Neler Yeni

Bios kurcalarken save exit yaptım görüntü gitti

arifsmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
arif samet
Valorant için Bios ayarını. yapmaya çalışırken en son save exit yaptım görüntü gitti (bende biliyorum anakarttın görüntü ile alakalı olmadığını bi önceki konuda birisi yazmıştı) sebebi nedir bilen birisi yok mu kasa açılıyor ekran kartının fanı çalışıyor normal şekilde kasa çalışıyor ama görüntü yok monitör algılamıyor 2 tip görüntü aktarma kablosu denedim Bios pilini 3 kez tak çıkar yaptım 2 kere 20 dk 1 kere 1 saat bekledim birisi yardımcı oldun artık

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
946
İsim
Alperen Yılmaz
ilk olarak konu açarken içeriğinde yardım edin , bakın artık gibi kelimeleri konuda bulunmaması gerekiyor sorunu anlatınca herkes yardım eder zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

sorunun çözümü cmos reset gibi duruyor

arifsmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
arif samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yaptığım ayarlar bu videodaki ayarlardı videonun sonundaki yaptığı updateleri yapamadım ama enter enter yaptım 1 tanesini updateledi sonra yeniden başladı başlarken de gitti birisi yardımcınolabilir mi

ilk olarak konu açarken içeriğinde yardım edin , bakın artık gibi kelimeleri konuda bulunmaması gerekiyor sorunu anlatınca herkes yardım eder zaten

sorunun çözümü cmos reset gibi duruyor
3 kere bios pilini çıkardığımı yazmıştım

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
946
İsim
Alperen Yılmaz
pil ile reset ayrı cmos reset ayrı cmos reset jumper yeri değiştirilerek yapılıyor

böyle videodaki her ayarı yapmamanızı tavsiye ederim çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum ama doğruluğundan emin olmadığınız şeyleri yapmayın bir sorununuz varsa konu açabilirsiniz

arifsmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
arif samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pil ile reset ayrı cmos reset ayrı cmos reset jumper yeri değiştirilerek yapılıyor

böyle videodaki her ayarı yapmamanızı tavsiye ederim çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum ama doğruluğundan emin olmadığınız şeyleri yapmayın bir sorununuz varsa konu açabilirsiniz
Cmos reset yapılacak yeri bulamadım internet den araştırınca da pili çıkarmak da aynı etkinuaptığını öğrendim

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
946
İsim
Alperen Yılmaz
aynı etkiyi yapmıyor bizzat kendim defalarca tecrübe ettim anakart tam modeli nedjr

Jumper yeri değiştirerek denenmeli. ben de yaşadım benzer olayı

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
946
İsim
Alperen Yılmaz
pile yakın bölgelerde 3 adet erkek pin bulunur bunların iki tanesi jumper ile kapalıdır siz bu pinleri bulunca pcdeki bütün kabloları çekeceksiniz sonra üzerinse bulunan jumperın yerini değiştireceksiniz sonra tekrar eski yerine takacasınız

arifsmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
arif samet
pile yakın bölgelerde 3 adet erkek pin bulunur bunların iki tanesi jumper ile kapalıdır siz bu pinleri bulunca pcdeki bütün kabloları çekeceksiniz sonra üzerinse bulunan jumperın yerini değiştireceksiniz sonra tekrar eski yerine takacasınız
Kullanım kılavuzunda da aynısı yazıyor ama öyle bir yeri bulamadım

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
946
İsim
Alperen Yılmaz
Kullanım kılavuzunda da aynısı yazıyor ama öyle bir yeri bulamadım
iyice inceleyin illaki bulursunuz anakartın arkasına falanda bakın yeni nesil anakartlarda arka bölüme soket vs yerleştirebiliyorlar

arifsmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
arif samet
iyice inceleyin illaki bulursunuz anakartın arkasına falanda bakın yeni nesil anakartlarda arka bölüme soket vs yerleştirebiliyorlar
Valla o kadar hakim değilim PC parçalarına fazla kurcalamak istemiyorum anakart da cpu vga boot ışıkları sıra ile yanıyor

Jumper yeri değiştirerek denenmeli. ben de yaşadım benzer olayı
Biliyor musun

Biliyor musun

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Hakkı BÜLBÜL
hocam ben de ram mhz lerini yükseltip kaydet çık yapınca ekran gitmisti pil cıkardım hdmi dp vga taktım hicbirinde görüntü alamadım cözüm olarak da kör bir sekilde bios a girip default ayar tusuna basıp kaydet cık yapınca düzelmisti

Top Bottom