- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hemen değiştirip deneyeyim.Hocam SATA 1 portuna taktığına eminsin dimi? Eğer ona takılıysa bu sefer SATA 2'ye takıp dener misin?
Hemen değiştirip deneyeyim.Hocam SATA 1 portuna taktığına eminsin dimi? Eğer ona takılıysa bu sefer SATA 2'ye takıp dener misin?
Eğer sağ taraftaki 2 porta takılıysa onlara takma sakın. En altta ki SATA 1 portuna takıp dene. Eğer şuan SATA 1'e takılıysa SATA 2 portunu dene.Hemen değiştirip deneyeyim.
Sorunu bulduk. M2 takılı olduğu için o portlar devre dışı hocam. Bak yukarıda mesaj attım, gösterdiğim SATA 1 portuna takSata portu şu değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?
Evet şu anda gelmiş bulunmakta yardımlarınız için çok teşekkürler. Bilgisayarda yer açmak için artık bir oyun silip başka bir şey yüklemek zorunda kalıyordum 1TB bile yetmiyor artık yaniSorunu bulduk. M2 takılı olduğu için o portlar devre dışı hocam. Bak yukarıda mesaj attım, gösterdiğim SATA 1 portuna tak.
Hocam tüm sistemin nedir bu arada? Daha Windows üstünden aktif edicez SSD'iniEvet şu anda gelmiş bulunmakta yardımlarınız için çok teşekkürler. Bilgisayarda yer açmak için artık bir oyun silip başka bir şey yüklemek zorunda kalıyordum 1TB bile yetmiyor artık yani.
İşim kolaylaştı bu sayede tekrardan teşekkürler.
Hocam tüm sistemin nedir bu arada? Daha Windows üstünden aktif edicez SSD'ini.
D.O.C.P'yi açtın mı?Şu şekil fotoğraf olarak bırakayım.![]()
Onu unuttum şimdi halledicem hemen yeniden başlatıp.D.O.C.P'yi açtın mı?
Ha ben sıfır aldın zannettim. Onun için ayar yapmamıza gerek yok.Şu anda gelmiş bulunmakta.
BIOS'tan D.O.C.P'yi Profile 1 olarak ayarla ve F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Boot sekmesine tıkla. CSM seçeneğine tıkla, orada Launch CSM gelecek eğer orası Enabled ise onu Disabled yap (Windows'un UEFI kurulu ise).Şu anda gelmiş bulunmakta.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Onu unuttum şimdi halledicem hemen yeniden başlatıp.
Yok eskiden laptop'um vardı HDD'si bozulunca abim SSD' taktırtmış daha sonra o laptop bozulunca yeni bilgisayar aldım sonra da ekstradan takayım diyordum 1.5 senedir falan hiç çözümünü bulamamıştım bir türlü görmüyordu başka bir bilgisayarın üstünde denediğimde çalışıyordu. Başka forumlara da yazdım fakat hiçbiri çözümü ulaştıramadı bana bugün sizin sayenizde çözüme ulaştım tekrardan teşekkürler.Ha ben sıfır aldın zannettim. Onun için ayar yapmamıza gerek yok.
Tamamdır hemen yapayım onu da.Ha ben sıfır aldın zannettim. Onun için ayar yapmamıza gerek yok.
BIOS'tan D.O.C.P'yi Profile 1 olarak ayarla ve F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Boot sekmesine tıkla. CSM seçeneğine tıkla, orada Launch CSM gelecek eğer orası Enabled ise onu Disabled yap (Windows'un UEFI kurulu ise).
Önemli değil hocam eğer onun içinde Windows varsa biçimlendir o diskinide.Yok eskiden laptop'um vardı HDD'si bozulunca abim SSD' taktırtmış daha sonra o laptop bozulunca yeni bilgisayar aldım sonra da ekstradan takayım diyordum 1.5 senedir falan hiç çözümünü bulamamıştım bir türlü görmüyordu başka bir bilgisayarın üstünde denediğimde çalışıyordu. Başka forumlara da yazdım fakat hiçbiri çözümü ulaştıramadı bana bugün sizin sayenizde çözüme ulaştım tekrardan teşekkürler.
Tamamdır hemen yapayım onu da.
En başta windows var diye görmüyor sanıyordum ben daha sonrasında bir internet kafede sildirdim içindeki her şeyi tekrar olmamıştı.Önemli değil hocam eğer onun içinde Windows varsa biçimlendir o diskinide.