Neler Yeni

BIOS güncellemesi yapmaktan korkuyorum.

MsGrkm06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bios güncellerken elektrik gidecek diye korkuyorum o yüzden pc yi geçen sene aldım BIOSu bir kere bile güncellemedim
Bazıları elektrik gitse bile anakarta flashback özelliği olursa kurtarabiliyormuşuz diyor doğrumu acaba kurtarabiliyorsak nasıl yapıyoruz. @Emmree

Şimdiden teşekkürler.

En İyi Cevap
Bios güncellerken elektrik gidecek diye korkuyorum o yüzden pc yi geçen sene aldım BIOSu bir kere bile güncellemedim
Bazıları elektrik gitse bile anakarta flashback özelliği olursa kurtarabiliyormuşuz diyor doğrumu acaba kurtarabiliyorsak nasıl yapıyoruz. @Emmree

Şimdiden teşekkürler.
Anakartın BIOS Flashback destekliyor.
1) https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B450M-K-II/HelpDesk_BIOS/ buradan 4002 BIOS sürümünü indir. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BIOS Renamer olacak. BIOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra CAP dosyasını flash...

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Korkulacak bir durum yok. En fazla elektrik kesilir, yeniden BIOS yazdırırsın.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
Kenan Çelik
Biosu bir kere bile güncellemedim dediğiniz için söylüyorum. Bios zaten arada sırada güncellenmesi gereken bir şey değildir. Sistemde bir sıkıntı yoksa dokunmayın.

MsGrkm06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Korkulacak bir durum yok. En fazla elektrik kesilir, yeniden BIOS yazdırırsın.
IMG_20230614_091635.jpg

Elektrik giderse galiba buradan duzeltebiliryormuşuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biosu bir kere bile güncellemedim dediğiniz için söylüyorum. Bios zaten arada sırada güncellenmesi gereken bir şey değildir. Sistemde bir sıkıntı yoksa dokunmayın.
Çok gerek duymuyorsan uğraşma bence.
Mavi ekran verdi açılırken o yüzden güncelleyeceğim.
Bios guncellememi önerdiler.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Neden güncelleyeceksin ki? Bir sorun mu yaşıyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güncellemen gerekmiyor zaten..

MsGrkm06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Mavi ekranı bios vermez. Windows hataları için bir bildirim ekranı o. Genelde disk dosyalama sistemi bozulduğunda olur. Hata bildirimini okumalısın, oradan sebebini anlarsın.
Bu konuyu açmıştım @Emmree söyledi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,962
İsim
Emre Zengin

Şimdiden teşekkürler.
Anakartın BIOS Flashback destekliyor.
1) https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B450M-K-II/HelpDesk_BIOS/ buradan 4002 BIOS sürümünü indir. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BIOS Renamer olacak. BIOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra CAP dosyasını flash belleğe atın. Sonra bilgisayarı kapatın. Flash belleği kasanın arkasındaki 11 numaralı yere takın (Ekran görüntüsü 521). Sonra Flashback butonuna 3 saniye basın. İşlem başlayacak işlem bitince ışık sönecek o zaman tamamlanmış olacak.
Ekran Görüntüsü (521).jpg

En İyi Cevap
Top Bottom