Neler Yeni

Bios güncellemesiz anakart görüntü verir mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
eskiden çalışıyordu yine 2 yamuk pinle z bios pili var 10dk çıkardım yine olmadı, 512mb asus ekran kartı ve rx550 ile denedik diğerinin adını bilmiyorum.
O zaman şöyle yapalım. Bilgisayarı kapat hocam komple. Kapattıktan sonra PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerden sadece 1 tanesini tak. Sağlam olan ekran kartlarından da bir tanesini tak. Ondan sonra görüntünün gelip gelmemesine bak. Eğer gelmezse bu sefer aynı RAM'i diğer slota tak. Baktın gene görüntü gelmedi bu sefer diğer RAM'de aynı işlemleri uygula bakalım.
Ekran Görüntüsü (403).png

Alinan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Akın
O zaman şöyle yapalım. Bilgisayarı kapat hocam komple. Kapattıktan sonra PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerden sadece 1 tanesini tak. Sağlam olan ekran kartlarından da bir tanesini tak. Ondan sonra görüntünün gelip gelmemesine bak. Eğer gelmezse bu sefer aynı RAM'i diğer slota tak. Baktın gene görüntü gelmedi bu sefer diğer RAM'de aynı işlemleri uygula bakalım. Alıntıyı görüntüle
maalesef hocam yine baya bir ugraştım olmadı. üstüne birde 1 uzun 4 kısa oldu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
maalesef hocam yine baya bir ugraştım olmadı. üstüne birde 1 uzun 4 kısa oldu.
Diğer anakartta da dene bakalım. Belki bunun BIOS sürümünden kaynaklı olduğu için görüntü gelmiyor olabilir. Benim aklıma maalesef başka bir şey gelmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,335
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom