Bilgisayarım tam performansını vermiyor.

Reaksiyon skoru
5
Merhaba herkese iyi forumlar masaüstü bir sisteme sahibim ve genellikle oyun oynamak için kullanıyorum son zamanlarda(tam olarak ne zaman başladığını bilmiyorum)bilgisayarım hiç bir şekilde tam performansını vermemeye başladı gpu cpu kullanımları %40-%50 civarlarında kalıyor ve fpsim de buna bağlı olarak düşük kalıyor.Sistemimi ve gerekli ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
MSI RTX 2060 ventus xs oc
AMD ryzen 5 2600
8x2 16gb ram
MSI B450-M
*2. görselde cs2 yüksek ayarlarda 60-80 arası dalgalanıyor(en düşüğe aldıgımda da 110-130 arası dalgalanıyor)

Ekler

• Rustfps.webp
    Rustfps.webp
    300.3 KB · Hit: 33
  • csfps.webp
    csfps.webp
    299.9 KB · Hit: 25
kanka occt indirip test yapar mısın voltaj durumları nasıl bak ve işlemcin güç çekmiyor ki çok az o ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu w değeri hep o civarda mı 60 70 olmuyor mu hiç birde çekirdek hızı da temel frekanstan az çalışıyor undervolt gibi bişey yapmadıysan güç ayarlarından tam performansa alır mısın bakalım kaçta çalışacak

Windows dosyaları bozuk olabilir verdiğim kodlarla kontrol et.

Sfc /scannow
dism /online /cleanup-image /scanhealth
dism /online /cleanup-image /checkhealth
dism /online /cleanup-image /restorehealth

Güç planına bak güç tasarruf modunda olabilir. Yüksek performansa al.
ekran kartı ve chipset driverlarını kontrol et. Nvidia denetim masasından performans ayarlarını yap.

kanka occt indirip test yapar mısın voltaj durumları nasıl bak ve işlemcin güç çekmiyor ki çok az o ya

bu w değeri hep o civarda mı 60 70 olmuyor mu hiç birde çekirdek hızı da temel frekanstan az çalışıyor undervolt gibi bişey yapmadıysan güç ayarlarından tam performansa alır mısın bakalım kaçta çalışacak
güç planı yüksek performansta hocam aynı şekilde nvidia da öyle occtt verilerini de hemen yapıp atacağım

1751028720348.webp

deniyorum hocam bilgilendireceğim

Windows dosyaları bozuk olabilir verdiğim kodlarla kontrol et.

Sfc /scannow
dism /online /cleanup-image /scanhealth
dism /online /cleanup-image /checkhealth
dism /online /cleanup-image /restorehealth

Güç planına bak güç tasarruf modunda olabilir. Yüksek performansa al.
ekran kartı ve chipset driverlarını kontrol et. Nvidia denetim masasından performans ayarlarını yap.
herhangi bir sorun cıkmadı hocam ekran kartı driverları güncel aynı şekilde nvidia ayarlarım da performansa ayarlı chipset driverlarını nereden kontrol edebilirim bilgilendirir misiniz?

abi bu işlemci neden 2.8de çalışıyor aa prime95 indiripte zorlar mısın
42w çekmiş 2.8ghz geçmiyor

Aygıt yöneticine gir. Sarı ünlem işareti varsa eksik driver vardır. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/b450.html burdan indirebilirsin. İşlemcin az güç çekiyor. Bios ayarlarını sıfırlayıp testi yeniden yapar mısın
deniyorum hocam bilgilendireceğim

herhangi bir sorun cıkmadı hocam ekran kartı driverları güncel aynı şekilde nvidia ayarlarım da performansa ayarlı chipset driverlarını nereden kontrol edebilirim bilgilendirir misiniz?

abi bu işlemci neden 2.8de çalışıyor aa prime95 indiripte zorlar mısın
42w çekmiş 2.8ghz geçmiyor
hocam arayüzü çok karışık geldi ama yine 2.8ghz geçmedi anladığım kadarı ile

Aygıt yöneticine gir. Sarı ünlem işareti varsa eksik driver vardır. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/b450.html burdan indirebilirsin. İşlemcin az güç çekiyor. Bios ayarlarını sıfırlayıp testi yeniden yapar mısın
en güncelini kurdum ancak yine bir şey değişmedi bios ayarlarını sıfırlayıp deneyeceğim

hocam bakarken elektrikler kesildi ben de firsattan istifade islemcinin fanini söküp temizledim yarin termal macun yenilemesi yapacagim ardindan kontrol edeyim
Biostan turbo boost açık mı bi kontrol eder misin ?

amd işlemciler kendini sogutamadığında otomatik olarak ghz düşürüyormuş galiba onunla alakasi olabilir mi diye düşündüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,395
Üyeler
184,620
Son üye
luciferina
Geri