Neler Yeni

Bilgisayarım Kendi Kendine Kapanıyor, Neden Olabilir?

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Sebebini bilmiyorum, sadece kendi kendine kapanıyor. Neden olabilir?

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Ryzen 5 5600 - Asus Phoneix GTX 1650 - Gigabyte B450M H - 2X8 PNY 3200Mhz Ram - 500W PSU 80+
Powerin modeli tam nedir kasa içini çekip atabilir misin işlemci fanı ı kontrol edebilir misin ve biosta xmp vs bir şey ayarladın mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ryzen 5 5600 - Asus Phoneix GTX 1650 - Gigabyte B450M H - 2X8 PNY 3200Mhz Ram - 500W PSU 80+
Ekran kartı driveri çökmesi kaynaklı pc reset alıyor olabilir 0 mı dizdin 2.el mi parçalar

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ömer
İşlemcin Isınıyor olabilir, PSU'nda problem olabilir, Mavi ekran vermeyip windowsun çöküyor olabilir (minidumpları kontrol et) bir çok nedeni var.

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Powerin modeli tam nedir kasa içini çekip atabilir misin işlemci fanı ı kontrol edebilir misin ve biosta xmp vs bir şey ayarladın mı

Ekran kartı driveri çökmesi kaynaklı pc reset alıyor olabilir 0 mı dizdin 2.el mi parçalar
İlk aldığımda Ryzen 3 3200G olarak APU sistemdi, sonra GTX 1650 aldım. Ardından işlemciyi upgrade ettim. İşlemci sıfır fakat ekran kartı ikinci el olabilir, kutusunda hiç açılmamış olarak çıktı fakat ikinci el sitelerinden aldım. Stokculardan yani.

Fandan çıkan ses artıyor, ilgisi olabilir mi?

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
İlk aldığımda Ryzen 3 3200G olarak APU sistemdi, sonra GTX 1650 aldım. Ardından işlemciyi upgrade ettim. İşlemci sıfır fakat ekran kartı ikinci el olabilir, kutusunda hiç açılmamış olarak çıktı fakat ikinci el sitelerinden aldım. Stokculardan yani.
Güvenlik etiketi duruyor mu diye sorucam ama klişe bir soru yapıştırmak zor değil vidalarında bir eskime va aşınmaz var mı arka plaka tarafında dikkatini çekti mi birde kablolama nasıl sistem kısa devre alıyor olabilir birde sorun ne zamandır var

Ysuflix

80+ Gold
İşlemci stok fanmı? Ne zaman temizledim bakım yaptın? Çalışırken işlemci fanı çok sesli mi çalışıyor? Hwmonitor indirip cpu sıcaklığı paylaşırmısın ısıdan kendini kapatıyor da olabilir.

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Sorun ne zamandır var hatırlamıyorum ama haftada bir veya haftada 2 kez oluyorken son birkaç gündür sürekli yapanıyor.

İşlemci stok fanmı? Ne zaman temizledim bakım yaptın? Çalışırken işlemci fanı çok sesli mi çalışıyor? Hwmonitor indirip cpu sıcaklığı paylaşırmısın ısıdan kendini kapatıyor da olabilir.
Evet, stok fan işlemci. İşlemciyi satın alalı 2 ay oldu olmadı yeni olduğu için bakımını yaptırmadım. Kapanması için kaç derece olması gerek?

Ysuflix

80+ Gold
Sorun ne zamandır var hatırlamıyorum ama haftada bir veya haftada 2 kez oluyorken son birkaç gündür sürekli yapanıyor.

Evet, stok fan işlemci. İşlemciyi satın alalı 2 ay oldu olmadı yeni olduğu için bakımını yaptırmadım. Kapanması için kaç derece olması gerek?
100 derece kapanma sıcaklığıdır. sebebi bumu bilmiyorum ama böyle bir ihtimalde var. kasanın önü yanı falan kapalımı

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
100 derece kapanma sıcaklığıdır. sebebi bumu bilmiyorum ama böyle bir ihtimalde var. kasanın önü yanı falan kapalımı
2 tane önde büyük fan, bir de arkada fan var.

110
110 derece oluyor, oyuna yeni girdim. Üstelik MTA oynuyorum

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,755
Üyeler
164,903
Son üye
Osman Burak
Top Bottom