(steel)kerim53
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 227
- İsim
- kerim
Merhaba,
Sorunsuz çalışan bilgisayarım bir süre önce bir arıza nedeniyle kısmen çalışmamaya başladı. Yaşadığım sorunları ve yaptığım denemeleri şu şekilde özetleyebilirim:
Sorunsuz çalışan bilgisayarım bir süre önce bir arıza nedeniyle kısmen çalışmamaya başladı. Yaşadığım sorunları ve yaptığım denemeleri şu şekilde özetleyebilirim:
- Sorunun Başlangıcı:
- Bilgisayarı açtığımda ışıklar ve fanlar çalışıyor, ancak BIOS ekranı gelmiyor.
- Sistem yaklaşık 6 saniye açık kalıp kendiliğinden kapanıyor, ardından tekrar açılıyor ve bu döngü tekrarlıyor.
- Yaptığım Denemeler:
- RAM'leri çıkarıp tekrar taktım vs, sorun çözülmedi
- Ekran kartını çıkarıp denediğimde sistem döngüye girmedi ama görüntü de alamadım (işlemcimde dahili GPU yok).
- Ekran kartını tamirciye götürdüm, başka bir sistemde sorunlu bir şekilde çalıştı ve kısa süre sonra kapandı. Tamirci, ekran kartında sorun olduğunu söyledi.
- Yeni bir ekran kartı aldım, ancak aynı açılıp kapanma sorunuyla karşılaştım.
- RAM’lerden birini çıkarıp sistemi açtığımda bir defa "Memory" ile ilgili bir ekran gördüm (F1 veya F2 ile işlem yapılabilecek bir ekran). Ancak sistem tekrar kapandı ve o ekran bir daha gelmedi.
- Ekstra Gözlem:
- Sistem açılıp kapanırken anakart üzerindeki CPU LED’i kırmızı yanıyor. Sorunun başından beri böyle olup olmadığını fark etmedim, ancak şu an sürekli bu şekilde.
- Sistem hâlâ açılıp kapanıyor, BIOS ekranı çok kısa süre görünüp kayboluyor. Görüntü alamıyorum ve sistem kendini sürekli yeniden başlatıyor.