Neler Yeni

Bina internet tesisatı ile kim ilgilenir ?

kutulhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
llluthna
Başlık biraz saçma kusura bakmayın

İnternet hızımdaki 2 katlık bir düşüş yaşadım ve türk telekom ekipleri hızdakı düşüşün sebebini bina tesisatına bağladı ve bunu kendilerinin değil elektrikçilerin yapacağını söyledi ben pek inanmadım sizce doğru mu ?

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI

İnternet hızımdaki 2 katlık bir düşüş yaşadım ve türk telekom ekipleri hızdakı düşüşün sebebini bina tesisatına bağladı ve bunu kendilerinin değil elektrikçilerin yapacağını söyledi ben pek inanmadım sizce doğru mu ?
Aynı sorunu bende yaşıyorum 75 mbps alırken verilerde bağlattım hız yükselttim 20 mbps zor alıyorum. Sonrasında denilen bina içi kabloları ve daire içi tesisatı kontrol etmemiz gerekiyor tam bilgi için evde 70 yaşından büyük var dedim şuan için uğraşamam birde dedikleri her metreye fiyatlandırma yapıyorlar değişik işler bağlatmak sıkıntı bağlanmak sıkıntı

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer

biz ilk taşindiğimizda 16 mbps lik paketten 8-9 mbps dowland alıyodum türk telekom destek ekibini aradık binaya gelip kablo ölçümlerini yaptılar kablonun bi yerinde kırıklık varmış biz değiştiremiyoruz diyip gittiler elektrikçi aradık 150 tl verip daha iyi bir kablo döşetmiştik seninde sorunun kabloda olabilir elektirkçi çağırıp kabloyu yenitmeyi deneyin

kutulhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
llluthna
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorunu bende yaşıyorum 75 mbps alırken verilerde bağlattım hız yükselttim 20 mbps zor alıyorum. Sonrasında denilen bina içi kabloları ve daire içi tesisatı kontrol etmemiz gerekiyor tam bilgi için evde 70 yaşından büyük var dedim şuan için uğraşamam birde dedikleri her metreye fiyatlandırma yapıyorlar değişik işler bağlatmak sıkıntı bağlanmak sıkıntı
2. kat hocam fazla istemez galıba
Mesaj otomatik birleştirildi:

biz ilk taşindiğimizda 16 mbps lik paketten 8-9 mbps dowland alıyodum türk telekom destek ekibini aradık binaya gelip kablo ölçümlerini yaptılar kablonun bi yerinde kırıklık varmış biz değiştiremiyoruz diyip gittiler elektrikçi aradık 150 TL verip daha iyi bir kablo döşetmiştik seninde sorunun kabloda olabilir elektirkçi çağırıp kabloyu yenitmeyi deneyin
2. kat ılk geldıgımızde zaten sıkıntı vardı ne kadar tutar ort

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI

Vallaha iyice araştırmak gerek ama başlangıç olarak fiyat vardı sonra üstüne metrekare döngüsü yani 200 TL gibi bir fiyatı aşağı yukarı gider olarak görmek gerekir.

kutulhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
llluthna
Vallaha iyice araştırmak gerek ama başlangıç olarak fiyat vardı sonra üstüne metrekare döngüsü yani 200 TL gibi bir fiyatı aşağı yukarı gider olarak görmek gerekir.
tamam teşekkür ederim hocam

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer

bizim daire 3. kat biz normal kablodan daha iyi bi kablo kullanıştık işçilikle beraber 150 tl almışlardı. (2 sene önce ) şuan sizin iş 200-250 tl filan tutar bence elektrikçi tanıdıksa daha uyguna gelir

kutulhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
llluthna
bizim daire 3. kat biz normal kablodan daha iyi bi kablo kullanıştık işçilikle beraber 150 TL almışlardı. (2 sene önce ) şuan sizin iş 200-250 TL filan tutar bence elektrikçi tanıdıksa daha uyguna gelir
bir günde bitiyor mu iş

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,910
İsim
Metehan Akyalı

Evet dedikleri doğru. Bina içi kablolamaya elektrikçi bakar.
Eğer hattınızda problem varsa yeni bir kablo çektirip normal gelmesi gereken hızlara ulaşabilirsiniz.
2. kattaymışsınız, kutudan uzaklık aşşa yukarı 10-15 mt. olsa 150-250TL arasında işçilikle kabloyla beraber fiyat çekerler diye düşünüyorum.
Benim binamında alt yapısı oldukça kötü idi.
Kendim 45mt. kablo alıp odama kadar çektim.
2 yıldır aynı kablo herhangi bir hız kaybı kopma vs. yaşamıyorum.

saydex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
berk gencer
Bizzat kendim elektrikçi olduğum için dedikleri doğru. Önce eve gelen elektrikçiye kablonu kontrol etmesini rica et eğer sorun kablodaysa yeni kablo çekilecektir. Çekilen kablonun metresine göre fiyat değişkenlik gösterecektir bi de gelen elektrikçi işçilikte alacaktır.

kutulhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
llluthna
Bizzat kendim elektrikçi olduğum için dedikleri doğru. Önce eve gelen elektrikçiye kablonu kontrol etmesini rica et eğer sorun kablodaysa yeni kablo çekilecektir. Çekilen kablonun metresine göre fiyat değişkenlik gösterecektir bi de gelen elektrikçi işçilikte alacaktır.
ortalama ne kadar tutar hocam 2. kat için

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer

saydex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
berk gencer
ortalama ne kadar tutar hocam 2. kat için
tam bir fiyat vermem doğru olmaz ama işçilikle beraber 200-250 tl arası diye düşünüyorum, büyük ihtimal gelen elektrikçi cat6 çekecektir. tabii daha düşükte olabilir fiyat mesafe ve işçiliğe göre değişebilir.

Top Bottom