BİLGİSAYARIM KENDI KENDINE EKRANI GİDİYO BİLGİSAYAR CALISIYO AMA EKRAN GELMIYO

Kanka yapay zekaya sorunca driver dedi onu denedik birde oyunlarda ani güç çekimleri oluyor psu yetmeyebilir diyor valla başka pcde denemek lazım kartı sanki benim bilgim yok başka
Kanka yapay zekaya sorunca driver dedi onu denedik birde oyunlarda ani güç çekimleri oluyor psu yetmeyebilir diyor valla başka pcde denemek lazım kartı sanki benim bilgim yok başka
tmm tesekkurler ama psu da sorun yok demı 11.8 11.9 a dusmesınden bısey olmaz

tmm tesekkurler ama psu da sorun yok demı 11.8 11.9 a dusmesınden bısey olmaz
O değerler normalde dediğim gibi bir anda yük binmesi filan sorun olabilir diyor yz
Ekran kartı değişikliği sonrası oyun açınca görüntü gidip BIOS'a atıyor, ama OCCT testinde sorun olmuyorsa muhtemel nedenler şunlar:

1. *Sürücü Sorunu*: Eski ekran kartının sürücüleri tam kaldırılmamış olabilir.
- Çözüm: *DDU (Display Driver Uninstaller)* ile eski sürücüleri temizle, yeni kartın sürücüsünü sıfırdan kur.

2. *Güç Yetmemesi / PSU Yetersizliği*: Oyun sırasında yük artınca PSU anlık düşüşle sistemi resetliyor olabilir.
- OCCT testlerinde bu genelde sürekli yük olur ama oyunlarda ani yükler PSU'yu zorlayabilir.
- Çözüm: Kaliteli PSU ile dene, 12V hattını izlemeye devam et.

3. *BIOS Ayarları / XMP*: Bellek ayarları ya da PCIe modları otomatik olarak uyumsuz hale gelmiş olabilir.
- Çözüm: BIOS’u fabrika ayarına çek, XMP’yi devre dışı bırakıp test et.

4. *Ekran kartı sorunlu olabilir*: OCCT, oyunlardaki gibi her durumu simüle etmez. Isıl veya güç ani artışlarında sorun çıkarabilir.
- Çözüm: Başka sistemde test etme imkanın varsa dene.

5. *Görüntü kablosu / bağlantı*: Oyun sırasında çözünürlük / yenileme değiştiğinde bağlantı kesiliyor olabilir.

İlk adım olarak DDU ile sürücüyü temizleyip yeniden kurmayı dene. Sorun devam ederse PSU ve BIOS ayarları üzerinde dur.
Bunları dedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,522
Üyeler
187,205
Son üye
zozzonin2
Geri