02:08:2024 tarihinde itopya internet sitesi üzerinden bilgisayar toplama ve satın alma işlemim olmuştu daha öncesinde 11.11.2024 tarihinde bilgisayar çalışırken bir anda shutdown yaparak ekran gitti kasa fanları ve kasadan ses gelmeye devam ediyordu. anakartta bulunan dram ışığı yanıyordu. ramlerin hepsini söktüm farklı bir kasa da denediğim de ramlerden kaynaklı bir problem yoktu iki ram de çalışıyor. fakat kendi bilgisayarıma taktığımda iki ram ile çalıştırdığımda ekran gelmiyor anakartta
dram ışığı yanıyordu. kasa benim elime ilk ulaştığında 2. ve 4. slotta takılı şekilde gelmişti bana ramler ve 11 kasım tarihine kadar da bu şekilde kullandım. sonra ramlerin çalışıyor olduğundan başka cihazlarda denedikten sonra ben de bu sefer 2 ve 4 yerine diğer boşta olan olan 1 ve 3. slotlara taktım ramleri ikisinide okudu çalışıyor. 04.04.2025 tarihinde yaklaşık olarak 00:30 civarlarında bilgisayarımda euro truck simulator 2 oyununu oynarken yeniden shutdown yaparak kasa fan ışıkları vs hepsi aktif görüntü gitti anakarta baktığımda dram ışığı yeniden yanıyordu. kasa düğmesinde bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun çözülüyor bilgisayar açılır bugün de the finals oyunu oynarken kapandı aynı şekilde bu durum neden kaynaklı olabilir sorun nerede hangi parçadan kaynaklı daha önce böyle bir problem başına gelen oldu mu olduysa nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba.
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar
Sistem Bilgileri
İşlemci : AMD Ryzen 7 5700
Anakart : Asus Tuf Gaming B550 Plus
Ram : Gskil 16 GB (2x8) gb ripjaws 3600mhz cl16 DDR 4
Ekran Kartı : Asus Radeon RX 7600 XT
güç kaynağı : Asus Prime 850-g 850w 80+
SSD : samsung 1tb 990 evonvmw 2.0 m.2
sıvı soğutucu : cooler master masterliqid 360L 360mm işlmeci sıvı soğutucu
Hdd : 4tb toshiba
dram ışığı yanıyordu. kasa benim elime ilk ulaştığında 2. ve 4. slotta takılı şekilde gelmişti bana ramler ve 11 kasım tarihine kadar da bu şekilde kullandım. sonra ramlerin çalışıyor olduğundan başka cihazlarda denedikten sonra ben de bu sefer 2 ve 4 yerine diğer boşta olan olan 1 ve 3. slotlara taktım ramleri ikisinide okudu çalışıyor. 04.04.2025 tarihinde yaklaşık olarak 00:30 civarlarında bilgisayarımda euro truck simulator 2 oyununu oynarken yeniden shutdown yaparak kasa fan ışıkları vs hepsi aktif görüntü gitti anakarta baktığımda dram ışığı yeniden yanıyordu. kasa düğmesinde bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun çözülüyor bilgisayar açılır bugün de the finals oyunu oynarken kapandı aynı şekilde bu durum neden kaynaklı olabilir sorun nerede hangi parçadan kaynaklı daha önce böyle bir problem başına gelen oldu mu olduysa nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba.
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar
Sistem Bilgileri
İşlemci : AMD Ryzen 7 5700
Anakart : Asus Tuf Gaming B550 Plus
Ram : Gskil 16 GB (2x8) gb ripjaws 3600mhz cl16 DDR 4
Ekran Kartı : Asus Radeon RX 7600 XT
güç kaynağı : Asus Prime 850-g 850w 80+
SSD : samsung 1tb 990 evonvmw 2.0 m.2
sıvı soğutucu : cooler master masterliqid 360L 360mm işlmeci sıvı soğutucu
Hdd : 4tb toshiba