Neler Yeni

bilgisayarım çok kasıyor ve ısınıyor

SaHoCaM55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf DERE
dostum oradaki ayarları oc yaparkenki yükseltiğin yönin tam tersi yönüme yapıcaksın
abi ben sadece afterbuner ı ekran kartının ısısını öğrenmek için yükledim hiçbir ayar yapmadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum oradaki ayarları oc yaparkenki yükseltiğin yönin tam tersi yönüme yapıcaksın

ancak voltaja elleme sadece mhz azalt
discord varsa ordan konuşalım mı ekran paylaşırım öyle anlatırsın

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
abi ben sadece afterbuner ı ekran kartının ısısını öğrenmek için yükledim hiçbir ayar yapmadım
dostum aç uygulamayı orada core clock ve memory clock v-olması lazım o değerleri çok fazla olmahyacak şekilde azıcık ama azıcık düşür mesela ben core -42 memory -112 kullanıyorum kendi kartına göre kademeli olarak azalt ancak oyunlarda peroformans kaybına yol açıcaktır
eğe oyunlarda ısınıyor ise normaldir elleme bence

SaHoCaM55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf DERE
dostum aç uygulamayı orada core clock ve memory clock v-olması lazım o değerleri çok fazla olmahyacak şekilde azıcık ama azıcık düşür mesela ben core -42 memory -112 kullanıyorum kendi kartına göre kademeli olarak azalt ancak oyunlarda peroformans kaybına yol açıcaktır
eğe oyunlarda ısınıyor ise normaldir elleme bence
1611947457486.png

burası mı

SaHoCaM55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf DERE
aynen dostum orası orayı çok az düşüre düşüre azalt ama fazla zorlamaya gerek yok aaz bişey yapsan yeter
ben onu 920 den 860 a diğerinide 1000 den 950 e çektim ama tick e tıklayınca tekrar 920 a 1000 oldu

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
büyük ihtimal voltaj ellenmediğindne maks res atar @RevDeisDou doğrumudur dediğim
ben onu 920 den 860 a diğerinide 1000 den 950 e çektim ama tick e tıklayınca tekrar 920 a 1000 oldu
entere bas her değer girdiğinde

sakın zorlu testlere sokma güçsülüzleştirdin ekran kartını yetmeyebilir gücü oyun oynarken dene orjinal ayarlara geri getir

bu arada sorumluluk kabul etmem haberin olsun

@RevDeisDou arkadaşımız bu işlerde bilgili sen bu arkadaşımıza bir danış ginede benim dediklerim yanlış değil ama oladabilir

SaHoCaM55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf DERE
büyük ihtimal voltaj ellenmediğindne maks res atar @RevDeisDou doğrumudur dediğim

sakın zorlu testlere sokma güçsülüzleştirdin ekran kartını yetmeyebilir gücü oyun oynarken dene orjinal ayarlara geri getir

abi video göndercem gönderemiyorum

@RevDeisDou arkadaşımız bu işlerde bilgili sen bu arkadaşımıza bir danış ginede benim dediklerim yanlış değil ama oladabilir
galiba her laptopta olmuyor

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
abi video göndercem gönderemiyorum

galiba her laptopta olmuyor
olur peki radeon ekran kartı programını indirebilir misin oradan da oluyor bildiğim kadarıyla

SaHoCaM55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf DERE
olur peki radeon ekran kartı programını indirebilir misin oradan da oluyor bildiğim kadarıyla
Radeon programı yüklü oyunlarda ayarlar yapıyorum fps artışı için ama sanırım termal macun sıkıntılı çünkü dışarı çok sıcak hava vermiyor ve canları full çalıştırıyorum fan sesi geliyor yakında termal macunu değiştiricem inşallah düzelir

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,988
İsim
Mert Metshi
Radeon programı yüklü oyunlarda ayarlar yapıyorum fps artışı için ama sanırım termal macun sıkıntılı çünkü dışarı çok sıcak hava vermiyor ve canları full çalıştırıyorum fan sesi geliyor yakında termal macunu değiştiricem inşallah düzelir
içini açıp temizleyiniz ve termal macun yenileyiniz net çözüm underclock yapmanızı önermem undervolt çok daha mantıklıdır

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
valorant oynuyorum arkada açık olan uygulamalar
kulaklığın 7.1 yazılımı
notebook fan control
hp coolsanse

bilmiyorum win kendi yazılımı yeterli olur mu MCaffe livasafe kullanıyordum yani deneme sürümünü sonra süresi doldu bende kullanmayı bıraktım.
MCaffe gibi uygulamalardan daha çok nortonu öneririm. Resmi sitesinde denem sürümü sunuyor. Denemekte fayda var. Ayrıca diskte bir sorun olabilir ki ben onda olduğunu düşünüyorum. Bunu anlamak için belirli uygulamalar var. Ayrıca bir soğutucu fazlasıyla soğutmada işe yarıyor.

afterbuner yüklü bende
Afterburner üzerinde Power Limit var. Onu düşürerek çekirdek kullanımını azaltabilirsin. Ciddi anlamda bir ekran kartı soğuması sağlayacaktır.

SaHoCaM55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf DERE
MCaffe gibi uygulamalardan daha çok nortonu öneririm. Resmi sitesinde denem sürümü sunuyor. Denemekte fayda var. Ayrıca diskte bir sorun olabilir ki ben onda olduğunu düşünüyorum. Bunu anlamak için belirli uygulamalar var. Ayrıca bir soğutucu fazlasıyla soğutmada işe yarıyor.

Afterburner üzerinde Power Limit var. Onu düşürerek çekirdek kullanımını azaltabilirsin. Ciddi anlamda bir ekran kartı soğuması sağlayacaktır.
Laptopu alalı 6 7 ay oldu daha yeni mcaffe içinde geldi disk aşınması yüzdesi 11 gösteriyor kendi uygulamasında ben bilgisayarımın hafızası biraz dolu ve bir sürü uygulama yüklemiştim birçoğunu sildim ama içinde bazı dosyaları var formatlasam düzelir mi ve bu hafta içinde termal macun almayı planlıyorum büyük ihtimalle onunda baya Bi etkisi olucaktır

içini açıp temizleyiniz ve termal macun yenileyiniz net çözüm underclock yapmanızı önermem undervolt çok daha mantıklıdır
İkiside olmuyor laptoplarda en azından sanırım benimki desteklemiyor

Top Bottom