BIOS Sıfırlama

GokhanEge

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar.
Yakın zamanda aldığim hazır sistemle ilgili bir sorun yaşıyorum. Kasamın power tuşuna bastığim zaman ekran görüntüsü gelmiyor , klavye ve farenin ışıkları yanmıyor. Power tuşuna basılı tutup kapattıktan sonra tekrar açtığımda normal şekilde çalışıyor. Internette araştırdığimda bios pilini sıfırlamak falan önerilmiş.
Bios pilini sıfırladığım zaman tekrar usb ile bios güncellemesi vs yapmak zoruda miyim acaba bunu ögrenmek istiyorum? Yada yaşadığım sorunla ilgili başka bir çözümü olan var mıdır?

bios sıfırlama için pc deki küçük pil gibi bir şey var yuvarlak onu çıkartıp 1-2 dk bekletip yeniden tak internette videoları var bu bios sıfırlamaydı ancak senin diğer sorununu bilmiyorum powerden veya anakarttan kaynaklı olabilr.

Bios pilini cıkar ve PC güç kablosu cıkar sonra güç düğmesine 25 30 sn kadar basılır şekilde tut bios sıfırlanacaktır

Teşekkürler cevaplar icin peki tekrar güncelleme yüklemem gerekli midir sifirladiktan sinra?
Bios pilini cıkar ve PC güç kablosu cıkar sonra güç düğmesine 25 30 sn kadar basılır şekilde tut bios sıfırlanacaktır

Son düzenleme:
Teşekkürler cevaplar icin peki tekrar güncelleme yüklemem gerekli midir sifirladiktan sinra?
Bios sürümü değişmez, ayarlar fabrika ayarlarına döner.
Arama çubuğuna msinfo32 yazarsan bios sürümünü görürsün, yada biliyorsun bios a gir bak (:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,132
Üyeler
187,783
Son üye
whly
Geri