Masa üstü bilgisayar kullanıyorum, daha yeni servise verdim bundan önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Servisteki adam ne kadar zorlarsam zorlayayım kapanmıyor dedi ben odamın sıcaklığından olabileceğini düşünüyorum, bunu nasıl düzeltirim?
Radeon R7 200 series ekran kartıSistem nedir
Çok ilginç hiç ısınacak parçalara benzemiyor...Radeon R7 200 series ekran kartı
Amd Fx 6300 işlemci
8 gb ram
Ne yapmam lazım yardımcı olamaz mısınız?Çok ilginç hiç ısınacak parçalara benzemiyor...
Düşündüm ama bir şey gelmedi aklıma... Daha serin bir yere koy, kapağını açık tut, pencereleri açNe yapmam lazım yardımcı olamaz mısınız?
Kasanın konumu bir tarafları kapalı yerde bir yerde ise düzgün havalanmamış olabilir. Eğer masa üstünde kullanıyorsan duvara yakın olduğundan düzgün emiş yada tahliyede yapamıyordur. Test eden servis kapak açık test etmiş olabilir. Kasan fanların çalışıyor mu?Ne yapmam lazım yardımcı olamaz mısınız?
Evet fanlarım çalışıyor, ama dediğin gibi kapalı küçük bir yerde kasam onu sanırım daha açık bir yere taşımam gerekiyorKasanın konumu bir tarafları kapalı yerde bir yerde ise düzgün havalanmamış olabilir. Eğer masa üstünde kullanıyorsan duvara yakın olduğundan düzgün emiş yada tahliyede yapamıyordur. Test eden servis kapak açık test etmiş olabilir. Kasan fanların çalışıyor mu?
Daha açık bir yere konumlandırdım yine aynı sorun ile karşılaştımEvet fanlarım çalışıyor, ama dediğin gibi kapalı küçük bir yerde kasam onu sanırım daha açık bir yere taşımam gerekiyor
Ekran kartım biraz eski sanırım ona rağmen olur mu?Hocam ekran kartı dahili değilse undervolt yapın. Kasaya ekstra fan ekleyebilirsiniz ama maliyetli olabilir biraz. En temizi işlemci içinde ekran kartı içinde undervolt. Ben 85 derece olan rx 470 kartı undervolt ile 73 de kullanıyorum. İşlemcide maksimum 88 görüyodu şimdi 75 geçmiyor. Google'a işlemciniz ve ekran kartınızın modelini yazıp ikisinede ayrı ayrı undervolt rehberlerine bakarak güzel bir ayar çekebilirsiniz.
O parçaların ısınmadan kaynaklı sorun çıkaracağını sanmıyorum çünkü ısınan parçalar değiller. PC kapandığı zaman psu da aşırı bir ısınma oluyor mu?Daha açık bir yere konumlandırdım yine aynı sorun ile karşılaştım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekran kartım biraz eski sanırım ona rağmen olur mu?
Evet elimi koyduğumda son derece sıcak oluyorO parçaların ısınmadan kaynaklı sorun çıkaracağını sanmıyorum çünkü ısınan parçalar değiller. PC kapandığı zaman psu da aşırı bir ısınma oluyor mu?
Birden tüm sistemin gücü kesiliyormu yoksa sistem çalışmaya devam ediyor sesler geliyor fakat sadece görüntü mü olmuyorEvet elimi koyduğumda son derece sıcak oluyor