bilgisayarımda virüs mü var

Saian SS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
440
1631483071787.png

arkadaşlar sol üst köşede gördüğünüz şeyler bilgisayarı ilk açtığımda geliyor bunlar virüsmüdür
daha önce bu varmıydı ben mi farketmedim bilmiyorum 30 dakika önce youtubeden video izlerken sağ alt köşeden hani olur ya reklama basınca sağ alt köşeye ufak bi şekilde gizleyerek reklam atar onu farkettim ama bi reklama linke vs tıkladıgımı hatırlamıyorum
ardından bilgisayarı yeni başlattım ve bunu gördüm 2 3 kere daha başlattıgımda sürekli geldi en son bu ssi aldım ve buraya yazıyorum şuan kaspersky ile tarıyorum sizce bu nedir

Alıntıyı görüntüle
arkadaşlar sol üst köşede gördüğünüz şeyler bilgisayarı ilk açtığımda geliyor bunlar virüsmüdür
daha önce bu varmıydı ben mi farketmedim bilmiyorum 30 dakika önce youtubeden video izlerken sağ alt köşeden hani olur ya reklama basınca sağ alt köşeye ufak bi şekilde gizleyerek reklam atar onu farkettim ama bi reklama linke vs tıkladıgımı hatırlamıyorum
ardından bilgisayarı yeni başlattım ve bunu gördüm 2 3 kere daha başlattıgımda sürekli geldi en son bu ssi aldım ve buraya yazıyorum şuan kaspersky ile tarıyorum sizce bu nedir
Virüs olma olasılığı var gibi geldi bana. Arkada çalışıyor büyük ihtimalle. Farkettirmemek için küçük pencerede. Görev yöneticisini açıp ss atar mısın ?

Alıntıyı görüntüle
Hocam orda Kaspersky duruyorken niye bize soruyorsunuz :) Yapın tam tarama, rahatınıza bakın.

Virüs olma olasılığı var gibi geldi bana. Arkada çalışıyor büyük ihtimalle. Farkettirmemek için küçük pencerede. Görev yöneticisini açıp ss atar mısın ?
1631483668093.png

1631483681989.png

1631483713527.png

Hocam orda Kaspersky duruyorken niye bize soruyorsunuz :) Yapın tam tarama, rahatınıza bakın.
açtım onu ama formatlık bi durummudur diye merak ettim ilk defa bilgisayarıma virüs bulaştı mesela format atacaksam fotoğraflarımı falan alabilirmiyim fotoğraflara bulaşır mı

bilgisayarı açtığımda 1-2 saniye görünüp gidiyor
Herhangi bir programın başlangıçta açılma şeyi de olabilir. Görev yöneticisinden başlangıçta açılanları at istersen. Bir şey yoksa ne olur olmaz tam tarama yaparsın olur biter.

Herhangi bir programın başlangıçta açılma şeyi de olabilir. Görev yöneticisinden başlangıçta açılanları at istersen. Bir şey yoksa ne olur olmaz tam tarama yaparsın olur biter.
1631484453839.png

domino neden orda çıkıyor anlamadım steam üzerinden aldığım orjinal oyun yeni kurdum onu da acaba o mu yapıyor ama oyun neden öyle internet sekmesi açar gibi bi şey açsın ki
1631484526660.png

Peki Svchost.exe Virüsü Nedir? Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Bu virüsün PC' nize girip girmediğini anlamak gerçekten kolay.Yukarıdaki resimlerde gördüğünüz üzere bütün svchost.exe'ler System, Network Service ya da Local Network tarafından çalıştırılıyor. Eğer Görev Yöneticisin'de sizin kullanıcınız tarafından işletilen bir svchost.exe varsa o muhtemelen virüstür ve PC'nizde ve internette hız kaybına sebep olacaktır.

böyle bi şey okudum bu konu hakkında bi bilgin var mı

Hocam hijackthis diye bir program var bunu indirip tarama yapar mısınız? Yaptıktan sonra not defteri çıkacak o not defterinde çıkanları kopyalayıp buraya atar mısınız?
Post automatically merged:

Bu da linki programın

Hocam hijackthis diye bir program var bunu indirip tarama yapar mısınız? Yaptıktan sonra not defteri çıkacak o not defterinde çıkanları kopyalayıp buraya atar mısınız?

Bu da linki programın
hocam uyumayacaksanız birazcık beklermisiniz şu bitsin öyle yapayım diyorum ama siz arkadan başlat bi şey olmaz diyorsanız öyle yapayım
1631484839429.png

Bu da linki programın
1631485112031.png

1631485124753.png

doğru mu yaptım bilmiyorum kurdum ve do a scan system only diye bi şeye bastım ardından save log yaptım
ilk başladıktan bi süre sonra bi şeyler yazdı sanırım yönetici olarak çalıştırmamı önerdi tamama basınca işlem yapmaya devam etti

Son düzenleme:
hocam uyumayacaksanız birazcık beklermisiniz şu bitsin öyle yapayım diyorum ama siz arkadan başlat bi şey olmaz diyorsanız öyle yapayım
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
doğru mu yaptım bilmiyorum kurdum ve do a scan system only diye bi şeye bastım ardından save log yaptım
ilk başladıktan bi süre sonra bi şeyler yazdı sanırım yönetici olarak çalıştırmamı önerdi tamama basınca işlem yapmaya devam etti
Tamam doğru hocamda o not defterindeki yazıları buraya kopyalayın.

orayı kopyalyınca mesaj yazmama izin vermiyor üstte fotoğraflarda gözüküyor ordan bakabilirmisiniz rica etsem

Tamam doğru hocamda o not defterindeki yazıları buraya kopyalayın.

orayı kopyalyınca mesaj yazmama izin vermiyor üstte fotoğraflarda gözüküyor ordan bakabilirmisiniz rica etsem

O şekilde olmaz hocam o not defterindeki yazanları analyzer sayfasına atmam gerekiyor siz yapabilecekseniz siteyi size atayım ya da beklerim derseniz 20 dakikaya pcye geçeceğim teamviewer ile bağlanıp yapabilirim.

Geri