Bilgisayarıma bu şekilde upgrade uygun mu?

Reaksiyon skoru
90
Bütçe
40000
Merhaba,

Bilgisayarım artık eskidi oyunlarda düşük performanslar alıyorum o yüzden upgrade düşünüyorum.

İşlemci
Eski : Ryzen 5 5600
Yeni : Ryzen 7 7800X3D

Anakart
Eski : MSI B550a pro
Yeni : Asus B650E Max B650 256 GB 8000 MHz Ddr5

Ram
Eski : 16 GB (2×8 GB) DDR4 3200 MHz Goodram
Yeni : 32 GB (2×16 GB) Corsair Vengeance RGB DDR5 6400 MHz CL36

Psu
Eski : Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120mm Fanlı PSU
Yeni : MSI MAG A850GL PCIe5 White 850 W 80+ Gold

Ekran Kartı
Asus TUF Radeon RX6800 (Kalıyor)

Ortalama 39.000 TL'ye yeni parçaları alabiliyorum hepsiburadadan 9 taksit seçeneği ile alacağım. Sizce bu sistem olmuş mu?

Merhaba,

Bilgisayarım artık eskidi oyunlarda düşük performanslar alıyorum o yüzden upgrade düşünüyorum.

İşlemci

Anakart

Ram

Psu

Ekran Kartı

Ortalama 39.000 TL'ye yeni parçaları alabiliyorum hepsiburadadan 9 taksit seçeneği ile alacağım. Sizce bu sistem olmuş mu?
Düşük perfomans alıyorum dediniz sadece işlemciyi değiştirerek istediğiniz perfomansı alabilirmisiniz bilmiyorum

işlemci bazlı oyunlar oynuyorsanız güzel bir upgrade olur.

daha fp bir şeyler çıkabilir 9 taksit iyi ama çok bilemedim

Hocam hangi oyunlarda düşük performans alıyorsunuz?
Sorma sebebim ekran kartını aynı bıraktığınız için grafik gücü gerektiren oyunlarda performansınız çok değişmeyecektir. Burada parantez açayım Ram ve işlemci upgradesi kesinlikle gözle görülür bir performans artışına sebep olur ancak 1080p ultradan 2k ultraya da geçirmez.
Ancak rekabetçi oyunlarda bu performans artışı çok daha büyük olacaktır.

Düşük perfomans alıyorum dediniz sadece işlemciyi değiştirerek istediğiniz perfomansı alabilirmisiniz bilmiyorum

işlemci bazlı oyunlar oynuyorsanız güzel bir upgrade olur.

daha fp bir şeyler çıkabilir 9 taksit iyi ama çok bilemedim
Bulamadım valla bulursanız olur aylık 4K ödeyeceğim hesapladım hb kart ile
Hocam hangi oyunlarda düşük performans alıyorsunuz?
Sorma sebebim ekran kartını aynı bıraktığınız için grafik gücü gerektiren oyunlarda performansınız çok değişmeyecektir. Burada parantez açayım Ram ve işlemci upgradesi kesinlikle gözle görülür bir performans artışına sebep olur ancak 1080p ultradan 2k ultraya da geçirmez.
Ancak rekabetçi oyunlarda bu performans artışı çok daha büyük olacaktır.
Örnek battlefield 6'da bütün yükü işlemciye bindiriyor oyun ve takılmalar meydana geliyor internette araştırmadığım yer kalmadı. Battlefield oyunları genelde işlemciye yük bindiriyormuş bu yüzden user.cfg yapmama söylediler onu yapmama rağmen takılmalar çok çok azaldı fps ise 130-150lerde geziyor ama kalabaık savaşa girince pert

Örnek battlefield 6'da bütün yükü işlemciye bindiriyor oyun ve takılmalar meydana geliyor internette araştırmadığım yer kalmadı. Battlefield oyunları genelde işlemciye yük bindiriyormuş bu yüzden user.cfg yapmama söylediler onu yapmama rağmen takılmalar çok çok azaldı fps ise 130-150lerde geziyor ama kalabaık savaşa girince pert
taksit için çok iyi hocam parçalar kaliteli toplam bütçe için daha fp düşer ama taksit olmaz bunları bu şekil almanız daha iyi olur güzel bir upgrade ilerde de 5070ti falan çekip bakarsınız keyfinize

İşlemci upgradesi sizi rahatlatacaktır o halde. Dediğim gibi rakabetçi oyunlarda kayda değer bir gelişme görürsünüz.
Ancak şu an kasarak oynadığınız grafik yoğunluklu bir oyun var ise bu geliştirmeler sonrası rekabetçi oyunlarda aldığınız bir peformans artışı beklemeyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İleride bir ekran kartı güncellemesi ile rahat edebilirsiniz.

taksit için çok iyi hocam parçalar kaliteli toplam bütçe için daha fp düşer ama taksit olmaz bunları bu şekil almanız daha iyi olur güzel bir upgrade ilerde de 5070ti falan çekip bakarsınız keyfinize
Evet bende akakçeden filan baktım ortalama 3-4k filan daha ucuza toplanabiliyor tabi daha f/p ürünler ilede toplayabiliriz ama hepsiburada kredi kartım olduğu için 9 taksit vade farksız çok iyi seçenek
İşlemci upgradesi sizi rahatlatacaktır o halde. Dediğim gibi rakabetçi oyunlarda kayda değer bir gelişme görürsünüz.
Ancak şu an kasarak oynadığınız grafik yoğunluklu bir oyun var ise bu geliştirmeler sonrası rekabetçi oyunlarda aldığınız bir peformans artışı beklemeyin.

İleride bir ekran kartı güncellemesi ile rahat edebilirsiniz.
Evet bende o şekilde düşündüm

Merhaba,

İşlemci

Anakart

Ram

Psu

Ekran Kartı

Anakart olarak 8k bandına Msi gaming plus felan düşüyor ona bakmanızı öneririm

MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 6000MHZ(OC) HDMI DP 2xM.2 USB3.2 2.5G LAN WIFI 6E ATX

1200W bu model mevcut beyaz diye b segment psu almanızı pek önermem özellikle gl serisini pek önermiyorlardı

Anakart olarak 8k bandına Msi gaming plus felan düşüyor ona bakmanızı öneririm

MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 6000MHZ(OC) HDMI DP 2xM.2 USB3.2 2.5G LAN WIFI 6E ATX
Öneriniz için teşekkür ederim ben biraz beyaz sisteme ağırlık göstermeye çalıştım o yüzden anakart cezbetti ama büyük bir kalite veya ısı farkı var ise bu daha iyi olur derseniz buna geçebilirim.

Almak istediğiniz anakart 8 faz vrm i var ileride 170W lık cpu takmak isterseniz veya daha güçlü bir cpu takarım diyorsanız kesinlikle 8 faz vrm biraz sorun çıkarabilir

Öneriniz için teşekkür ederim ben biraz beyaz sisteme ağırlık göstermeye çalıştım o yüzden anakart cezbetti ama büyük bir kalite veya ısı farkı var ise bu daha iyi olur derseniz buna geçebilirim.
Kanka beyaz sistem alacaksan bu anakartları alma zaten b850 rog-x870 aorus-b850 aorus dışı beyaz anakart önermiyorum ben almanızda tavsiye etmem açıkcası sırf beyaz diye extra ödeme yapıyorsunuz ve verdiğiniz fiyata değmiyor en azından birşeyler sunması lazım ASRock x870 var beyaz o bile geçen gün 11.4k felandı 10k buna vereceğinize 1.4 daha verip ASRock x870 alınır o zaman

Almak istediğiniz anakart 8 faz vrm i var ileride 170W lık cpu takmak isterseniz veya daha güçlü bir cpu takarım diyorsanız kesinlikle 8 faz vrm biraz sorun çıkarabilir

Kanka beyaz sistem alacaksan bu anakartları alma zaten b850 rog-x870 aorus-b850 aorus dışı beyaz anakart önermiyorum ben almanızda tavsiye etmem açıkcası sırf beyaz diye extra ödeme yapıyorsunuz ve verdiğiniz fiyata değmiyor en azından birşeyler sunması lazım ASRock x870 var beyaz o bile geçen gün 11.4k felandı 10k buna vereceğinize 1.4 daha verip ASRock x870 alınır o zaman
Sanırım dediğiniz senaryo Ryzen 9 9xxx serisine geçeceğim vakitte bana problemler yaratacak senaryo uzun yıllar ryzen 7 7800x3d beni götürür diye düşünüyorum en son kasaya 2022 yılında upgrade yapmışım.

Ek olarak evet haklısınız ancak hepsiburada avantajım var asrock hbde hiç görmedim. Markalar filtresinde bile yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,894
Üyeler
187,118
Son üye
01cihan01
Geri