Neler Yeni

Bios Güncelleme Yapacağım Flash Boş Olmalı Mı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Biraz kurcaladım ama gözükmüyor windows 11te farklı olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dosya sistemi exFAT yazıyor en başta
Bellek 64 GB ve üstü mü?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
RUFUS (https://rufus.ie/tr/) üstünden flash belleği FreeDOS olarak biçimlendirmen gerek. İçindeki her şey silinecek ama. Flash belleğinin içindekilerini bilgisayarda başka bir diske at şimdilik.
Önyükleme seçici olarak FreeDOS seçip direk başlat mı diyeceğim başka ayar yapmaya gerek varmı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Önyükleme seçici olarak FreeDOS seçip direk başlat mı diyeceğim başka ayar yapmaya gerek varmı?
İçindeki dosyaları yedeklediysen RUFUS'ta alt tarafta dosya sistemi Large FAT32 olarak görünüyorsa bir sıkıntı yok. Başlat diyebilirsin.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
İçindeki dosyaları yedeklediysen RUFUS'ta alt tarafta dosya sistemi Large FAT32 olarak görünüyorsa bir sıkıntı yok. Başlat diyebilirsin.
Şuan pc ye aktarıyorum daha sonra yapacağım. İçine kendi dosyaları da atmadan sadece bios güncelleme dosyası atıp güncellicem. İndirdim 2 tane dosya indi Metin belgesi ve 1G0 dosyası var sadece bios güncelleme için.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Şuan pc ye aktarıyorum daha sonra yapacağım. İçine kendi dosyaları da atmadan sadece bios güncelleme dosyası atıp güncellicem. İndirdim 2 tane dosya indi Metin belgesi ve 1G0 dosyası var sadece bios güncelleme için.
1G0 adlı dosyayı RUFUS ile flash belleği FreeDOS yazdırdıktan sonra atabilirsin içine. Ondan sonra BIOS'a girip M-Flash'ı aktif edip BIOS'u güncelle.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
1G0 adlı dosyayı RUFUS ile flash belleği FreeDOS yazdırdıktan sonra atabilirsin içine. Ondan sonra BIOS'a girip M-Flash'ı aktif edip BIOS'u güncelle.
İzledim videoyu dosyaları flash attıktan sonra '' eject flash '' yani flash çıkart diyordu sonra yeniden başlatıyordu tam amacı ne bilmiyorum o durumun

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
İzledim videoyu dosyaları flash attıktan sonra '' eject flash '' yani flash çıkart diyordu sonra yeniden başlatıyordu tam amacı ne bilmiyorum o durumun
Klasöre ayıkla yapıyorsun sadece. İçindeki BIOS dosyasına flash belleğe atıyorsun.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Klasöre ayıkla yapıyorsun sadece. İçindeki BIOS dosyasına flash belleğe atıyorsun.
İzlediğim videoda dediğimi yapıyor. Dosyaları flash atıyor sağ tık çıkart yapıyor sonra yeniden başlatıyor amacını anlamadım ama msı kendisi çekmiş video

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
İzlediğim videoda dediğimi yapıyor. Dosyaları flash atıyor sağ tık çıkart yapıyor sonra yeniden başlatıyor amacını anlamadım ama msı kendisi çekmiş video
İkisini de aynı işlevi görüyor. BIOS dosyası flash belleğinin içinde olsun yeterli.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
İkisini de aynı işlevi görüyor. BIOS dosyası flash belleğinin içinde olsun yeterli.
Tamamdır dosyalar bilgisayara geçsin yapacağım

Muhtemelen doğru şekilde tamamlandı. Başlattım telefona bakıyordum en son baktığımda yüzde 90 yazıyordu biraz sonra kapandı tekrar windows açıldı. Zamanla ekran değişmiş biosta izlediğim videodan farklıydı ama muhtemelen oldu.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Tamamdır dosyalar bilgisayara geçsin yapacağım

Muhtemelen doğru şekilde tamamlandı. Başlattım telefona bakıyordum en son baktığımda yüzde 90 yazıyordu biraz sonra kapandı tekrar windows açıldı. Zamanla ekran değişmiş biosta izlediğim videodan farklıydı ama muhtemelen oldu.
Windows arama kısmına msinfo32 yaz. Orada yazar BIOS sürümü.

Top Bottom