Çözüldü✓ Bilgisayarıma format atamıyorum

Reaksiyon skoru
84
Bilgisayarıma lenovonun resmi sitesinden sürücü yüklerken bilgisayarım mavi ekran verdi ve seçenekler sayfasına attı.internetteki gibi format atma seçeneği grlmiyor sorun giderme dedikten sonra şu seçenekler çıkıyor:
Başlangıç onarma
Komut istemi
Güncelleştirmeleri kaldır
UEFI donanım yazılımı ayarları
Sistem geri yükleme
Sistem görüntüsü kurtarma
Bunların dışında başka bir şey çıkmıyor napcağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Sistem açılırken biosa girilmiyor mu?

Sisteminizde daha önce oluşturulmuş bir geri dönüşüm noktası var mı varsa onu kullanarak sistemi kurtarabilirsiniz.

Bazı programlar kuruldukları zaman geri dönüşüm noktaları oluşturur (örneğin python, blender gibi).

Sistemi geri yükle hata çözülür büyük ihtimalle sonrada ister usb ile ister direkt kurulum yardımcısı ile sıfırla

Sistem açılırken biosa girilmiyor mu?

Hocam böyle bir ekran çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemi geri yükle hata çözülür büyük ihtimalle sonrada ister usb ile ister direkt kurulum yardımcısı ile sıfırla
Sisteminizde daha önce oluşturulmuş bir geri dönüşüm noktası var mı varsa onu kullanarak sistemi kurtarabilirsiniz.

Bazı programlar kuruldukları zaman geri dönüşüm noktaları oluşturur (örneğin python, blender gibi).
Sizin dediğiniz gibi yapınca bu ekran çıkıyor

Sıfırdan bir windows usb diski oluşturun ve bios'unuz üzerinden, secureboot kapalı şekilde, usbdiskinizi 1.sıraya alarak windows kurulumunu uefi olarak başlatabilirsiz. windows iso dosyası varsa eğer elinizde rufus programıyla usbdiske yazdırarak kurulum işlemlerini yapabilirsiniz. Lenovo'ya özel ayarlar varsa eğer marka modelini araştırarak internetten nasıl bios moda geçiş yapmak format atmak gibi yardımlardan faydalanabilirsinizde. Bunun için görsel olarak youtube en uygun yardım seçeneği olacaktır. Kendimde Lenovo kullanıyorum çünkü herhangi bir sorun yaşamadım şu ana dek. Kolay gelsin..

Hocam yeni yeni bu konulara dahil olduğum için usbyi boot etmeyi bilmiyorum nasıl yapıcam boot sekmesine gelince napacağım
Format usb'si hazır değil mi?
Eğer hazır ise biostan boot kısmına gir 1. diske iki kere tıkla ve usb'ni seç sonra f10 bas kaydet çık windows kurulum ekranı gelicektir bundan sonra.

boot sekmesine geldiğinde altta disklerinin isimlerini göreceksin oradan kendi usb belleğini seçeceksin.
Tabi usb belleğini hazırladıysan

Önyüklenebilir usb bellek hazırlamak için şuradaki linkteki programı kullanabilirsin.

Format usb'si hazır değil mi?
Eğer hazır ise biostan boot kısmına gir 1. diske iki kere tıkla ve usb'ni seç sonra f10 bas kaydet çık windows kurulum ekranı gelicektir bundan sonra.
boot sekmesine geldiğinde altta disklerinin isimlerini göreceksin oradan kendi usb belleğini seçeceksin.
Göremedim hangisini seçeyim?

Göremedim hangisini seçeyim?
Yab boot diyor ama zaten enabled idi

Önyüklenebilir usb bellek hazırlamak için şuradaki linkteki programı kullanabilirsin.

Usb hazır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,361
Üyeler
186,468
Son üye
Berkay Öztürk
Geri