgesi onarılmıştır."

Ekranımda 15-20 tane ölü piksel var ve ayıplı mal olarak kabul etmemişler. Bilgisayarın aniden kapanma sebebini toz demişler ama ben daha maks 1-2 ay önce fanların içinin dahil tozlarını almıştım. Ana kartın da sadece yanan elemanlarını değiştirmişler açıklamaya göre.

Büyük sıkıntı hocam. Gerekirse tüketici haklarına vereceğim. Canımı sıktılar. Bu kadar kasıp memnuniyetini düşüreceğine ver işte yenisini ben de memnun oliyim sen de kötülenme. Çok gerdi bu durum beni
Geçmiş olsun hocam :(

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Arkadaşlar merhaba, ben şu anda Monster Abra A5 V16.6.1 laptop kullanıyorum.

Dün gece oyun indirmeye bırakmıştım aleti, 3 saat sonra otomatik bir şekilde kapanmaya programlayarak. (shutdown -s -t 10800)

Bugün sabah indirdiğim oyunu (Immortals Fenyx Rising) çalıştırdım, 30 dakika oldu olmadı bilgisayardan "çat" diye bir ses geldi ve bilgisayar anında tamamen kapandı. Sonra açmaya çalıştım yine birkaç kere çat sesi geldi. Sonra teknik servisi aradım, kendileri Fn + B + Güç Tuşu kombinasyonuna 15 saniye basmamı istediler. Bastığımda laptop klavyesinin ışıkları yandı, şarj durumunu gösteren ledler yandı, sonra yine çat sesi geldi ve bilgisayar kapandı. Sonra normal bir şekilde çalıştırmayı deneyince bilgisayar açıldı ancak bu sefer de adaptörden güç çekemedi. Ben de adaptörü söktüm yeniden taktım, şimdi adaptörden de güç çekebiliyor. Yani görünürde bilgisayar sıkıntısız çalışıyor.

Sizce bilgisayarı teknik servise göndermeli miyim? Bu durumu yaşayan başka birileri var mı? Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.
Mekanik center olsun.
Garantiye yollayın.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
15-20 ölü piksel nedir? :kappa:
Görseli varsa konuya ekler misin
Görseli ne yazık ki yok. Ekranın sol altında tam da windows logpsunun orda böyle bir 4 cm'lik hat kadar uzun ve 3 cm'lik hat genişliğinde ölü piksel kümesş var. Ve arıza değildir diyorlar.

Önceden yoktu orda ölü piksel kaç kere test yaptım ama şu an nepnet gözüküyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağ olun. Ünide lazım olmasa laptopa hayatta yaklaşmam ama işte napacaksın...

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Hocam dün ŞikayetVar'da durum hakkında şikayet oluşturdum. Yetkili servisten üst düzey kişilerden Davut bey bana ulaştı konuyla ilgili bizzat kendisi ilgileneceğini söyledi ve tekrardan incelenmesi için teknik servise gönderdi ürünümü.

Teknik servis 2 kere inceleme yapmış ama ikisinde de 2 ölü pikselden fazlasını bulamamış. Davut bey de bu durumu bana iletti, ancak yine de kullanıcı memnuniyeti ve marka memnuniyetinin artması için kendi yetkisini kullanarak ekran panel değişimi yapacaklarını söyledi. Ben de kendilerine teşekkürlerimi ilettim.

Gün içerisinde Davut bey haricinde laptop'umun tamiriyle ilgilenen teknik servis yetkilisi beni ölü piksel hakkında arayıp konuşurken ana kartı da sordum. Ana kartın yanan bölümü değiştirilmiş, sadece devre elemanları değil devrenin kendisinde de değişiklikler yapılmış. Herhangi bir sorunun olmadığını belirttiler.

Şu anlık sorunlarım gideriliyor gibi hocam. ŞikayetVar gerçekten çok büyük bir nimetmiş ben onu anladım. Laptop'u elime alıp incelememi yaptıktan sonra tekrardan buraya dönüş yapacağım.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Hocam dün ŞikayetVar'da durum hakkında şikayet oluşturdum. Yetkili servisten üst düzey kişilerden Davut bey bana ulaştı konuyla ilgili bizzat kendisi ilgileneceğini söyledi ve tekrardan incelenmesi için teknik servise gönderdi ürünümü.

Teknik servis 2 kere inceleme yapmış ama ikisinde de 2 ölü pikselden fazlasını bulamamış. Davut bey de bu durumu bana iletti, ancak yine de kullanıcı memnuniyeti ve marka memnuniyetinin artması için kendi yetkisini kullanarak ekran panel değişimi yapacaklarını söyledi. Ben de kendilerine teşekkürlerimi ilettim.

Gün içerisinde Davut bey haricinde laptop'umun tamiriyle ilgilenen teknik servis yetkilisi beni ölü piksel hakkında arayıp konuşurken ana kartı da sordum. Ana kartın yanan bölümü değiştirilmiş, sadece devre elemanları değil devrenin kendisinde de değişiklikler yapılmış. Herhangi bir sorunun olmadığını belirttiler.

Şu anlık sorunlarım gideriliyor gibi hocam. ŞikayetVar gerçekten çok büyük bir nimetmiş ben onu anladım. Laptop'u elime alıp incelememi yaptıktan sonra tekrardan buraya dönüş yapacağım.
Hayırlı olsun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,404
Üyeler
160,691
Son üye
AyBoOoO
Top Bottom