Neler Yeni

BIOS Güncellemesi Sonrası GPU Kullanımında düşüş CPU Kullanımında ciddi artış

Mort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Mert Aydoğmuş
Merhabalar, bugün BIOS güncellemesi yaptım ve BIOS güncellemesinden sonra anlamsız bir şekilde CPU kullanımında artış yaşadım. Daha önce herhangi bir oyunda CPU %60'ları bile görmemişti. En fazla %50'lerde geziyordu. Sürekli Afterburner açık kullanıyorum. Fakat güncellemeden sonra CPU kullanımında ciddi bir artış ve GPU kullanımında ciddi bir düşüş yaşadım. Kayıtlı BIOS profilim silindi. Daha önce de OC'li olarak kullanıyordum. Yine aynı hıza ve voltaja ayarladım fakat bir şeyleri eksik yapmış olmalıyım ki böyle bir sorunla karşılaştım. Ayrıca ikinci bir saçmalık ise oyun esnasında CPU kullanımı yüksek GPU kullanımı düşükken oyunun menülerinde GPU ve CPU kullanımlarının normale dönmesi.

Bu oyun esnasındaki anlamsız bulduğum kullanım;

Bu ise oyunun menüsündeki ve BIOS güncellemesinden önceki gibi olan kullanım;

Şu ana dek Global C State i açmayı, PBO'yu açmayı/kapamayı, SVM'yi açmayı, güç modunu ve oyun modunu kapayıp/açmayı, OC'siz başlatmayı, Otomatik OC yapmayı ve HTEP ile Ses sürücülerini silmeyi denedim fakat bir sonuç alamadım. Geri yüklemeyi de denedim fakat başarısız oldu hatası alıyorum.Ayrıca farklı oyunlarda deneyip aynı sorunu yaşadığımı da belirtmeliyim

Herhangi bir tavsiyesi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem Özellikleri

MSI GAMING X TRIO 2070SUPER
R5 3600X
TUF B-450 PRO GAMING
T Force Delta RGB 2x8 GB 3200 MHZ RAM

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,427
Üyeler
162,685