Neler Yeni

Yardım Bilgisayarıma Yeni Ram Aldım Fakat Görüntü Alamıyorum

kkxnmbrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Arabul
Selamlar. Yakın zamanda G.Skill RipjawsV Siyah 16GB (2x8) 3200MHz'lik ramlerden aldım. Anakartım ise Asus Prime a320m-k. Bu ramleri almadan önce bilgisayarımda a-data'nın 8gb 2666MHz'lik (1x8) lik rami bulunuyordu. Bilgisayarımı upgrade etmek için bu başta belirttiğim ramlerden aldım. Ramleri ilk taktığımda ekranıma HDMI (inactive) hemen altında ise VGA(İnactive) yazıyor. HDMI mavi renk ile yazılmış fakat VGA beyaz duruyor. Sonrasında ise ekranıma ''İnput signal not found. Check the video cable and video source.'' yazısı geliyor. Ekran kartı yerli yerinde sabit duruyor. Monitörümün kablolarında ise hiçbir sorun yok. Önceki hali neyse bilgisayarımın hala öyle duruyor yani. Sonrasında yeşil(yani eski ram) rami taktım denedim ve yine aynı hata çıktı. Ramlerin hepsini tek tek çıkarıp taktım denedim ama yine sonuç aynı. Sorunun çözümü nedir acaba??

GPU: ZOTAC RTX 2060
ANAKART:ASUS PRİME A320M-K (3200MHz O.C)
ESKİ RAM:A-DATA 2666MHz DDR4 Ram
YENİ RAM: G.Skill RipjawsV Siyah 16GB (2x8) 3200MHz

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Selamlar. Yakın zamanda G.Skill RipjawsV Siyah 16GB (2x8) 3200MHz'lik ramlerden aldım. Anakartım ise Asus Prime a320m-k. Bu ramleri almadan önce bilgisayarımda a-data'nın 8gb 2666MHz'lik (1x8) lik rami bulunuyordu. Bilgisayarımı upgrade etmek için bu başta belirttiğim ramlerden aldım. Ramleri ilk taktığımda ekranıma HDMI (inactive) hemen altında ise VGA(İnactive) yazıyor. HDMI mavi renk ile yazılmış fakat VGA beyaz duruyor. Sonrasında ise ekranıma ''İnput signal not found. Check the video cable and video source.'' yazısı geliyor. Ekran kartı yerli yerinde sabit duruyor. Monitörümün kablolarında ise hiçbir sorun yok. Önceki hali neyse bilgisayarımın hala öyle duruyor yani. Sonrasında yeşil(yani eski ram) rami taktım denedim ve yine aynı hata çıktı. Ramlerin hepsini tek tek çıkarıp taktım denedim ama yine sonuç aynı. Sorunun çözümü nedir acaba??

Ramlerin uçlarını hafifçe bastırmadan yumuşak bir silgi yardımıyla silin. Bios pilini çıkarın biraz bekleyip takın. Sonra ramleri yeniden takıp Bios ayarlarını yapın.

kkxnmbrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Arabul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BIOS Versiyonu 4023
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramlerin uçlarını hafifçe bastırmadan yumuşak bir silgi yardımıyla silin. Bios pilini çıkarın biraz bekleyip takın. Sonra ramleri yeniden takıp Bios ayarlarını yapın.
Ramler yeni alındı ama yine de ramlerin uçlarını temizleyeyim mi ?

kkxnmbrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Arabul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Sonuç hala aynı. Bilgisayar açılmıyor ve hala VGA(İnactive) HDMI (inactive) yazıyor ve sonrasında no signal input diyor.
Hocam peki siz hangi kabloya taktınız ayrıca desenize sorun No Signal bende sanıyorum ki size komple görüntü gelmiyor.

kkxnmbrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Arabul
Hocam peki siz hangi kabloya taktınız ayrıca desenize sorun No Signal bende sanıyorum ki size komple görüntü gelmiyor.
Yani HDMI kablosunu kullanıyorum ve hala aynı. Kabloda bir sorun yok. Kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Yani HDMI kablosunu kullanıyorum ve hala aynı. Kabloda bir sorun yok. Kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor.
Bizzat yaşadım hatta bunun hakkında konu da açmıştım oraya yazdığım öneriler şunlar.

Tabii ki. Öncelikle şunu belirteyim birden fazla sebebi olabileceği için birden fazla çözüm yolu var hepsini denemeniz gerekmekte. Ben öncelikle problemin DP'de ya da monitörde olup olmadığını anlamak için ikisini elimde halihazırda çalışan eski bilgisayara taktım ve ekrana görüntü geldi çok güzel bir şekilde. Sonra yalan yok her şeyi tekrar yenilerine takınca birden görüntü geldi ”no signal” gitti. Ancak böyle bir durumda eğer ekran ve kablo çalışmasına rağmen ”no signal” yazarsa şu adımları yapmanızı öneririm. Ana kartın güç kablosunu, ekran kartının kablosunu ve kendisini çıkartıp yeniden takmanız. Ancak her şeyi yerine düzgünce oturttuğunuza emin olmanız lazım. Eğer hala olmadıysa size önerim parçalarınızı kendi eski bilgisayarınızda ve veya bir bilgisayarcıda tek tek kontrol etmeniz. Ben öyle bir durumda arızalı olmayan parçaları tespit edip onlarla uğraşmamanız gerektiği kanısındayım örneğin PSU’m gayet güzel çalışıyordu, ana kartım işlemci fanını döndürebiliyordu (bu durumda çalıştığını düşündüm, işlemcimin de ısındığını fark ettim. RAM’imin de çalıştığını bildiğim için aklıma ilk olarak ekran kartı geldi yalnız şöyle bir durum var ki ekran kartımın fanlarının döndüğünü gördüm bu yüzden büyük ihtimalle bir arıza yoktu (ancak sizinki dönmesine rağmen çalışmıyor olabilir bu bir garanti yöntem değil) ve dediğim gibi bu işlemleri yaparsanı büyük ihtimalle çalışacaktır. Bu sorunu yaşayanlara önerim de moralinizi bozmayın her şeye rağmen çalışmıyorsa arızalı parçayı bulup garantiye gönderin :D. Yararlı bulduysanız beğenileriniz beni mutlu eder :D.

Top Bottom