Neler Yeni

Bilgisayarım 1000 mbps desteklemiyor ne yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ege
Merhaba. Evime Turknet 1000 MBPS bağladık. Telefonumdan wifiye bağlandığımda hız testi yaptığımda 550 mbps internet alıyorum. Bir Masaüstü bilgisayara sahibim ve oyun oynamak için kullanıyorum. Az önce interneti kabloyla (1000 mbps için takılan modemin yanında geldi) bilgisayarıma bağladım ama bilgisayarımın anakartı 1000 mbps desteklemediği için max 100 mbps hız alıyorum. Hızımı arttırmak için Wifi Adaptörü almayı düşünüyorum. Artıları ve eksileri nelerdir alırken nelere dikkat etmeliyim çözüm öneriniz var mı?

asko56

80+ Silver
Merhaba. Evime Turknet 1000 MBPS bağladık. Telefonumdan wifiye bağlandığımda hız testi yaptığımda 550 mbps internet alıyorum. Bir Masaüstü bilgisayara sahibim ve oyun oynamak için kullanıyorum. Az önce interneti kabloyla (1000 mbps için takılan modemin yanında geldi) bilgisayarıma bağladım ama bilgisayarımın anakartı 1000 mbps desteklemediği için max 100 mbps hız alıyorum. Hızımı arttırmak için Wifi Adaptörü almayı düşünüyorum. Artıları ve eksileri nelerdir alırken nelere dikkat etmeliyim çözüm öneriniz var mı?
modemin kötüdür wifi 6 modem mi elinizdeki modem degilse modem degiştirin öncelikle sonra wifi adaptörü alabilirsiniz telefonda 550 almanız anormal

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
yolcu arslan
Dostum bağlatırken bunları düşünmen lazım bazen acı acı tecrübe ederiz.
Türkiyede en çok Wifi5 standardı var. Sonra Wifi6 ve sonrada en az Wifi4 ve Wifi7 var kullanılan.
Donanımlarını Wifi6 ya göre güncellemen lazım alırken misal modem royter yada adaptör de Wifi6 destekler ibaresi olması lazım.

Telefonun Wifi5tir ve bunu değiştiremezsin telefonu değişmedikçe.

Ayrıca modem alacaksan eğer bütçene göre en iyi performans için aşağıdakilere bakabilirsin:

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ege
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
modemin kötüdür wifi 6 modem mi elinizdeki modem degilse modem degiştirin öncelikle sonra wifi adaptörü alabilirsiniz telefonda 550 almanız anormal
Modemimi 1000 mbps için Türknet getirdi ve ara sokakta yaşıyorum 550 almamın normal olduğunu söylediler ve bence haklılar benim sıkıntı çektiğim şey bilgisayarımın portunun max 100 mbps göstermesi bu yüzden wifi adaptörü alıp wifiyle bağlanmayı düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,646
Üyeler
163,029
Son üye
Formst
Top Bottom