Neler Yeni

Bilgisayarım Açılıp Kapanıyor ve Görüntü Vermiyor Yardım

(steel)kerim53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
kerim
Merhaba,
Sorunsuz çalışan bilgisayarım bir süre önce bir arıza nedeniyle kısmen çalışmamaya başladı. Yaşadığım sorunları ve yaptığım denemeleri şu şekilde özetleyebilirim:

1. Sorunun Başlangıcı:
    • Bilgisayarı açtığımda ışıklar ve fanlar çalışıyor, ancak BIOS ekranı gelmiyor.
    • Sistem yaklaşık 6 saniye açık kalıp kendiliğinden kapanıyor, ardından tekrar açılıyor ve bu döngü tekrarlıyor.
  2. Yaptığım Denemeler:
    • RAM'leri çıkarıp tekrar taktım vs, sorun çözülmedi
    • Ekran kartını çıkarıp denediğimde sistem döngüye girmedi ama görüntü de alamadım (işlemcimde dahili GPU yok).
    • Ekran kartını tamirciye götürdüm, başka bir sistemde sorunlu bir şekilde çalıştı ve kısa süre sonra kapandı. Tamirci, ekran kartında sorun olduğunu söyledi.
    • Yeni bir ekran kartı aldım, ancak aynı açılıp kapanma sorunuyla karşılaştım.
    • RAM’lerden birini çıkarıp sistemi açtığımda bir defa "Memory" ile ilgili bir ekran gördüm (F1 veya F2 ile işlem yapılabilecek bir ekran). Ancak sistem tekrar kapandı ve o ekran bir daha gelmedi.
  3. Ekstra Gözlem:
    • Sistem açılıp kapanırken anakart üzerindeki CPU LED’i kırmızı yanıyor. Sorunun başından beri böyle olup olmadığını fark etmedim, ancak şu an sürekli bu şekilde.
Bilgisayarın Mevcut Durumu:

• Sistem hâlâ açılıp kapanıyor, BIOS ekranı çok kısa süre görünüp kayboluyor. Görüntü alamıyorum ve sistem kendini sürekli yeniden başlatıyor.
Sizce sorun hangi bileşenden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl bir çözüm önerirsiniz?

defsan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
onur
@(steel)kerim53 hocam sorun neymiş çözdün mü? yeni sistem topladım benzer sorunlar var görüntü gelmiyor kendi kendine kapanıp açılıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,176
İsim
Murat Orhan
Merhaba,
Sorunsuz çalışan bilgisayarım bir süre önce bir arıza nedeniyle kısmen çalışmamaya başladı. Yaşadığım sorunları ve yaptığım denemeleri şu şekilde özetleyebilirim:

1. Sorunun Başlangıcı:
    • Bilgisayarı açtığımda ışıklar ve fanlar çalışıyor, ancak BIOS ekranı gelmiyor.
    • Sistem yaklaşık 6 saniye açık kalıp kendiliğinden kapanıyor, ardından tekrar açılıyor ve bu döngü tekrarlıyor.
  2. Yaptığım Denemeler:
    • RAM'leri çıkarıp tekrar taktım vs, sorun çözülmedi
    • Ekran kartını çıkarıp denediğimde sistem döngüye girmedi ama görüntü de alamadım (işlemcimde dahili GPU yok).
    • Ekran kartını tamirciye götürdüm, başka bir sistemde sorunlu bir şekilde çalıştı ve kısa süre sonra kapandı. Tamirci, ekran kartında sorun olduğunu söyledi.
    • Yeni bir ekran kartı aldım, ancak aynı açılıp kapanma sorunuyla karşılaştım.
    • RAM’lerden birini çıkarıp sistemi açtığımda bir defa "Memory" ile ilgili bir ekran gördüm (F1 veya F2 ile işlem yapılabilecek bir ekran). Ancak sistem tekrar kapandı ve o ekran bir daha gelmedi.
  3. Ekstra Gözlem:
    • Sistem açılıp kapanırken anakart üzerindeki CPU LED’i kırmızı yanıyor. Sorunun başından beri böyle olup olmadığını fark etmedim, ancak şu an sürekli bu şekilde.
Bilgisayarın Mevcut Durumu:

• Sistem hâlâ açılıp kapanıyor, BIOS ekranı çok kısa süre görünüp kayboluyor. Görüntü alamıyorum ve sistem kendini sürekli yeniden başlatıyor.
Sizce sorun hangi bileşenden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Anakartın cpu beslemesini sök işlemcinin etrafında 4 veya 8 pinlik bir kablo ondan sonra sistemi açmayı dene 6 saniyeden fazla çalışacak mı ona bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,121
Üyeler
164,620
Son üye
ali sahan
Top Bottom