Neler Yeni

Bilgisayardan Çat Diye Ses Geldi ve Bilgisayar Kapandı

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Hareketli donanımlardan ancak ''çat'' diye ses gelebilir. HDD veya fan olması muhtemel. Cihazda HDD yoksa fandan dolayı olduğunu düşünüyorum. Garantiye yollamadan önce cihazından içini açabilme şansınız varsa açın ve fanları bakın.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Hareketli donanımlardan ancak ''çat'' diye ses gelebilir. HDD veya fan olması muhtemel. Cihazda HDD yoksa fandan dolayı olduğunu düşünüyorum. Garantiye yollamadan önce cihazından içini açabilme şansınız varsa açın ve fanları bakın.
Aynen öyle yaptım hocam. Kasanın içini açtım (Monster'da kasayı açmak garantiyi götürmüyor) ve bir de ne göreyim, tam da sesin çıktığı yerde (güç tuşunun yakınlarında) iki tane ana kart elemanı yanmış. Evet bildiğiniz yanmış. (Fotolar ekte) Ana kartta oluşan bir arıza mevcut. Bu durumda ne yapacakları konusunda bir bilginiz var mı? Ana kart tamir olmaz diye biliyorum ben, servisle görüştüğümde gerekirse yeni bilgisayar verilir demişti.

Kısacası, sorun bu arkadaşlar. Ana kartın elemanlarından iki tanesi yanmış. Servise göndereceğim. Bu durum ilerde çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Garantisi varken gönderiyim yapsınlar. Başım ağrımasın sonrasında.

Ekler

• 8da12098-a870-4439-b38c-0196989e4949.jpg
    8da12098-a870-4439-b38c-0196989e4949.jpg
    247.2 KB · Hit: 83
  • fcee75cd-fe5f-4428-8b8e-ccd3ff95932e.jpg
    fcee75cd-fe5f-4428-8b8e-ccd3ff95932e.jpg
    278.8 KB · Hit: 84

TRHasan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Hasan
Arkadaşlar merhaba, ben şu anda Monster Abra A5 V16.6.1 laptop kullanıyorum.

Dün gece oyun indirmeye bırakmıştım aleti, 3 saat sonra otomatik bir şekilde kapanmaya programlayarak. (shutdown -s -t 10800)

Bugün sabah indirdiğim oyunu (Immortals Fenyx Rising) çalıştırdım, 30 dakika oldu olmadı bilgisayardan "çat" diye bir ses geldi ve bilgisayar anında tamamen kapandı. Sonra açmaya çalıştım yine birkaç kere çat sesi geldi. Sonra teknik servisi aradım, kendileri Fn + B + Güç Tuşu kombinasyonuna 15 saniye basmamı istediler. Bastığımda laptop klavyesinin ışıkları yandı, şarj durumunu gösteren ledler yandı, sonra yine çat sesi geldi ve bilgisayar kapandı. Sonra normal bir şekilde çalıştırmayı deneyince bilgisayar açıldı ancak bu sefer de adaptörden güç çekemedi. Ben de adaptörü söktüm yeniden taktım, şimdi adaptörden de güç çekebiliyor. Yani görünürde bilgisayar sıkıntısız çalışıyor.

Sizce bilgisayarı teknik servise göndermeli miyim? Bu durumu yaşayan başka birileri var mı? Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.
Garantiye yollamanı tavsiye ederim.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Garantiye yollayın. Anakart değişimi yapacaklardır muhtelemen. Monster'ların alt seviye Laptop'ları bu yüzden önerilmiyor zaten.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Yanan parçaları resimde tam seçemedim.
Garantiye gönderin ya anakart değişimi yapılır yada ürün yenisi ile değiştirilir.
Anakarttaki ufak bileşenler tamir de olabiliyor ama tamir ederler belki.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Yanan parçaları resimde tam seçemedim.
Garantiye gönderin ya anakart değişimi yapılır yada ürün yenisi ile değiştirilir.
Anakarttaki ufak bileşenler tamir de olabiliyor ama tamir ederler belki.
Reis yanan parçaların yanlarındaki etiketler "PC" diye başlayıp numaralarla devam ediyor. Aynı parçalardan bir çift hemen solunda ve sağ üstünde de bulunuyor. Ne parçası bilmiyorum ama elektrik devresinde bir sorun olduğu kesin.

Çarşamba garantiye göndereceğim. İnşallah yenisini verirler :D Bu aletin monitöründe de ölü piksel var, ekran kartından da tam verim alamıyorum. Yenisini versinler de kurtuliyim tüm çilelerden

akıllıvelet

80+ Bronze
%99.99999 bataryayla alakalı garanti varsa gonder
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu şaka yapılmaz ama " karsının birtanesı ÇAT ÇAT ÇAT ÇAT kocasının birtanesi ÇAT ÇAT ÇAT " aklıma geldiği için şaka amaçlı söyledım yanlış anlaşılmasın böyle bir şarkı varda
boş yapma

--Garanti şubesi--
Step 1- ürüne bak
Step 2- kūlläñīčï hätâšì
Step 3- pčñîň ýárî fîýätï
ZİH̨̢̀İ͚̹Ņ̰͟͝SE͎͔̪͚L̖ ̅̏̃̂͐҉SO̅RU̵̴̡̯̿͂ͣ̉̓͟͜͞Ǹ̅̏̈͛ͦ ͋̅͊̓Y̷̸̖̮̬̰͍͟ͅA̵̛̬ͯ̋̈͘͝ͅRDĮ̸͉͎ͫ̄͠M̄̃̏ͬ͒ͥ ̹͑ͪͬ́E̢̒̎ͫ͢͜͟͠Dİ̪͈̼̲ͥ̌͑̿N MENTAL COKUNTU

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
%99.99999 bataryayla alakalı garanti varsa gonder

boş yapma
Sorun anakart hocam. Anakartın devre elemanlarından ikisi yanmış (yukarda fotoları var). Bugün garantiye gönderdim, garantiden geldiğinde bilgilendireceğim süreç hakkında.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren
Arkadaşlar merhaba, ben şu anda Monster Abra A5 V16.6.1 laptop kullanıyorum.

Dün gece oyun indirmeye bırakmıştım aleti, 3 saat sonra otomatik bir şekilde kapanmaya programlayarak. (shutdown -s -t 10800)

Bugün sabah indirdiğim oyunu (Immortals Fenyx Rising) çalıştırdım, 30 dakika oldu olmadı bilgisayardan "çat" diye bir ses geldi ve bilgisayar anında tamamen kapandı. Sonra açmaya çalıştım yine birkaç kere çat sesi geldi. Sonra teknik servisi aradım, kendileri Fn + B + Güç Tuşu kombinasyonuna 15 saniye basmamı istediler. Bastığımda laptop klavyesinin ışıkları yandı, şarj durumunu gösteren ledler yandı, sonra yine çat sesi geldi ve bilgisayar kapandı. Sonra normal bir şekilde çalıştırmayı deneyince bilgisayar açıldı ancak bu sefer de adaptörden güç çekemedi. Ben de adaptörü söktüm yeniden taktım, şimdi adaptörden de güç çekebiliyor. Yani görünürde bilgisayar sıkıntısız çalışıyor.

Sizce bilgisayarı teknik servise göndermeli miyim? Bu durumu yaşayan başka birileri var mı? Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.
Çalışıyorsa sorun yoktur klasik kullanıcı deneyimi
Bence de gönderin.

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
Aynen öyle yaptım hocam. Kasanın içini açtım (Monster'da kasayı açmak garantiyi götürmüyor) ve bir de ne göreyim, tam da sesin çıktığı yerde (güç tuşunun yakınlarında) iki tane ana kart elemanı yanmış. Evet bildiğiniz yanmış. (Fotolar ekte) Ana kartta oluşan bir arıza mevcut. Bu durumda ne yapacakları konusunda bir bilginiz var mı? Ana kart tamir olmaz diye biliyorum ben, servisle görüştüğümde gerekirse yeni bilgisayar verilir demişti.

Kısacası, sorun bu arkadaşlar. Ana kartın elemanlarından iki tanesi yanmış. Servise göndereceğim. Bu durum ilerde çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Garantisi varken gönderiyim yapsınlar. Başım ağrımasın sonrasında.
Hocam smd ler GG
smd değişince düzelebilir fakat pcb yolunu bozduysa büyük ihtimal anakartı değiştirirler diye tahmin ediyorum
garantiye yolladınız mı ? bir sonuç var mı ?

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Hocam smd ler GG
smd değişince düzelebilir fakat pcb yolunu bozduysa büyük ihtimal anakartı değiştirirler diye tahmin ediyorum
garantiye yolladınız mı ? bir sonuç var mı ?
Öncelikle şunu sormak istiyorum: SMD nedir? Açıklayabilir misiniz?

Garantiye dün verdim. Durum hakkında kendi kanıtlarımı da sundum eposta aracılığıyla. Şu an servis sırası bekliyor. İncelemeye alınıp ne yapılacağına karar verildiği zaman buraya yazacağım

Çalışıyorsa sorun yoktur klasik kullanıcı deneyimi
Bence de gönderin.
ana kart yanmış hocam ana kart :D iki tane devre elemanı yanmış dün garantiye verdim bakalım ne yapacaklar

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
Öncelikle şunu sormak istiyorum: SMD nedir? Açıklayabilir misiniz?
SMD (Surface Mount Devices) yüzeye monte devre elemanları anlamına gelmektedir. Bu elemanlar yapısal olarak devre elemanlarına göre oldukça küçüktür, dolayısıyla devre üzerinde kapladığı alan da az olmaktadır. ( nedir.com dan alıntıdır )
smd direnç , smd bobin , smd led , smd kondansatör gibi birçok parça vardır
Garantiye dün verdim. Durum hakkında kendi kanıtlarımı da sundum eposta aracılığıyla. Şu an servis sırası bekliyor. İncelemeye alınıp ne yapılacağına karar verildiği zaman buraya yazacağım
Umarım iyi bir sonuç alırsınız hocam

Top Bottom