Bilgisayarım oyun oynarken bir süre sonra kitleniyor.

Tamamdır hocam o zaman fabrik ayarlarında bir deneyim 4800mhz de ramler a2 ve B2 slotunda sonra değiştiririm A1 B1 olarak
Aktif olarak A2-b2 mi kullanıyorsunuz? o zaman bir hata yapmış olabilirsınız. çünkü anakart ram slotları eğer 2 si kullanılacaksa A1 ve B1 slot kullanılması tercih edilir. 4 slot ram takılmadığı zaman A2 ve B2 slotlarında oksitlenme oluşabiliyor. hocamın dediği gibi ramleri çıkartın. bir silgi yardımıyla soketleri hafif silip oksitlenmeyi azda olsa arındırın. ardından tekrar takıp mhz değerlerini 5600 veya 6000 yaparak deneyin.

Bazen 7009 7000 service manager diyor. Fişini çektiğim için kernel power 41 diyor öyle değişiyor. Hepsine baktım hiçbiri çözüm olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramlari defaulta alıp deneyim. Sorun olursa bu yöntemi denerim
Tamamdır dene ama ramleri temizle sökmüşken.

Tamamdır hocam o zaman fabrik ayarlarında bir deneyim 4800mhz de ramler a2 ve B2 slotunda sonra değiştiririm A1 B1 olarak
pardon hocam ben slotları karıştırmışım A2 ve B2 slotlar doğru takılması gereken yerler. bazı anakartlarda A1 ve B1 slotları 2. slotlarda olduğundan yanlış bilgi vermişim. normalde lokasyonları A2 B2. yinede anakartın kağıdında yazıyor olması gerekiyor. siz yinede ramlerin soketlerini silgi ile silip mhzleri düşürün. sorun hala devam ediyosa A1 ve B1 slotlarını yine deneyin tabi. a1 b1 de sıkıntı çıkmassa a2 b2 slotları bozulmuş olma ihtimali var.

pardon hocam ben slotları karıştırmışım A2 ve B2 slotlar doğru takılması gereken yerler. bazı anakartlarda A1 ve B1 slotları 2. slotlarda olduğundan yanlış bilgi vermişim. normalde lokasyonları A2 B2. yinede anakartın kağıdında yazıyor olması gerekiyor. siz yinede ramlerin soketlerini silgi ile silip mhzleri düşürün. sorun hala devam ediyosa A1 ve B1 slotlarını yine deneyin tabi. a1 b1 de sıkıntı çıkmassa a2 b2 slotları bozulmuş olma ihtimali var.
Kitapçığında dual ram için a2 B2 diye biliyorum. Çıkardığımda ramlari şirketlerini bır bezle sileyim

Kitapçığında dual ram için a2 B2 diye biliyorum. Çıkardığımda ramlari şirketlerini bır bezle sileyim
evet dual ram için A2 ve B2 (2. ve 4. sıra) olarak çalıştırmak gerekiyor. bazı anakart şirketleri A2 ve B2 slotları diğer yere koyabiliyolar.

Tekrar kendine kitledi. Ramlari silip tekrar yerleştireceğim a2 B2 yeni yoksa A1 B1 mi hangisinie yerleştireyim

Tekrar kendine kitledi. Ramlari silip tekrar yerleştireceğim a2 B2 yeni yoksa A1 B1 mi hangisinie yerleştireyim
biostan sonra yine kitlediyse, çıkartın ramlerin soketlerini silgi ile fazla bastırmadan hafifçe silin. sonra A1 B1 slotlarına test için takın. eğer bir aksaklık çıkmassa tekrar A2 B2 ye takın. a2 ve b2 ye taktıktan sonra problem çıkıyorsa zaten problem anakarttadır. eğer direk hepsinde kitleme yapıyorsa derinlemesine incelemek gerek.

biostan sonra yine kitlediyse, çıkartın ramlerin soketlerini silgi ile fazla bastırmadan hafifçe silin. sonra A1 B1 slotlarına test için takın. eğer bir aksaklık çıkmassa tekrar A2 B2 ye takın. a2 ve b2 ye taktıktan sonra problem çıkıyorsa zaten problem anakarttadır. eğer direk hepsinde kitleme yapıyorsa derinlemesine incelemek gerek.
Şuan A1 b1 taktım deniyorum

hocam o halde aklıma en kötü 2 şey geliyor. ya ekran kartınız yada anakart direk gidik olabilir. ama tahminim anakart gibi geliyor. çünkü kendini kitliyor ve güç düğmesine bassam bile kapanmıyor diyorsunuz. bir yerde elektriksel bi problem olabilir. aynı durumu ben herşeyi takıp işlemci kablolarını takmadığımda yaşadım.
Hocam tekrar yaptı bu oyunun ilk dakikalarında yaptı

hocam o halde aklıma en kötü 2 şey geliyor. ya ekran kartınız yada anakart direk gidik olabilir. ama tahminim anakart gibi geliyor. çünkü kendini kitliyor ve güç düğmesine bassam bile kapanmıyor diyorsunuz. bir yerde elektriksel bi problem olabilir. aynı durumu ben herşeyi takıp işlemci kablolarını takmadığımda yaşadım.
Hocam 3saniye basılı tutunca kapanıyor ama tek basinca kapanmıyor.

Birde ekran kartı anakarta diket ekran kartı tutucusu ile bağlı

Hocam 3saniye basılı tutunca kapanıyor ama tek basinca kapanmıyor.

Birde ekran kartı anakarta diket ekran kartı tutucusu ile bağlı
bi süredir sizin hatanızı düşünüyorum hocam. tek sefer basınca kapanmaması normal. yeni kasalarda tek seferde kapatma muhabbeti olmuyor. uzun süre basınca zorunlu kapatıyorsunuz. dikey ekran tutucu bozuk olsa direk hiç görüntü vermezdi diye düşünüyorum. ama belki kalitesiz bi marka veya model kullandıysanız pinlerinde problem oluyor olabilir. yada en korkunç ihtimal işlemciyi takarken pinlerden 1 tanesi yamuldu. bazı pinler aktif işlev görmüyor fakat gerektiği zaman elektrik veya voltaj vermeye çalıştığında yamuk pinden dolayı kısa devre yapıyor olabilir. mümkünse bana dikey ekran kartı tutucunun marka ve modelini yazın veya linkini atın.

Geri