Neler Yeni

Bios güncellemesiz anakart görüntü verir mi ?

Alinan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Akın
anakarta bios güncellemesi yapılmassa görüntü verir mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
i3 9100f ve h310m-k
Kurulu olan BIOS sürümü en düşük 1405 olması gerek hocam. Şuanda kurulu olan BIOS sürümü hakkında bir fikrin var mı?
Ekran Görüntüsü (402).png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
pc açılmıyor :) o yüzden konu açtım biosla alakalı olabilirmi diye.
Eğer montajından eminsen BIOS kaynaklıdır büyük ihtimalle. 8. nesil işlemci bulman gerek. Ekran kartın var dimi?

Alinan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer montajından eminsen BIOS kaynaklıdır büyük ihtimalle. 8. nesil işlemci bulman gerek. Ekran kartın var dimi?
var da, ben buzz taktım 1 uzun 3 kısa hatası verdi yeni anakartda , eski anakartta denedim yine 1 uzun 3 kısa verdi işlemcimde bir sıkıntı olamazmı. ekran kartı sağlam. eski anakartım bozuk diye düşünüyorum çünkü arızalı ekran kartı takmam sebebiyle bozuldu yada işlemcim bozuldu bilmiyorum. bios güncelmi onuda bilmiyor yeni anakartın, ona göre işlemci alacaktım yanında bios cd si gönderdiler kuşkulandım güncel olmayabilir diye.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
var da, ben buzz taktım 1 uzun 3 kısa hatası verdi yeni anakartda , eski anakartta denedim yine 1 uzun 3 kısa verdi işlemcimde bir sıkıntı olamazmı. ekran kartı sağlam. eski anakartım bozuk diye düşünüyorum çünkü arızalı ekran kartı takmam sebebiyle bozuldu yada işlemcim bozuldu bilmiyorum. bios güncelmi onuda bilmiyor yeni anakartın, ona göre işlemci alacaktım yanında bios cd si gönderdiler kuşkulandım güncel olmayabilir diye.
Ekran kartının sağlam olduğundan emin misin? Tüm kabloları doğru montajladığından emin ol hocam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
3 tane ekran kartı ile denendi.
Şimdi eski anakartında sistem çalışıyor muydu başka ekran kartı takmadan önce? İşlemcinde bir sıkıntı olabilir belki. Pinleri kontrol ettin mi?

Alinan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Akın
Şimdi eski anakartında sistem çalışıyor muydu başka ekran kartı takmadan önce? İşlemcinde bir sıkıntı olabilir belki. Pinleri kontrol ettin mi?
şimdi hocam şöyle söyleyeyim, Benim sistem miss gibi çalışıyorsu gittim ekran kartı aldım bozuk muş sistemide bozdu, baya uğraştık olmadı sonra yeni anakart aldık , bios cd si yanında geldi ama cd destegi yok kasamın, 8-9 nesil desteklediği yazıyor eski bir ekran kartı ile denedik olmadi yeni nesil ekran kartı ile denedik yine görüntü alamadık sistem var, ısınıyor , klavyenin ışıkları yanıyor fan arada bir zorluyor ama görüntü gelmiyor olay bu ve birde cafede adam bana işlemci fanını tam takamamıssın yanmış olabilir dedi ama yanma ızı yok , işlemciyi söktüğümde 2 pinin yamuk olduğunu gördüm ama eskiden de böyle yamuk sekilde takılıydı ve çalışıyordu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
şimdi hocam şöyle söyleyeyim, Benim sistem miss gibi çalışıyorsu gittim ekran kartı aldım bozuk muş sistemide bozdu, baya uğraştık olmadı sonra yeni anakart aldık , bios cd si yanında geldi ama cd destegi yok kasamın, 8-9 nesil desteklediği yazıyor eski bir ekran kartı ile denedik olmadi yeni nesil ekran kartı ile denedik yine görüntü alamadık sistem var, ısınıyor , klavyenin ışıkları yanıyor fan arada bir zorluyor ama görüntü gelmiyor olay bu ve birde cafede adam bana işlemci fanını tam takamamıssın yanmış olabilir dedi ama yanma ızı yok , işlemciyi söktüğümde 2 pinin yamuk olduğunu gördüm ama eskiden de böyle yamuk sekilde takılıydı ve çalışıyordu.
O iki yamuk pin belki sorun çıkarıyor olabilir. BIOS sıfırlamayı denedin dimi? Eski anakartını da öğrenebilir miyim?

Alinan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Akın
O iki yamuk pin belki sorun çıkarıyor olabilir. BIOS sıfırlamayı denedin dimi? Eski anakartını da öğrenebilir miyim?
eskiden çalışıyordu yine 2 yamuk pinle ,bios pili var 10dk çıkardım yine olmadı, 512mb asus ekran kartı ve rx550 ile denedik diğerinin adını bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,338
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom