Neler Yeni

Bilgisayarım tepki vermiyor ( ACIL YARDIM )

Ege efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege Efe
Islemcimi takım çıkarırken pinlerini yamulttum . Işlemciyi yaptigimda bilgisayar tepki vermedi hiçbir ışık yanmadı hicbirsey çalışmadı sadece soğutucuyu ve işlemciyi çıkarıp taktım sizce sorun ne olabilir , nasıl duzeltilemeilir , çok masraflı olurmu ( işlemci rayzen 5 5600x )

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sadece işlemciyi çıkarıp taktım diyorsun ama en başında işlemcinin pinlerini yamulttuğunu söylüyorsun. Sorunun cevabı içinde saklı.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Senin gözünde yamuk olabilir. Belki pinlerden biri dipten zarar gördüğü için iletişimi engelliyor. Dediğin gibi sadece işlemciye dokunduysan işlemcin ciddi zarar görmüş olabilir.
Yamuldugu için mi çalışmıyor

Ege efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yamuldugu için mi çalışmıyor

Sadece işlemciyi çıkarıp taktım diyorsun ama en başında işlemcinin pinlerini yamulttuğunu söylüyorsun. Sorunun cevabı içinde saklı.
Nasıl çözüm bulabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin gözünde yamuk olabilir. Belki pinlerden biri dipten zarar gördüğü için iletişimi engelliyor. Dediğin gibi sadece işlemciye dokunduysan işlemcin ciddi zarar görmüş olabilir.
Çözüm ?

Cihangir

80+ Gold
Islemcimi takım çıkarırken pinlerini yamulttum . Işlemciyi yaptigimda bilgisayar tepki vermedi hiçbir ışık yanmadı hicbirsey çalışmadı sadece soğutucuyu ve işlemciyi çıkarıp taktım sizce sorun ne olabilir , nasıl duzeltilemeilir , çok masraflı olurmu ( işlemci Ryzen 5 5600x )
pinleri düzeltince açılamsı gerekir benim pc ve lisede ki pc nin işlemci pinleri de yamulmuştu düzeltince açıldı pc

Kurapikki

80+ Bronze
Nasıl çözüm bulabilirim

Çözüm ?
denemedim ama nejdat dede yapıyorsa olma ihtimali yüksek.
Ama senin işlemcin biraz pahalı olduğu için önce garantiyle iletişime geçmen önerimdir. Kendi başına deneme bence bunu.

Kyuten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Shimazu
Islemcimi takım çıkarırken pinlerini yamulttum . Işlemciyi yaptigimda bilgisayar tepki vermedi hiçbir ışık yanmadı hicbirsey çalışmadı sadece soğutucuyu ve işlemciyi çıkarıp taktım sizce sorun ne olabilir , nasıl duzeltilemeilir , çok masraflı olurmu ( işlemci Ryzen 5 5600x
İşlemciye iyice bak, belki hala yamuk olanlar vardır. Hepsi dümdüz olana kadar ayarla. Olmadı bilgisayarcıya götür ama bilgisayarcılara da güven olmuyor bu devirde. Var mı garantisi?

Ege efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege Efe
İşlemciye iyice bak, belki hala yamuk olanlar vardır. Hepsi dümdüz olana kadar ayarla. Olmadı bilgisayarcıya götür ama bilgisayarcılara da güven olmuyor bu devirde. Var mı garantisi?
Var ama benim hatam

Tamirciye tüm kasayı mi götüreyim yoksa sadece işlemciyi mi

Işlemciden başka problemler de olabilir mi yani birden çok parcada

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Talha Kabataş
Var ama benim hatam

Tamirciye tüm kasayı mi götüreyim yoksa sadece işlemciyi mi

Işlemciden başka problemler de olabilir mi yani birden çok parcada
işlemcinin pinlerinde sıkıntı görüyorsan yüksek ihtimal ile işlemci üzerinde olabilir sıkıntısı ama yeni işlemci olarak görebilir biosunu sen en iyisi tüm kasayı götür

Ege efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege Efe
işlemcinin pinlerinde sıkıntı görüyorsan yüksek ihtimal ile işlemci üzerinde olabilir sıkıntısı ama yeni işlemci olarak görebilir biosunu sen en iyisi tüm kasayı götür
Zaten yeni işlemci alalı 3 ay oldu

Top Bottom