Neler Yeni

Bilgisayarım açılmıyor

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
Merhabalar, temizlemek için bilgisayarımın parçalarını çıkardım temizledim ve sonra hepsini yeniden montajladım. Şu an elektrik var, bilgisayarı açtığımda fanlar dönüyor, ışıklar geliyor ama bi türlü ekrana görüntü gelmiyor, mousr ve klavyenin ışığı da gelmiyor. benim bilgisayarım normalde ilk açıldığında %100 fan hızında açılır ve 5 10 saniye sonra eskisine döner fakat şu an hep %100'de. ne yapmam gerek lütfen biraz hızlı olursa çok ama çok sevinirim rage geçirmek üzereyim :)

Pair

80+ Bronze
Merhabalar, temizlemek için bilgisayarımın parçalarını çıkardım temizledim ve sonra hepsini yeniden montajladım. Şu an elektrik var, bilgisayarı açtığımda fanlar dönüyor, ışıklar geliyor ama bi türlü ekrana görüntü gelmiyor, mousr ve klavyenin ışığı da gelmiyor. benim bilgisayarım normalde ilk açıldığında %100 fan hızında açılır ve 5 10 saniye sonra eskisine döner fakat şu an hep %100'de. ne yapmam gerek lütfen biraz hızlı olursa çok ama çok sevinirim rage geçirmek üzereyim :)
Aynısı benim başıma geldiğinde bios pili tak çıkar yapıp düzeltiyorum daha sonrasında tekrar güncelliyorum.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
@Pair arkadaşa katılıyorum. O durum bios ayarlarından dolayı oluyor. Aynı durum bende de olmuştu. Bios pilini çıkarıp sıfırladığımda düzelmişti.

• Beğen
Reaksiyonlar: Pair

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynısı benim başıma geldiğinde bios pili tak çıkar yapıp düzeltiyorum daha sonrasında tekrar güncelliyorum.
teşekkür ederim, peki bios pilini "narince" nasıl çıkarabilirim? işlemciyi falan da tekrar sökmem gerekir mi?

• Beğen

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
BIOS pilini çıkarmadan önce prizle bağlantıyı mutlaka kesin. Bu arada pili çıkarmadan da BIOS sıfırlama yapılabilir. Youtube'da tarif edilmiş gayet güzel videolar var.

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz

Pair

80+ Bronze
çıkardım sağ olun ama sorunu çözmeye yetmedi, hala aynı.
Çalıştırdığınızda anakartın sağ üst konumunda bulunan ledlerden herhangi biri tamamen yanık şekilde duruyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağ orta kısımda da bulunabilir led kısmı

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
çıkardım sağ olun ama sorunu çözmeye yetmedi, hala aynı.

Çalıştırdığınızda anakartın sağ üst konumunda bulunan ledlerden herhangi biri tamamen yanık şekilde duruyor mu?

Sağ orta kısımda da bulunabilir led kısmı
pciexpress girişinin üstünde, sürekli yanan bir kırmızı ışık var.

Pair

80+ Bronze
pciexpress girişinin üstünde, sürekli yanan bir kırmızı ışık var.
Sizin anakartınızda farklı konumda sanırım CPU, DRAM gibi kısımlar yazar yanında 4 tane bulunur led şöyle deneyin o halde, görüntü gitmesi genellikle ramden kaynaklanıyor sizde söküp taktığınıza göre düzgün takamamış olabilirsiniz tekrar söküp takmayı deneyin rami eğer olmazsa okul silgisi ile ramin sarı kısmını silip tekrar takabilirsiniz ve ram üstünde veya sokette bir şey kalmamasına dikkat edin toz vs.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
ramleri çıkar sarı metal kısımlarını silgi ile sil muhtemelen düzelir.
statik elektrik dolmuştur bende de oluyor sürekli.

• Beğen

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
Sizin anakartınızda farklı konumda sanırım CPU, DRAM gibi kısımlar yazar yanında 4 tane bulunur led şöyle deneyin o halde, görüntü gitmesi genellikle ramden kaynaklanıyor sizde söküp taktığınıza göre düzgün takamamış olabilirsiniz tekrar söküp takmayı deneyin rami eğer olmazsa okul silgisi ile ramin sarı kısmını silip tekrar takabilirsiniz ve ram üstünde veya sokette bir şey kalmamasına dikkat edin toz vs.

ramleri çıkar sarı metal kısımlarını silgi ile sil muhtemelen düzelir.
statik elektrik dolmuştur bende de oluyor sürekli.
sağ olun, rami çıkarıp ikinci girişe takmıştım. ondan olabilir tabii düşünemedim :) deneyeceğim şimdi

sağ olun, rami çıkarıp ikinci girişe takmıştım. ondan olabilir tabii düşünemedim :) deneyeceğim şimdi
denedim, yine olmadı maalesef.

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf

denedim, yine olmadı maalesef.
yapabildin mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,899
Üyeler
160,318
Son üye
annatar1907