Çözüldü✓ BİLGİSAYARIM ANİDEN DONUYOR VE RESETLEMEDEN ÇALIŞMIYOR

ErhanTG

80+
Reaksiyon skoru
42
Merhabalar sorun yaklaşık 1.5 aydır devam ediyor ilk olarak FC24 oynarken yaşadım şimdi ise sürekli hatta yarım saatte 1 saatte bir şekilde devam ediyor. PSU değiştirdim, ekran kartı ve işlemci termal bakımlarını yaptırdım, temizlik yaptırdım, format attım, driverları kurdum/güncelledim ancak sorunum çözülmedi. Oyun oynarken veya herhangi bir işlem yaparken aniden donuyor ve bilgisayarı reset tuşundan yeniden başlatmam gerekiyor. Hatta yeniden başlattığımda ekrana görüntü, klavye ve mouse'a ışık gelmiyor. Kasanın arkasındaki powerin açma kapama tuşundan kapatıp bir süre bekleyip daha sonra tekrar açtığımda ekrana görüntü geliyor. Yardımınızı bekliyorum.

Ekstra olarak yaptığım işlemler;
Disk sağlıklarım %90 üzeri
Furmark testi 70-75 derece civarı
Windows ram testi yaptım herhangi bir sorun bulamadı
PSU değişti
Ekran kartı ve işlemci termal bakımları yapıldı
Temizlik yapıldı (toz vesaire)
Format atıldı

Sistem özelliklerim:
B450M S2H V2 Anakart
RTX 3060 Tİ EKRAN KARTI
16 GB DDR4 3200 MHZ RAM
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
250 GB M2 SSD (İŞLETİM SİSTEMİ KURULU)
120 GB SSD
1 TB HDD
650 watt PSU

Ramleri test ettiniz mi hocam bir de kasanız tam olarak nerede duruyor?
Format denedin mi
Aynı sorun bende de var. Bios pilini cıkar biraz bekle tak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adamın yazdığını okumadan niye cevap veriyon.
Ramlerimi test ettim hocam yazdım konuda windows'un kendi testini yaptım farklı bir yolu varsa deneyebilirim. Kasam masanın üzerinde duruyor.
Format attım bugün ancak düzelmedi.
Bios pilini çıkarıp bekleyip takınca sorunun tamamen mi çözüldü hocam ?

Ramlerimi test ettim hocam yazdım konuda windows'un kendi testini yaptım farklı bir yolu varsa deneyebilirim. Kasam masanın üzerinde duruyor.
Format attım bugün ancak düzelmedi.
Bios pilini çıkarıp bekleyip takınca sorunun tamamen mi çözüldü hocam ?
Hayır birçok şey yapmama rağmen bazen arada sırada oluyor. Ben psu yetersizliğinden ya da anakarttan olduğunu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Özellikle ilk başlarda oyunlarda sonra goggle da bile donduğunu sonradan daha pc açılmadığını görürsen aynı sorunu paylaşıyoruz.

Hayır birçok şey yapmama rağmen bazen arada sırada oluyor. Ben psu yetersizliğinden ya da anakarttan olduğunu düşünüyorum.
Hocam PSU yeni aldım sistemime 500 watt yetmiyor diye 650 watt'a çıkardım ancak devam ediyor eğer sorunun benimkiyle aynıysa boşa para harcama derim. Yazdığın sorunların birebir aynısını yaşıyorum...

Hocam PSU yeni aldım sistemime 500 watt yetmiyor diye 650 watt'a çıkardım ancak devam ediyor eğer sorunun benimkiyle aynıysa boşa para harcama derim. Yazdığın sorunların birebir aynısını yaşıyorum...
Bi tane arkadaş ta gereksiz usb girişlerini kullanmayarak çözmüş isterseniz acilbolmayan mouse ve klavye dışındakileri çıkarıp deneyin bir oluyor mu.

Bi tane arkadaş ta gereksiz usb girişlerini kullanmayarak çözmüş isterseniz acilbolmayan mouse ve klavye dışındakileri çıkarıp deneyin bir oluyor mu.
Hocam klavye mouse ve kulaklık takılı o kadar.

herkes bisi sallamıs ben de salliyim bari badsector diyorum
Hocam badsector yok. Az önce xmp kapattım ve yaklaşık 1 saattir aralıksız fc25 oynuyorum hiçbir sorun yaşamadım. Evet ram frekansım düştü ancak sorunum çözüldü gibi duruyor. Bu duruma göre yeni ram alacağım gibi duruyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,484
Üyeler
183,126
Son üye
tyln
Geri