Neler Yeni

Yardım Bilmeden Çin'e yasaklı bir şey göndermek

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Alpaslan Alkan
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Ben 6 gün önce PTT ile Çin'e mektup göndermiştim. Ancak içine Türkiye'de yasal olan (dünyanın çoğu yerinde de yasal diye tahmin ediyorum) Çin'de ise yasal olmayan bir şey koydum. Her neyse bu hatayı fark edince hemen ertesi günü şubeye gidip iptal ve iade talebi oluşturdum. Ancak işleme alınamadı sanırım veya gümrük işlemi ile çakıştı. Ertesi gün tekrar gittim bu sefer form doldurdum, kimlik fotokopim alındı ve 40 TL ücret ödedim. Ve o günden beri beklemeye başladım. Şubede şef olan kadın Çin'e gider ve orada gümrüğe girer ondan sonra iade olur dedi ancak gitmemesi lazım. Şubede çalışan kadın ise halen Türkiye'de olduğunu söyledi. Ben hangisine inanacağım bilmiyorum. Müşteri hizmetleri de aynı şekilde bazısı Türkiye'de bazısı yurt dışına çıktı diyor.

Mektubum Çin'e ulaşırsa ne gibi şeyler olur? Bilgisi olan var mı bu konu hakkında? Ben bilmeyerek gönderdim Çin'e. İmha mı edilir, bana iade mi edilir, yoksa bir şekilde gözden kaçıp teslim mi edilir?

Şayet mektup zarfını Çin gümrüğünde açmazlarsa sadece X-Ray gibi bir kontrolden geçerse alıcıya iletilebilir. Ancak açarlar mı zarfı bilmiyorum. En kötü ihtimalle ne olur? Ben bilmeyerek gönderdiğim bir şey için yasal sorun yaşar mıyım? Bilgisi olan veya daha önce bu konuda deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Aquamen

80+ Bronze
Ne gönderdiğini söylersen düşünebiliriz yoksa
1000005576.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Alpaslan Alkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İDAMMMMMMMMMMMMMMMM
Bişey olmaz millet neler gönderiyor
(Kullanılmış dön sütyen nerden biliyon diye sorma)
Korkuyorum yinede ya. Gümrükte falan açarlar mı mektup zarfını yoksa sadece X-Rayden falan mı geçirirler acaba. Ayıp olmazsa nereden biliyorsun? 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,231
Üyeler
164,274
Son üye
Sinasi.engineer
Top Bottom