Bilgisayarım oyun oynarken bir süre sonra kitleniyor.

bi süredir sizin hatanızı düşünüyorum hocam. tek sefer basınca kapanmaması normal. yeni kasalarda tek seferde kapatma muhabbeti olmuyor. uzun süre basınca zorunlu kapatıyorsunuz. dikey ekran tutucu bozuk olsa direk hiç görüntü vermezdi diye düşünüyorum. ama belki kalitesiz bi marka veya model kullandıysanız pinlerinde problem oluyor olabilir. yada en korkunç ihtimal işlemciyi takarken pinlerden 1 tanesi yamuldu. bazı pinler aktif işlev görmüyor fakat gerektiği zaman elektrik veya voltaj vermeye çalıştığında yamuk pinden dolayı kısa devre yapıyor olabilir. mümkünse bana dikey ekran kartı tutucunun marka ve modelini yazın veya linkini atın.
Hocam baktım ssdyi ekran kartının arkasına takmışım çıkarttığımda o kişinin metali aşırı sıcaktı yani ekran kartının arkası zaten SSD terleme yapmış şuan yerini değiştirdim. İnşaallah ssdye bir şey olmamıştır. Şimdi kontrol edeceğim

Hocam baktım ssdyi ekran kartının arkasına takmışım çıkarttığımda o kişinin metali aşırı sıcaktı yani ekran kartının arkası zaten SSD terleme yapmış şuan yerini değiştirdim. İnşaallah ssdye bir şey olmamıştır. Şimdi kontrol edeceğim
olabilir hocam. sıcaklık yükselince kendini korumaya alıp kitliyor olabilir. bir deneyin

olabilir hocam. sıcaklık yükselince kendini korumaya alıp kitliyor olabilir. bir deneyin
Hocam hallettim. Hddlerden birisi arızalıymis sorun yok gibi gözüküyor ama sıkıntıliymis hallettim. Sanada zamanıni ayırıp baktığın için çok ama çok teşekkür ediyorum.

Hocam hallettim. Hddlerden birisi arızalıymis sorun yok gibi gözüküyor ama sıkıntıliymis hallettim. Sanada zamanıni ayırıp baktığın için çok ama çok teşekkür ediyorum.
yok hocam problem deyil. tam tersine zamanında sorunu bulamadık uğraştın saatlerce. iyi geceler iyi forumlar hocam

Arkadaşlar son bilgi olarak ekliyorum. Artık yeni anakartlara HDD takınca uyumsuzluk ve performans sorunu çıkartıyor. Benim 2 harddiskkimde sağlam ama yeni sistemde sorun çıkarttı.

Arkadaşlar son güncellemeyi yazıyorum. Aynı hatayı yaşayanlar için faydalı olur. HDD çıkarttıktan 1 gün sonra yine kilitlenmeler başladı. Sonra olay görüntüleyicisi service control manager hataları felan filan onları çözdüm onlarda işe yaramadı. Intel 200s boost ayarıni yaptım oda ise yaramadı. Format attim olmadı. En son aklıma riser kablosu aklıma geldi. Ekran kartını yatay takacaktım biraz baktım. Biostan ekran kartını PCI riser 4.0 a aldım. 1 haftadır kullanıyorum. Test ediyorum hiçbir sorun yok. Kitlenme felan filan kesildi. Özetle kitlenme sorunu kablonu PCI 4.0 olmasi ekran kartının 5.0 olmasıymış 4.0 çekince düzeldi. Sorun yaşayan kişiler için İnşaallah faydalı olur. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Geri