kendime yeni bir bilgisayar aldım, hazır bir sistem, bilgisayarı montajlayan eleman anakartı çok monte etmişti ve o yüzden portlar kasa ile denk gelmiyordu bende vidaları çıkarıp tekrar taktım daha sonra ekra kartını takarken bir tane vida ekran kartının hdmi ve dp portları arkasına kaçtı bende orda mı emin olamayıp tekrar kontrol ettiğimde orada göremedim aldığım günden beri her oyuna girdiğimde beni atıyordu oyunda biraz vakit geçirdikten sonra ama daha sonra bende bu neden oluyor diye düşündüm vida orada da olabilirdi olmayadabilirdi bende bu sebepten dolayı başka şeylerden şüphelendim mesela ekran kartının sürücülerine baktım ve 2 kez güncelledim sürücüler güncel idi dün akşam yine sorunu ararken ekran kartından pıt diye minik bir patlama ile beraber bir ışık sızdı fakat pc hala çalışıyordu ben ne olduğunu tam çözemedim ama büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum dediğim gibi vida halen orada bulunuyor olabilir, onun haricinde başka bir problem göremedim.
Parçalar:
işlemci: AMD ryzen 5 9600X
anakart: COLORFUL b650m-d pro v14
ram: PATRIOT viper venom 32gb (2x16gb) 6000mhz cl30
ekran kartı: GAINWARD GEFORCE rtx5070 PYTHON lll
ssd: 2TB 6400/5000
soğutma: 240mm gamepower skadi square
psu: frisby 750w bronze
kasa: frisby cx-500 4x120mm fanlı mid tower mesh
Parçalar:
işlemci: AMD ryzen 5 9600X
anakart: COLORFUL b650m-d pro v14