Bilgisayarım açılmıyor yardım

Var veya yok ışık sorun ışığı olmak zorunda anakart üzerinde yanan kırmızı bir ışık normale işaret olamaz hocam önce ona bakalım. Yönlendirmeleri takip edelim lütfen.
Pardon sonmuyormus hocam
IMG_20250604_220902.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart modelin sipariş verdiğin yerde görünür
Hesap yok işte

anakartın gücünü kesip o ışığın yandığı yeri net ve yakın yazılar okunacak şekilde çeker misin?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sanırsam yanan ışık pciex16_led ışığı

Yüke girmeden ekran kartı çalışmaz. Bazı anakartlarda da ışık yanması normal bir soruna işaret olmuyor.
Bir başka konuda forum yöneticilerinden birisi bazı anakartlarda ışık yanmasının normal bir durum olduğunu söylemiş. Dediğiniz gibi ışık da kırmızı değil sarıysa ve halihazırda bilgisayarı kullanabiliyorduysanız, sorunun kaynağı ışık değildir gibi duruyor. En sık sorun ramlerde olur genelde açılmama durumunda. Ama söylediğinize göre sistem çalışıyor fakat ekran gelmiyor. Kasayı farklı bir ekrana/monitöre/tvye bağlamayı denediniz mi mümkünse farklı bir kabloyla ?

Bir başka konuda forum yöneticilerinden birisi bazı anakartlarda ışık yanmasının normal bir durum olduğunu söylemiş. Dediğiniz gibi ışık da kırmızı değil sarıysa ve halihazırda bilgisayarı kullanabiliyorduysanız, sorunun kaynağı ışık değildir gibi duruyor. En sık sorun ramlerde olur genelde açılmama durumunda. Ama söylediğinize göre sistem çalışıyor fakat ekran gelmiyor. Kasayı farklı bir ekrana/monitöre/tvye bağlamayı denediniz mi mümkünse farklı bir kabloyla ?
Denedim hocam sorun monitorde değil bilgisayar açılmıyor normalde açıldığında ekran gelmese bile klavyedeki numlock ışığı yanardı şimdi oda yok caps lock u acmaya calisiyorum onunda ışığı yanmıyor ama klavyenin ışıkları yanıyor

Işık hata ışığı değil gibi CPU söküp takmayı dene termal macun varsa

Denedim hocam sorun monitorde değil bilgisayar açılmıyor normalde açıldığında ekran gelmese bile klavyedeki numlock ışığı yanardı şimdi oda yok caps lock u acmaya calisiyorum onunda ışığı yanmıyor ama klavyenin ışıkları yanıyor
bios tuşlarını kullanarak biosa girmeyi denediniz mi hiç bilgisayarı açarken ?

Geri