Kasadan çat diye ses geldi , açılmıyor acil yardım.

Valiant*

80+
Reaksiyon skoru
1
dün gece oyun oynarken bilgisayar kendi kendine kapandı. Kasa üzerinde mavi bir Led vardı , o yanıyordu. Düğmeye bastığımda çalışmadı. Fişi çekip taktım tekrar denedim çalıştı. Tekrar açtım ve 5 dakika sonra bu sefer çat diye bir ses geldi ve yine kapandı . Bu sefer mavi led yanmıyor. Kulaklık olduğu için sesin nerden geldiğini tam anlamadım. Anakartta yüzeysel bir sorun görünmüyor. Psu fsp 650 w 80+ Farklı bir psu yok elimde .

Psu daki sigorta veya kondansatör patlamış olabilir. Psu nun içini açıp bakın.

Garanti dışı kalmıyor mu ? Sistemi alalı 8 ay oldu .

Garanti dışı kalmıyor mu ? Sistemi alalı 8 ay oldu .
açmadan psuyu da koklayablrsnız eğer yanık kokuyorsa psu hakkı rahmetine kavuşmuştur ama çat çat sesini ilk defa duysam yeridir ışık falan çıkmadı mı hiç?

kasa alt tarafta kaldığı için göremedim çıktıysa da . Ama yanık kokusu da gelmiyor . Sıcağı sıcağına dokunmadım sabahı bekledim korumaya almıştır belki diye ama nafile

Görebildiğim kadarıyla psu içindeki direnç yanmış. Sistemdeki bir parçaya zarar vermiş olma ihtimali varmı ?

Ekler

• IMG_2921.jpeg
    IMG_2921.jpeg
    1.2 MB · Hit: 108
Görebildiğim kadarıyla psu içindeki direnç yanmış. Sistemdeki bir parçaya zarar vermiş olma ihtimali varmı ?
Başka bir psu da denemek lazım genelde psu ların korumaları oluyor psu marka modelini belirtir misin

Eğer PSU kalite ise yüksek ihtimalle sace kendi bozulmuştur. Değilse diğer parçalarda hasar meydana gelmiş olabilir.

Bu fsp psu'lar bu ara çok patlamaya başladı sanki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,284
Üyeler
184,761
Son üye
wwiinnnneerr
Geri